Pratite nas

Politika

Čačić: Sljedeću vladu sastavljat će Karamarko

Objavljeno

na

Predsjednik Narodne stranke – reformista Radimir Čačić, gostujući u Nedjeljom u dva, rekao je kako se još nije umorio od politike. Nisam tu zbog drugih, nego zbog sebe samog – rečenica je kojom je odgovorio na pitanje zašto je još u politici. Dodao je kako nema snage oduprijeti se želji da sudjeluje u društvenim i političkim zbivanjima.

Jučerašnje događaje u Savskoj usporedio je s prosvjedima na splitskoj rivi. Prema njegovu mišljenju, branitelji zaslužuju svako poštovanje. Smatra da je njihovo dostojanstvo nešto o čemu treba voditi računa. Međutim, vjeruje da netko iza njih stoji i diskreditira ukupnu braniteljsku populaciju. Sama činjenica da imamo prosvjed i kontraprosvjed govori da smo demokratsko društvo, dodao je. Smatra da bi se predsjednik HDZ-a trebao angažirati kako bi se prosvjed branitelja prekinuo.

Hoće li Josipović ostati aktivan u politici, Čačić kaže da će ovisiti o tome koliko je on sam spreman prihvatiti izazove i poraze. Svakako ga smatra vrijednim doprinosom na političkoj sceni na prostoru lijevog centra. Vrlo je obrazovan, ugledan i odmjeren, rekao je Čačić.

Upitan o komunikaciji između premijera Zorana Milanovića i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, rekao je kako očekuje da će biti ispod razine jedne ozbiljne zemlje kakva želimo biti. Poruke koje imamo prilike čuti prizemne su i nadam se da će se jedno od njih dvoje što prije maknuti od njih, dodao je. S obzirom na to da poznaje premijera Milanovića, Čačić vjeruje da će predsjednica biti ta koja će popustiti.

Tematsku sjednicu Vlade, za koju se predsjednica zalaže, smatra dobrodošlom. Ta bi sjednica dala barem neki dašak optimizma, a za duh nacije, za građane je to vrlo važno. Velikih pomaka neće biti jer smo u izbornoj godini, ali je pozitivno ozračje veoma važno. Bitno je i otvoriti važna pitanja, makar ona i ne bila ostvarena do kraja mandata, istaknuo je Čačić.

U razgovoru je kritizirao Vladu Zorana Milanovića, rekavši da je loša Vlada u kojoj ima spremnih opstruirati mnoge važne investicijske projekte radi prikupljanja vlastitih jeftinih političkih bodova.

Čačić je rekao i kako vjeruje da će mandat za sastavljanje Vlade nakon sljedećih izbora dobiti Tomislav Karamarko. Nisam siguran da će imati apsolutnu većinu u Saboru, ali većinu svakako, istaknuo je. Dodao je kako vjeruje da će njegovi reformisti biti parlamentarna stranka s dva zastupnika.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

(VIDEO) Verbalni okršaj Marasa i Radina u Saboru: Kaj ćeš ti meni govoriti da sjednem!?

Objavljeno

na

Objavio

Tijekom današnje sjednice Sabora došlo je do svađe SDP-ova Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom.

Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, pitao da li je služio vojni rok.

Radin Marasu nije dopuštao da se za to koristi institutom povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ i dao riječ Željku Glasnoviću.

I HDZ-ovi zastupnici su Marasu  iz klupa također dovikivali da sjedne. “Neću sjesti! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?”, govorio je Maras no na kraju je sjeo. Iako je još jednom dignuo ruku da se javi za riječ, to mu nije bilo dozvoljeno.

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Nastavi čitati