Čije interese zastupa Most?

3
Grgur Zucko /PIXSELL

U hrvatskom Saboru i danas sjede mnogi izdajnici,  a često i izdajničke stranke. Nije li gospon Zlatko Vitez Sabor nazvao pravim imenom – kokošinjcem? Dokle će hrvatski građani  tolerirati otvoreno urušavanje hrvatske države i njihovu  osobnu pljačku? Zar demokratska država ne treba koristiti tajne službe i policiju, a hrvatske tajne službe su u rasulu jer rade za tuđe interese. U posljednje vrijeme šefovi tih službi su također bili strani državljani, a kao takvi nikada nisu smjeli doći na takve pozicije. Nije im se smjelo dozvoliti da sa tim službama upravljaju,  a današnjeg šefa tajnih službi pod hitno treba smjeniti. Plenković nam mora pokazati koliko mu je stalo do hrvatske države i naroda?

Nije li neobično da predposljednje čelništvo tajnih službi nije podnijelo ostavku kad je to zatražila predsjednica države koja je nadležna za tajne službe zajedno sa premijerom. Kad je ona to zatražila, izdao ju je premijer Orešković jer nije htio potpisati njezin zahtjev. Umjesto toga se naklonio Petrovu i hrvatsku državu odveo u najveću krizu koja se danas najviše vidi u progonu Hrvata. Nakon svega se nameće pitanje: Kakve sveze je mogao imati Petrov sa tajnim službama ako do tada nije bio u visokoj politiki? Nije ih mogao imati, ali sve ukazuje da je u njegovoj stranci netko u dosluhu sa stranim tajnim službama. Nije li to možda mentor Mosta?

Plenković je briselski činovnik i loš vođa. Vođu slijedi narod, a Plenkovića slijede kruhoborci. Dokle i koliko će Plenkovića slijediti birači? Njegov dogovor sa Pupovcem je nož u leđa hrvatskom narodu,  a zbog toga će HDZ itekako biti kažnjen već na lokalnim izborima. Ne može se u demokraciji vući političke poteze bez volje naroda,  a to stalno čini Plenković. On me podsjeća na Trumbića i Sanadera. On je opasan po budućnost hrvatskog naroda jer otvoreno obmanjuje hrvatski narod. Nije on predsjednik europske Vlade već male i opljačkane  Hrvatske, a zbog toga bi morao biti jako pronicljiv i oprezan.

Njegov najbliži suradnik je Davor Stier, a on je bio prvi koji je podržao rušenje  Karamarka. Za koga i zašto? U tomu im je pomagao Most, a sve ukazuje da Most zastupa američke interese. Amerikanci žele na vlasti komuniste jer ih se lakše može ucjenivati. Koliko je zla hrvatskom narodu učinio Račan kad je postao predsjednik Vlade? Zašto je konzervativni katolik Petrov tražio veliku koaliciju ako nije imao za cilj uklanjanje iz politike Karamarka i Milanovića. Očito, Amerikanci su se bojali ruskog preuzimanja INE jer je Karamarko navodno preko žene bio povezan sa Inom, a Milanović je bio naklonjen Srbiji i Rusiji. Karamarko se sam povukao, a Milanović se na kraju htio iskupiti, ali netko mu je naredio da se povuče iz politike, što je on jako dobro razumio. Ne potvrđuje li svoju američku vezu Most preuzimanjem  hrvatske energetike i svih najvažnijih ministarstava preko kojih se nadziru svi procese u državi.

Očito, američki interesi se danas mijenjaju i takvo ponašanje Plenkovića i Stiera može postati pogubno po hrvatski narod. U trenutku kad svijet naginje konzervatizmu, u Hrvatskoj se osjeća ozračje komunističkog liberalizma i marksizma, te bratstva i jedinstva. Pripada li HDZ pučanima ili liberalima? Sve pokazuje da to ne znaju ni Plenković ni Stier. Njih dvojica nekome služe, a najmanje služe hrvatskom narodu. Stier me podsjeća na južnoameričkog katoličkog marksistu, a Plenković nema nikakvih političkih uvjerenja, a to ga otkriva kao sljedbenika.

