Pratite nas

Komentar

Čačić: HDZ je odlična stranka, Kolinda je bolja ministrica od Pusić

Objavljeno

na

Predsjednik Narodne stranke – reformista Radimir Čačić gostujući na N1 televiziji nije isključio mogućnost ulaska u moguću Vladu Tomislava Karamarka, a i jasno je dao do znanja što misli o Kolindi Grabar-Kitarović kao ministrici. 

Na upit je li li Vesna Pusić bolja ministrica vanjskih poslova od Kolinde Grabar-Kitarović, Čačić je kratko odgovorio “ne”.

Bivši prvi potpredsjednik Vlade na pitanje može li se zamisliti u Vladi Tomislava Kramarka odgovorio je: “Naravno da mogu. Ja se mogu zamisliti u svakoj Vladi koja poštuje neke civilizacijske standarde”.

Kazao je da su nedovoljna snaga i odlučnost Josipovića bili su presudni za gubitak na izborima, iako je njegov program bio vrlo dobar. “Druga strana je organizirana, dobro vođena stranka, onakva kakva stranka treba biti i ja to cijeli život govorim”, kaze Čačić.

Dodaje da su najniže plaće u Hrvatskoj u područjima koja su glasovala za Josipovića. Kaže da je poduzetnička Hrvatska, okrenuta radu, glasovala za Josipovića.

“HDZ je jedna izvrsno organizirana i odlična stranka. Stranka je instrument, to je sustav. Stranke u Hrvatskoj su HDZ, HDSSB, IDS i HNS. To nije dječja igra. SDP nije još ni približno stranka, a HNS više ne postoji”, zaključuje Čačić.

Kazao je da, što se tiče energetskih projekata, njegovi bivši kolege u Vladi nisu postigli ništa. “Radi se o nesposobnosti Vlade, a u rijetkim slučajevima o političkim podmetanjima”, dodaje.

Na početku emisije komentirao je odluku Vlade o fiksiranju tečaja franka te oprostu dugova najzaduženijim građanima. Smatra da su male šanse da ove mjere pomognu Vladi da se održi na vlasti i pobijedi na predstojećim parlamentarrnim izborima.

“Ovakve mjere se relativno lako donose, nije to nešto zahtjevno. Oprost dugova je nešto što je nužno, što je trebalo davno biti učinjeno. Nije bilo razloga zašto to nije učinjeno ranije”, kazao je Čačić uz napomenu da je Kukuriku vlada pri dolasku na vlast zatekla potpuno nesređenu državu.

Za odličan rezultat Ivana Vilibora Sinčića na predsjedničkim izborima Čačić odgovara da on Hrvatskoj nudi samo “nihilizam i destrukciju”. “Sinčić ide s jednom pozitivnom, plemenitom željom, ali ne prepoznaje što je što i što može biti posljedica određenih odluka”, kaže Čačić.

Rekao je da autoceste treba monetizirati i da to možda nije najbolje rješenje, ali je nužno.

Djelomično se slaže ocjenom da je premijer Milanović “iskren, pošten i neshvaćen” u dijelu da je neshvaćen.

Radimir Čačić dodao je da je osuđujuća presuda protiv njega na mađarskom sudu djelomično donesena pod pritiskom politike, donosi N1.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

Objavljeno

na

Objavio

RTL je emitirao dokumentarni film ‘Gazda’ o načinu stvaranja Todorićevog imperija Agrokor.

Zanimljivo je kako je taj dokumentarac zgotovljen prije godinu dana, ali tada RTL-u nije bio zanimljiv. No dobro to ne čudi, treba preživjeti pa onda i znati birati tajming emitiranja.

Ipak, dokumentarac je odlično napravljen jer tako jasno raskrinkava velikog tajkuna Todorića kao sitnog žmuklera koji u svakoj prilici raznim muljažama izigrava zakone, a onda sve one koji su mu u tome pomogli zapošljava u Agrokor.

Jezive su savjesti tih ljudi koji su prodali svoje kolege s posla, sindikata, udruženja malih dioničara, ili oštetili državu muljanjem u državnim agencijama za upravljanje imovinom, robnim rezervama pa sve do korumpiranih Saborskih povjerenstava. Metodologija zgrtanja bogatstva neodoljivo podsjeća na seriju ‘Prosjaci i sinovi’.

Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu.

Marko Jurič: Hrvati – državni narod ili politički tamburaši

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Pater Ike Mandurić: Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš

Objavljeno

na

Objavio

JESI LI SLOBODAN? (PRIJAVI SE!)

Kad je rat započeo; kad je postalo opasno; kad se tražio netko tko je spreman preuzeti odgovornost, isplivala je prikrivena vrijendost duše.

Najednom je postalo vidljivo kako nisu svi isti, i kako su, među privodno jednakima, velike razlike. Iskrsnuli su oni koji su imali vlastiti stav, istinsku spremnost, crtu samopouzdanja; oni koji su se vlastitom idejom i mišlju davno otrgnuli od majčinih skuta; oni koji su duhom bili slobodni i svoji – i već odavna nisu morali polagati račune nekim tutorima.

Isplivali su slobodni duhom, i koji su se već odavno bili lišili toga da za stvari srca moraju pitati tatu i mamu. Takvu su već dugo, i prije rata, slobodarskom spremnošću za žrvu živo disali punim plućima.
Isplivao je Blago Zadro.

Bilo je onih koji su od ovih slobodnih, izgledali bolji i plemenitiji. Onih koji su poznavali više domoljubnih pjesama, povjesnih tragedija; bilo je puno onih koji su više lili suze za domovinom Hrvatskom; koji su imali više načelnog suosjećana; više blagosti i nježnosti… Ali, samo zato jer nisu bili svoji, i jer nisu bili slobodni, ostali su na dnu, i zarobljeni, i neslobodni, mogli su samo gledati kako im povijesni trenutak krade šansu za herojstvo, i kako život pored njih prolazi. A on uvijek prolazi.

Rijetki to, kao Bruno Bušić, znaju prepoznati, i koji su slobodni krenuti za srcem.

Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš, za nju se sam odgojiš. Životna šansa i poziv stalno su u Tvojoj svagdašnjici. I prigoda da slobodu pronađeš.

Na današnji dan za Domovinu i za ljudskost, život su dali dva heroja. Blago Zadro i Bruno Bušić! Naizgled, posve različiti. A u jednom posve isti: posve slobodni da, žive ili umiru, za ono za što sami žele.

Puno je dobrih i “svetih”, ali neslobodnih toliko da se ni za Kristom ne usude krenuti bez dopuštenja drugih. Šteta, šteta za takve! Oni ni sveti nikad postati neće, ako prije toga ne postanu slobodni.

Danas te pozivam u školu slobode. Dečki, Vas posebno!
Prijavi se, čekam te!

PRIJAVI SE!

>> Prijava ovdje

facebook komentari

Nastavi čitati