Čačić: HDZ je odlična stranka, Kolinda je bolja ministrica od Pusić

5

Predsjednik Narodne stranke – reformista Radimir Čačić gostujući na N1 televiziji nije isključio mogućnost ulaska u moguću Vladu Tomislava Karamarka, a i jasno je dao do znanja što misli o Kolindi Grabar-Kitarović kao ministrici. 

Na upit je li li Vesna Pusić bolja ministrica vanjskih poslova od Kolinde Grabar-Kitarović, Čačić je kratko odgovorio “ne”.

Bivši prvi potpredsjednik Vlade na pitanje može li se zamisliti u Vladi Tomislava Kramarka odgovorio je: “Naravno da mogu. Ja se mogu zamisliti u svakoj Vladi koja poštuje neke civilizacijske standarde”.

Kazao je da su nedovoljna snaga i odlučnost Josipovića bili su presudni za gubitak na izborima, iako je njegov program bio vrlo dobar. “Druga strana je organizirana, dobro vođena stranka, onakva kakva stranka treba biti i ja to cijeli život govorim”, kaze Čačić.

Dodaje da su najniže plaće u Hrvatskoj u područjima koja su glasovala za Josipovića. Kaže da je poduzetnička Hrvatska, okrenuta radu, glasovala za Josipovića.

“HDZ je jedna izvrsno organizirana i odlična stranka. Stranka je instrument, to je sustav. Stranke u Hrvatskoj su HDZ, HDSSB, IDS i HNS. To nije dječja igra. SDP nije još ni približno stranka, a HNS više ne postoji”, zaključuje Čačić.

Kazao je da, što se tiče energetskih projekata, njegovi bivši kolege u Vladi nisu postigli ništa. “Radi se o nesposobnosti Vlade, a u rijetkim slučajevima o političkim podmetanjima”, dodaje.

Na početku emisije komentirao je odluku Vlade o fiksiranju tečaja franka te oprostu dugova najzaduženijim građanima. Smatra da su male šanse da ove mjere pomognu Vladi da se održi na vlasti i pobijedi na predstojećim parlamentarrnim izborima.

“Ovakve mjere se relativno lako donose, nije to nešto zahtjevno. Oprost dugova je nešto što je nužno, što je trebalo davno biti učinjeno. Nije bilo razloga zašto to nije učinjeno ranije”, kazao je Čačić uz napomenu da je Kukuriku vlada pri dolasku na vlast zatekla potpuno nesređenu državu.

Za odličan rezultat Ivana Vilibora Sinčića na predsjedničkim izborima Čačić odgovara da on Hrvatskoj nudi samo “nihilizam i destrukciju”. “Sinčić ide s jednom pozitivnom, plemenitom željom, ali ne prepoznaje što je što i što može biti posljedica određenih odluka”, kaže Čačić.

Rekao je da autoceste treba monetizirati i da to možda nije najbolje rješenje, ali je nužno.

Djelomično se slaže ocjenom da je premijer Milanović “iskren, pošten i neshvaćen” u dijelu da je neshvaćen.

Radimir Čačić dodao je da je osuđujuća presuda protiv njega na mađarskom sudu djelomično donesena pod pritiskom politike, donosi N1.

facebook komentari

 • Herceg-Bosna

  šta je njega puklo pa mu prosvitlilo pamet,,,

  • diablo

   Vlast..Željan vlasti a biologija neumoljiva i galopira naprijed..

   • Herceg-Bosna

    prilivoda je on velika,,,,

  • Agromentum

   Bio je na specijalizaciji u Mađarskoj, pa sad malo drugačije razmišlja. :))

 • peppermintt

  vidi ovog socijalističkog omljadinca, heh kako ga nokautirala pusićka :)))
  bome svaka joj čast , beli mi nije draga, ali rasturila je HNS i to je odlično, a ovaj može jedno vrime prduckat ali finito je njegovo 🙂