Nije li Plenković možda ucjenjen od Mosta? Most ima svoja ministarstva, a nad njima nema nikakve nadležnosti predsjednik Vlade. Čak je Most preuzeo energetiku od HDZ-a. Kakva je to Vlada i tko donosi posljednju odluku? Plenković  nije u stanju smjeniti ni jednog Mostovog ministra? Most treba raskrinkati, a raskrinkati će ga njegovi potezi od trenutka njegovog nastanka. Most se slaže sa potezima Plenkovića  kad je u pitanju Pupovac, a to nameće pitanje: Tko su zastupnici Mosta i tko je njihov mentor? Jesu li oni samo obični kršćani ili im je cilj štititi američku politiku naušrtb hrvatskog naroda? Jesu li oni iskompleksirani licemjeri? Iskorištavaju li oni  naivnog Bulja? Takvo ponašanje se nije očikavalo od navodne religijske i konzervativne stranke.

Ima li sabornik Bulj dubinu da shvati ovu izdaju i da prestane biti njihova lutkica na koncu? On je bio glavni protivnik Karamarka nasjedajući na njihove podvale,  a čini mi se da slično čini i danas. On će srušiti i Plenkovića kad čelništvo Mosta od njega to zatraži. Na koncu će Bulj postati žrtva svoje nezasićene taštine jer nema ni karizme, ni političke spoznaje ni stila. On djeluje jednoumno, a drukčije ne može  djelovati jer njegova svijest je i danas komunistička. Nitko nije opljačkao Hrvatsku nego hrvatski udbaši predvođeni SKH. To Bulj ne može shvatiti, a to nam otkriva njegov mentalni sklop.

Sramnu ulogu je odigrao i Orešković jer se naklonio Petrovu, a ne Karamarku koji ga doveo za predsjednika hrvatske Vlade. Izvrstan stručnjak, ali nezahvalan čovjek. Izdao je i predsjednicu jer je slušao Petrova. Tko je Petrov da se sastaje sa šefom hrvatskih tajnih službi mimo predsjednice  i premijera? Ne potvrđuje li ovo još jednom Mostovu prevaru prema biračima? Hrvatski birači na izborima samo traže promjene, a ne traže ljude koji bi dobro i pošteno radili za hrvatsku državu i hrvatski marod. Od mostovaca to se ne može očekivati. Od njih se samo očekuje da sruše i ovu Vladu. U tome su meštri.

Što je do danas Most promjenio u hrvatskoj politiki? Ništa! Samo traži uhlebljenje za svoje pristalice i rodbinu,  a po tome se ne razlikuju ni od jedne političke stranke u Hrvatskoj. Toliko su toga obećavali, a ništa nisu učinili. Danas bi ukinuli  županije i stvorili regije kao u dobra stara komunistička vremena. Osobno mislima da je podjela na županije najbolja kad bi ponovno vrtaili Županijski dom. Bez tog Doma  neće biti demokracije u RH. Sa Hrvatskom će upravljati komunistički nasilnici, a to se ne smije dogoditi. Zar ne vidimo koliko su otporni komunisti u Zagrebu, Rijeki, Splitu i Osijeku? No, ne razmišljaju da se ukine lokalna samouprava i da ju se nazove pravim imenom: Državna lokalna uprava.

Probudimo se iz naše učmalosti. Birači su suvereni, a ne političari. Kao suvereni imamo pravo stvoriti novi ustav i odrediti prava političara i pravila igre. Ne živimo više u komunizmu ili feudalnom društvu da nam političari nameće pravila igre. Još jednom ponavljam: Birači su suvereni i oni moraju nametati pravila igre. Političari moraju biti naše sluge, a mi njihovi gospodari. Ne može ministar kulture dijeliti naše novac kapom i šakom bez našeg pristanka. Ponavljam: Birači su suvereni i ponašajmo se po tom načelu.

Sam Pusić/Kamenjar.com

facebook komentari

 • Sivooki

  Baš po mom guštu, gospon Sam….. 😉
  Ali, što znači da smo suvereni, kad jedan Pljunković doslovno “prevesla” svoje birače i u vladu stavlja one za koje NIKADA ne bismo glasovali? Kako to promijeniti? Glasovanjem za 4 godine…?

  • Marko Martin

   Treba promjeniti ustav i uvesti predsjednički sustav, Tada bi polovicu političara birali svake dvije godine i to izravno umjesto stranke. Predsjednik bi trebao imati mandat od 4 godine.

 • Maminjo

  Nadam se da MOST zastupa hrvatske interese, bila bi to zgodna promjena u zadnjih dvadesetak godina.