Pratite nas

Naši u svijetu

CIA otkrila što se zaista događa u Zoni 51

Objavljeno

na

Zona 51, nalazi se oko 200 kilometara sjeverozapadno od Las Vegasa, a u popularnoj je kulturi postala simbol vladine tajanstvenosti kad je u pitanju ostvarivanje kontakata s vanzemaljcima.

Zona 51 oduvijek je fascinirala pobornike teorija zavjere i zaljubljenike u paranormalno, a CIA je napokon i službeno priznala postojanje kontroverznog teritorija, javlja CNN.

Ipak, prema njihovim tvrdnjama, Zona 51 nije područje na kojem se vrše eksperimenti nad vanzemaljcima nego služi za testiranje vladina programa zračnog nadzora.

Zona 51 nalazi se oko 200 kilometara sjeverozapadno od Las Vegasa, a u popularnoj je kulturi postala simbol vladine tajanstvenosti kad je u pitanju ostvarivanje kontakata s vanzemaljcima.

Najnoviji dokumenti u kojima CIA priznaje postojanje Zone 51 tako ne spominju obdukcije vanzemaljaca ili parkiralište za svemirske brodove.

Otkriće CIE teško da će promijeniti mišljenja onih koji su uvjereni da civilizacije iz svemira redovito posjećuju pustinju u Nevadi.

Najveća tajna

A pretpostavlja se da se u kompleksu nalaze tijela izvanzemaljaca koji su se srušili pokraj mjesta Roswell u državi Novi Meksiko te osim njihove i niz drugih naprednih letjelica koje nije proizvela ljudska ruka. Ima, doduše, i takvih koje je ljudska ruka sastavila, ali je riječ o kopijama dobivenim obrnutim inženjeringom od postojećih izvanzemaljskih letjelica. Službeno, američka vlada nikada nije negirala postojanje te baze koja se nalazi otprilike 130 kilometara sjeverno-zapadno od Las Vegasa, ali sve što se radi u njoj, ima status najveće vojne i državne tajne, tako da vrlo malo ljudi izvan baze ima ikakvu ideju što se zapravo događa. Vlasti ne otkrivaju svrhu baze, no ima dovoljno dokaza da je tijekom više od pola stoljeća služila za ispitivanje i smještaj vrhunskih, i nadasve tajnih, američkih letjelica. Poznato je da su iz Područja 51 polijetali špijunski avioni U-2 i njegov nasljednik SR-71 Blackbird, a poslije pokusne letove izveli su F-117 i F-22, tzv. “nevidljivi” avioni koji koriste stealth tehnologiju. Mnogi se pitaju koliko je ta tehnologija zasluga izvanzemaljaca od kojih jedan pod imenom J-Rod, a riječ je navodno o jednom od preživjelih izvanzemaljaca iz letjelica koja se srušila pokraj Roswella 1947. godine, navodno radi u bazi s ljudima. Tu nevjerojatnu priču ispričala su javno čak dvojica navodnih bivših zaposlenika baze.

U dokumentarnom filmu Brucea Burgessa iz 1996. pod naslovom Dreamland objavljen je razgovor sa 71-godišnjim inženjerom koji je tvrdio da J-Rod, s kojim je navodno radio u Području 51 tijekom pedesetih, ima telepatske sposobnosti u Području 51. Također je tvrdio da je radio na simulatoru leta letećim tanjurom, na kojem su trenirali američki piloti, a za kojega je predložak bio stvarni izvanzemaljski leteći tanjur koji se srušio. Još jedno spominjanje J-Roda je ono iz 2004. kada je izvjesni Dan Burisch ustvrdio da su zajedno radili na kloniranju izvanzemaljskih virusa. Jedan od nekoliko navodnih bivših djelatnika baze je i Bob Lazar koji je 1989. ustvrdio da je u bazi radio na izvanzemaljskim letjelicama. Glavni problem sa svim pričama navodnih bivših zaposlenika baze je taj što se ne može utvrditi jesu li zaista radili u bazi, s obzirom na stupanj tajnosti koji vlada u svemu što je vezano za nju.

Vlada briše informacije

U mnogim slučajevima mediji su ustanovili da nema dokaza da su navodni bivši zaposlenici stručnjaci kakvima se prikazuju. Tako je Lazra tvrdio da je diplomirao na dva prestižna američka sveučilišta, California Institute of Technology i Massachusetts Institute of Technology, ali nigdje se ne može naći dokaz da je uopće pohađao ta sveučilišta. On se pravda da je Vlada izbrisala sve informacije koje mu idu u prilog, a sve kako bi ga diskreditirala u javnosti. Odlučio je više ne istupati s objašnjenjem da radi kao savjetnik u tvrtki koja ima ugovore s američkim ministarstvom obrane. Kako god bilo, čak i ako u bazu nikad nije stupio nijedan “mali zeleni” ni “veliki sivi”, i da su sva čuda tehnike koja su iz baze izašla ljudskih ruku djelo, Područje 51 bi bilo jedno od najzanimljivijih mjesta na svijetu. A ako je ma i najmanji dio o izvanzemaljcima istinit, onda je sigurno najzanimljivije.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Naši u svijetu

