Pratite nas

BiH

CHP: Na izborima u BiH sudjeluju nekredibilne političke stranke i kandidati koji nemaju kapacitet da zastupaju javni interes.

Objavljeno

na

Na ovogodišnjim izborima u BiH građani ponovo neće moći izabrati predstavnike u institucijama parlamentarne i izvršne vlasti koji će zastupati javni interes, jer za to, prema predizbornoj analizi Centra za humanu politiku, ne postoje sustavni i drugi uvjeti.

Centar za humanu politiku navodi kako je analiza izbornih programa relevantnih stranaka i vršenja vlasti u proteklom četverogodišnjem razdoblju pokazala kako
na listopadskim izborima u BiH sudjeluju nekredibilne političke stranke i kandidati koji nemaju kapacitet da zastupaju javni interes.

Kontrolirani i nedovoljno slobodni mediji ponovo neće demaskirati izborne prevarante

Ispunjeno samo 10 posto obećanja

”Izborni programi relevantnih stranaka nisu usklađeni s javnim interesom i nekvalitetniji su u odnosu na prethodne, a dio relevantnih stranaka nema javno objavljenje izborne programe”, navodi Momir Dejanović, predsjednik Centra.

Dodaje kako su vladajuće stranke u BiH potpuno su ispunile oko 10 posto obećanja iz svojih izbornih programa u razdoblju 2010-2014. godina, što potvrđuju i indikatori za reprezentativne oblasti, prema kojima je stanje u BiH, entitetima i županijama isto ili gore, nego prije četiri godine.

Vladajuće stranke iz BiH u izbornom ciklusu 2010-2014. godina djelomično su ispunile oko 20 posto obećanja, a nisu ispunile oko 70 posto obećanja iz svojih izbornih programa. Vladajuće stranke iz FBiH potpuno su ispunile oko osam posto, a vladajuće stranke iz RS oko 17 posto obećanja iz izbornih programa.

Manja razlika u ispunjavanju obećanja iz izbornih programa može se dovesti u vezu s težinom obećanog i krizom vlasti u FBiH, navodi se u istraživanju i dodaje kako rezultati realizacije izbornih programa u prethodna tri izborna ciklusa pokazuju približno istu neuspješnost i neodgovornost vladajućih stranaka u BiH.

SNSD s najviše ispunjenih obećanja

Uzrok, navodi se u istraživanju dobojskog Centra, treba tražiti u neodgovornim i nekredibilnim vodećim etnospartijama, djelomičnim promjenama vladajuće strukture u BiH nakon izbora i sličnosti ili nepostojanja potrebne konkurentnosti između etnopartija s istim nacionalnim biračkim tijelom.

Rezultati pokazuju manje razlike u realizaciji izbornih programa između vodećih vladajućih stranaka, po kojim SNSD ima najviše, a SDA najmanje ispunjenih programskih obećanja.

”Manje razlike u realizaciji izbornih programa su uglavnom posljedica težine obećanog, postojanja neispunjivih centralističkih obećanja kod bošnjačkih stranaka”, navodi se u istraživanju te dodaju primjeri neispunjenih obećanja.

”Ovogodišnji izbori u BiH ponovo neće biti pošteni, jer su organi za provođenje izbora stranački, korumpirani i pristrani, organizirano i masovno se trguje mjestima u biračkim odborima, nezakonito se koriste javna sredstva u kampanji, podmićuju se birači i na dan izbora, glasat će se u ime odsutnih, dopisivat će se izravni glasovi, činit će se glasački listići nevažećim i kontrolirat će se proces glasovanja”, navodi Dejanović.

Retardirani građani

Dodaje kako ni tužiteljstva i druge institucije neće spriječiti i sankcionirati odgovorne za zlouporabe i ugrožavanje izbornih prava.

”Kontrolirani i nedovoljno slobodni mediji ponovo neće demaskirati izborne prevarante i ukazati da umjesto zastupnika javnog, građani biraju samo zastupnike stranačkog, grupnog i osobnog interesa”, navodi Dejanović.

Centar za humanu politiku ističe kako organizacije civilnog društva i aktivisti ne bi trebali pozivati građane da izađu na izbore pod ovim uvjetima, jer je to ”pozivanje u funkciji očuvanja nedemokratskog sustava, nagovaranja građana da biraju vlast s kojom neće biti zadovoljni, vođenja kampanje koja bi mogla biti u interesu određenih političkih stranaka i tretiranja građana kao retardiranih”.

bljesak.info

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Klub Hrvata u Domu naroda oštro osuđuje konstantno kriminaliziranje hrvatskih dužnosnika

Objavljeno

na

Objavio

Izaslanici Doma naroda Parlamenta FBIH su izabrani dužnosnici sa dvostrukim legitimitetom i kao takvi prvenstveno odgovaraju narodima i građanima koji su ih  birali. S obzirom na kompleksnu političku situaciju, smatramo krajnje neprimjerenom i neodgovornom ovu višemjesečnu medijsku hajku na ovaj Dom, prvenstveno hrvatske izaslanike ali i sve druge.

