Čačić ‘popušio’?! HNS će ga izbaciti iz svojih redova?

  4

  Kada za pet mjeseci izađe iz zatvora, Radimir Čačić više neće biti član HNS-a. Ako želi, političku karijeru moći će nastaviti samostalno ili u nekoj drugoj stranci. Naime, HNS-ovcima je prekipjelo što svaki slobodni vikend provodi okupljajući istomišljenike i planira povratak u vrh HNS-a. Kap koja je prelila čašu je i sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u četvrtak na kojem je Radimir Čačić dogovarao i strategiju za sljedeće parlamentarne izbore.

  Traju pripreme za njegovo izbacivanje i ono bi se trebalo dogoditi u roku od najviše mjesec dana – kaže izvor iz stranke. Sve to ipak obavljaju u najvećoj tajnosti, ali je informacija ipak procurila. Čačić bi trebao biti izbačen s obrazloženjem da šteti ugledu stranke. I u HNS-u su uvjereni i da bi njihov bivši predsjednik ubrzo mogao biti jedan od optuženika iz vremena svojeg prvog mandata u Vladi Ivice Račana. Navodno se radi o malverzacijama u poslovima HAC-a.

  Prije dva mjeseca činilo se da će prihvatiti činjenicu da neće biti broj jedan u stranci, ali nakon toga je počeo razgovore s Nikicom Gabrićem i Milanom Bandićem. On već sada želi ojačati svoje “pregovaračke” pozicije kada stranka bude odlučivala o njegovoj političkoj budućnosti.

  Ivana J./TN

  facebook komentari

  • peppermintt

   vacaa što je ovo, di ćete vakog stručnjaka liferovat cccc
   :)))

   • Crnostrig

    Čačić je to ! Popušio u HNSu, sad će pušit u nekoj drugoj organizaciji

  • peppermintt

   vacaa što je ovo, di ćete vakog stručnjaka liferovat cccc
   :)))

   • Laktashenko Shumski Shtrumph

    Čačić je to ! Popušio u HNSu, sad će pušit u nekoj drugoj organizaciji