Održan sastanak s izaslanstvom kulturnog i sportskog društva Cro Vienna

Objavljeno

na

Objavio

U utorak, 19. rujna 2017., Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je sastanak s predstavnicima kulturnog i sportskog društva Cro Vienna iz Beča: Matom Stojanovićem, predsjednikom, Andrijom Bubalovićem, sportskim direktorom, Stjepanom Pranjićem i Željkom Batarilom, članovima Izvršnog odbora.

G. Batarilo i g. Stajanović su ukratko predstavili rad društva Cro Vienna, koje je prepoznato od mnogobrojnih sportskih institucija i djelatnika te od samog svog osnutka sudjeluje u natjecanju u organizaciji austrijskog nogometnog saveza što mu kao klubu iseljeničkog podrijetla daje poseban značaj.

Uz seniore, u društvu djeluje i juniorska selekcija sa više od dvjesto djece. Naglašeno je da Društvo svojim radom značajno doprinosi očuvanju kulturnog identiteta Hrvata u Austriji a aktivnim sudjelovanjem u okrilju austrijskih institucija značajno doprinosi integriranosti Hrvata u austrijsko društvo.

Državni tajnik Milas zahvalio se na naporima i aktivnostima koje vodstvo Cro Vienne poduzima u promicanju hrvatske kulture i identiteta te je naglasio važnost zajedništva Hrvata u Austriji. Istaknuo je kako Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske želi ostvariti što bolju suradnju sa svim hrvatskim udrugama, organizacijama i institucijama koje djeluju širom svijeta, pa tako i Republici Austriji. „Cilj svih naših zajedničkih napora mora biti očuvanje hrvatskog identiteta te unapređenje odnosa i suradnje domovinske i iseljene Hrvatske“ – rekao je državni tajnik Milas.

facebook komentari

Nastavi čitati

Naši u svijetu

Andrej Plenković s predstavnicima hrvatske zajednice u New Yorku

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade Andrej Plenković jučer se, prvoga dana svog boravka u New Yorku, sastao s predstavnicima hrvatske zajednice u SAD-u, gdje su njega i ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić došli pozdraviti Hrvati iz New Yorka, Los Angelesa, Houstona, Philadephie, Washingtona.

“Drago mi je da smo prilikom posjeta New Yorku u organizaciji našeg veleposlanstva i konzulata i stalnog predstavništva pri UN-u imali mogućnost susresti se s predstavnicima Hrvata koji žive u SAD-u i to ne samo ovdje u New Yorku nego i iz drugih država.

Čak su došli predstavnici Hrvatskog svjetskog kongresa iz Los Angelesa, Hrvati iz Washingtona, Philadelphie, Houstona, niza gradova”, rekao je Plenković.

“Ovo je trenutak kad želimo okupiti sve one koji žele dati doprinos svojoj domovini”, istaknuo je premijer dodajući kako američki Hrvati to doista čine s puno entuzijazma.

“Rijetke su hrvatske obitelji koje nemaju nekoga na nekom od kontinenata i zato mi je osobno uvijek drago vidjeti tu vrstu topline i želje da i oni više približe sebe domovini, a i da promoviraju Hrvatsku što je to moguće više ovdje u Americi”, rekao je premijer.

Podsjetio je na 25. godišnjicu hrvatskog članstva u UN-u i govor koji je tada održao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, dok su ministrica vanjskih poslova i hrvatski veleposlanik u Washingtonu Pjer Šimunović pozvali Hrvate u Americi na suradnju.

Upitan uoči govora američkog predsjednika Donalda Trumpa što očekuje od njegovog prvog nastupa u Općoj skupštini UN-a, Plenković je rekao kako bi govor trebao ukazati na glavne smjernice američke vanjske politike.

“Trebao bi pokazati na koji način on i njegova administracija vide multilateralizam, način na koji se prilagodio funkcioniranju međunarodnih odnosa i tu očekujem govor koji će nam u ovom trenutku otkriti glavne konture američke vanjske politike koja onda utječe i na sve ostale”, istaknuo je Plenković.

Dodao je kako je znakovito da ovoga puta u New Yorku neće biti njemačke kancelarke Angele Merkel koja je zauzeta izborima, kao ni ruskog i kineskog predsjednika, Vladimira Putina i Xi Jinpina, pa će tako, zaključio je, Trumpov govor biti dominantna tema i sljedećih nekoliko dana.

Obraćanje premijera Plenkovića Općoj skupštini UN-a predviđeno je za četvrtak.

facebook komentari

Nastavi čitati