Kao Klub Hrvata, oštro osuđujemo konstantno kriminaliziranje hrvatskih dužnosnika općenito, posebice izaslanika, predsjedateljice Bradara te članova njenog ureda.

Pojedini mediji su u posljednjih nekoliko mjeseci, više puta iznosili netočne, neprovjerene a posebice nedokazanetvrdnje koje krajnje diskriminiraju gore navedene osobe očito s ciljem krajnjeg narušavanja njihova integriteta.

Posebno zabrinjava korištenje informacija točnije navoda od „neimenovanih izvora“  koji dolaze iz Parlamenta FBIH ili konkretnije Doma naroda. Krajnje je neprimjereno, pa čak i nedozvoljeno iznošenje bilo kakvih osobnih podataka vezanih za izaslanike bez njihova dopuštenja pa čak i znanja a posebice namjerno puštanje određenih službenih akata u javnost.

S tim u vezi, glede posljednjih u nizu napada koji se dogodio prije nekoliko dana, odgovorno tvrdimo da ni jedan izaslanik iz Kluba Hrvata ne prima dupli paušal, nadalje, kako bi preduhitrili sve buduće napade kojih će ne sumnjamo biti jer je kampanja za pojedine očito počela, odgovorno tvrdimo da ni jedan član ovoga Kluba ne zloupotrebljava niti jedno od svojih, zakonom mu pripadajućih prava.

I na kraju, glede unitarističke koncepcije i želja određenih izaslanika da se Dom naroda ukine, pozivamo ih da vrate mandate u istom jer nije u redu da predstavljaju i sjede u instituciji za koju smatraju da nije potrebna. Klub Hrvata vrlo dobro zna koja je svrha ovog Doma, koga i zašto naši izaslanici predstavljaju i to će odgovorno činiti i dalje, stoji u priopćenju Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BIH.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Parlament Federacije BiH: Jedinstveni registar branitelja dobio zakonski okvir

Objavljeno

na

Objavio

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji danas je dobio podršku izaslanika Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, čime je usvojen u oba doma ovog parlamenta.

Između ostalog, tim zakonom je data definicija jedinstvenog registra branitelja za koji federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Salko Bukvarević kaže da je neophodan kako bi se uredila ta oblast, a da ga traže i branitelji.

– Smatramo da je opravdan zahtjev branitelja i da javnost mora znati tko, šta i na osnovu čega prima. Želimo da znamo tko je šta dobio, stan, prostor, bespovratna sredstva da možemo pomoći onima koji nisu dobili pomoć, zato nam treba zakonski okvir uspostave registra – rekao je Bukvarević na sjednici Doma naroda.

Istaknuo je da će podaci iz registra biti dostupni svim institucijama da bi se došlo do branitelja koji su u stanju potrebe. Federalna vlada krajem travnja ove godine utvrdila je i Parlamentu FBiH uputila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, čime je omogućena i provedba presuda Ustavnog suda FBiH od 4. svibnja 2005. i 1.  listopada 2013. godine.

Ujedno, u objašnjenju stoji da je ovim izvršena preporuka Komiteta za ljudska prava UN-a koji je BiH naložio ukidanje obaveze članovima porodice da svoje nestale srodnike proglase mrtvim kako bi imali pravo na socijalne naknade ili bilo koji drugi oblik kompenzacije. Brisana je odredba prema kojoj su članovi porodice nestalog borca bili dužni da nestalog proglase umrlim kako bi imali pravo na socijalne naknade ili bilo koji drugi oblik kompenzacije. Izmjene i dopune definiraju ko se smatra braniteljem, organizatorom otpora, dobrovoljcem, veteranom Domovinskog rata, jer su ovi pojmovi presudom Ustavnog suda FBiH proglašeni neustavnim.

Propisani su uvjeti pod kojim se stiče status ratnog i mirnodopskog vojnog invalida.   Date su i definicije obitelji poginulog, umrlog ili nestalog branitelja i obitelji umrlog vojnog invalida.   S 15 na 30 dana je produžen rok za pokretanje postupka po nastaloj promjeni, a propisana je mogućnost dokazivanja činjenica okolnosti stradanja u upravnom postupku.   Dopunjen je član 44. Zakona tako da se, pored vojne dokumentacije, uvjerenje izdaje i na osnovu pravosnažnog rješenja donesenog u skladu sa članom 43. Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji.   Nova je i odredba da okolnosti nastanka ili pogoršanja oboljenja utvrđuje Institut za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja.

Podršku izaslanika Doma naroda Parlamenta FBiH dobio je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji.   Izmjena je predložena jer je Ustavni sud Federacije BiH presudom od 7. studenog 2012. godine utvrdio da prvi član ovog zakona, kojim je propisan cenzus za korisnike prava na mjesečni novčani dodatak po osnovu ratnog priznanja ili odlikovanja, nije u suglasnosti s Ustavom FBiH.

Prijedlogom zakona brisana je osporena odredba po kojoj je ostvarivanje prava bilo uvjetovano prihodovnim cenzusom, čija je primjena počela 1. svibnja 2010. godine. (Fena)

facebook komentari

Nastavi čitati