Čilić pomeo Gasqueta, Hrvatska u finalu Davis Cupa!

0

Hrvatska je izborila finale Davis Cupa nakon što je Marin Čilić pobijedio Richarda Gasqueta sa 6:3, 6:2, 7:5 i donio treći, odlučujući bod u polufinalnom srazu s Francuskom u Zadru.

HRVATSKA – FRANCUSKA 2:1

Čilić – Gasquet 6-3, 6-2, 7-5

Svaka čast navijačima, bodrili su nas kroz cijeli vikend. Ovo je čudesno, jedna od najboljih atmosfera koju sam doživio u životu. Bez publike bi ovo bilo vrlo teško. Hrvatska je u finalu Davis Cupa! Uspjeli smo pobijediti i ovo je čudo – rekao je Čilić.

U drugom polufinalu igraju Velika Britanija i Argentina. Pobjedi li Argentina, Hrvatska će u finalu biti domaćin.

- Nadamo se da ćemo igrati finale kod kuće. To bi bio veliki spektakl - kaže Čilić.
– Nadamo se da ćemo igrati finale kod kuće. To bi bio veliki spektakl – kaže Čilić.

Francuzi su poveli u petak nakon što je Gasquet s 3:0 svladao Bornu Ćorića, da bi Marin Čilić izjednačio nakon što je s 3:1 svladao Lucasa Pouillea. U subotu su Čilić i Ivan Dodig napravili podvig te svladali najbolji svjetski par Herbert-Mahut, a zatim je sjajni Čilić dovršio posao i prometnuo se u hrvatskoj junaka.

Reprezentacija koju vodi Željko Krajan u finalu će igrati protiv Velike Britanije ili Argentine. U slučaju da se u finale plasira Argentina, domaćin finala bit će Hrvatska, a budu li to Britanci, finale će se igrati na tlu Ujedinjenog Kraljevstva.

Podsjetimo, Hrvatska je Davis Cup osvojila 2005. kada je u sastavu Mario Ančić, Goran Ivanišević, Ivo Karlović i Ivan Ljubičić slavila protiv Slovačke.

facebook komentari