Carigradski patrijarh u Zagrebu otvorio konferenciju o holokaustu, došao i Vučićev ministar za Hrvatsku

6
N1

Carigradski patrijarh Bartolomej došao je u petak u Zagreb gdje je otvorio konferenciju o problemu holokausta.

Na konferenciji se pojavio i srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Carigradski patrijarh Bartolomej otvorio je konferenciju na kojoj će govoriti i direktor Centra Simona Wiesenthala Efraim Zuroff te mnogi povjesničari, sociolozi, teolozi i drugi eksperti iz Poljske, Rusije, Rumunjske, Hrvatske, Izraela, BiH i Srbije.

Konferencija se održava pod nazivom “Novomučenici: perspektiva II” u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji “Katarine Kantakuzine Branković”.

U subotu će Bartolomej i srbijanski patrijarh Irinej služiti liturgiju u Jasenovcu u povodu, kako navodi SPC, obilježavanja 75. obljetnice stradanja svetih mučenika jasenovačkih. Tog dana će Bartolomej posvetiti i episkopski dvor u Pakracu.

“Ovo je sigurno vjerski događaj godine. Dolazi lider pravoslavnog svijeta koji nosi titulu prvi među jednakog. Iako je njegova titula figurativna jer se sve odluke u biti donose u Moskvi.

Ako dolazi iz konteksta da se u Hrvatskoj susreču Pravoslavna i Katolička crvka, pa ako hoćete hrvatski i srpski narodi koji imaju dosta zapletene odnose, njegov dolazak u duhu dijaloga je doista za pozdraviti”, rekao je za N1 novinar Večernjeg lista, Darko Pavičić.

facebook komentari

 • Agromentum

  Hehe, “ministar za Hrvatsku”, dobro rečeno, nemaju pametnijeg posla nego se nama bavit’. A čitava “konferencija” je obična provokacija. Tehnički je bilo moguće organizirati je npr. i u Istambulu.

 • Sivooki

  Gadost prve vrste.
  Mi nismo država, pardon, jesmo, ali vlast nam je …..da ne psujem…

 • sjena

  Sve ovo mi izgleda kao onaj sastanak u Sheratonu za Mesećeve vladavine ,”konferencija o zapad.balkanu”,Kao prvo tko je sazvao ovu konferenciju ?????, valjda je pitanje o stvarima NDH pitanje Hrvatske države ,a ne nekoga izvana ,ovo je uzurpacija vlasti ,jasno ovo se dešava u doba “tehničke vlade ” ,mislim kako je ovo teška politička smicalica prema Hrvatsvu i Hrvatskoj državi,a u režiji nekih izvana ,a potpomognuto od strane SKH-SDP +UDBE.
  za dom !

  • Sivooki

   Srblji svi i svuda.

   • Saga

    Vidjet ćemo čija će do zore gorjeti. Mislim da to ipak ne će biti njihova.

 • prepri43

  Zaboravio onako mlađahan obići onako usput ovčaru Srebrenicu i mnoga druga stratišta na kojima se dogodio genocid.Sada će kako čujem u Jasenovac i preko Save skoknuti na kontroverzno stratište u Gradinu.Zanima me da li će i lopatu ponijeti sa sobom za iskop nejači na dubini 120 (s)antimetara kako vučić lepo to kaže?! S istom lopatom, ili možda bolje grabilicom za lišče skokne i do šaranove jame i još jednog strašnog logora Jastrebarsko u kojemu ni Savo Delibašić za svojeg boravka tamo nije pronašao ništa lošega, osim što su ga na poslu čuvale “ustaše” umjesto Eskima, koji bi možda bili za njega prihvatljiviji.Vratimo se malo Jasenovcui u kojemu je Savo nešto malo i vidio, a puno, puno više čuo?! Vjerojatno prema onom Nušićevom,- u poverenju!Zanimljivo je da se prema njima tamo učestaliji zločini pače serijske likvidacije događaju prema kraju rata (1944.-1945.?!) Istodobno se u blizini tih “strašnih stratišta” nalaze jake partizanske snage po svim njihovim postojećim podatcima. Netko če se opravdano zapitati kako se takva sila nije obračunala s običnom satnijom logorskih stražara? Prije samog t.zv. proboja logor prema Savi čuvaju djeca, koja u većini ne zna ni rukovati s oružjem?! Da li je to tako teško upisati u tražilicu Savo Delibašić (selo Bodigraje “opština” Okučani!) pa doznat iz prve ruke što se događalo s njim i Jadovnom,Jastrebarskom i Jasenovcu sve te dvije godine njegove “turneje” odnosno boravka u tim zbirnim i radnim logorima?! Sam Savo govori da se logor nalazio u srpskom okruženju točnije u sredini “oslobođenog” teritorija?! Panični strah vlada u nekim krugovima od otkrivanja istine zato se ne treba čuiditi orkrstriranim napadima jugoslavenskog ološa na sve one, koji tragaju za tom istinom! Sličice pokazuju mjesto logora na Google-ovoj mapi (crvena točkica) i crveno označena srpska večina, koja je i poslije rata ostala kako se vidi iz priloženog potpuno netaknuta!(Na slike kliknuti radi uvećanja!)