Pratite nas

BiH

Ćirilica nije nikad bila, niti će ikad biti hrvatsko pismo! Onima kojima to ne odgovara neka se isele u ćirilićne zemlje!

Objavljeno

na

Ćirilica nije nikad bila, niti će ikad biti hrvatsko pismo! Onima kojima to ne odgovara neka se isele u ćirilićne zemlje!

Hrvatska, ova naša jedina, iznad života ljubljena, mukom i krvlju našom natopljena Hrvatska nije rođena 1945. već 1991. Nikakve poveznice naša Domaja nema s lažno zvanim NOB-om i partizanijom, jer su u toj “narodnooslobodilačkoj borbi” bili mahom srbočetnici, uz nekolicinu zaluđenih hrvatskih klinaca, koji su se iz inata i neposluha roditeljima odmetnuli u “šumake i divljake”. Među tim nepismenim bitangama i bagrom koja je na našu žalost, čemer i jad, a uz svesrdnu pomoć Velike Britanije i njihove masonerije, a koja je podržala zločinca tita, pobijedila 1945.

Među “šumakima” su se našli i homoseksualci poput Vladimira Nazora, za kojim je “po šumama i gorama” batrgala krava, kako bi imao svježe mlijeko i kako bi se, napokon, dovukao do grma iza kojeg mu je čučao njegov ljubljeni Ivan Goran Kovačić. O njihovu pjesništvu neću. Vjerojatno su oni bili preteća ove istospolne, malobrojne zajednice, koja se uprla osporiti brak muškarca i žene, pokušavajući dokazati kako je njihova bolest normalna, žvaleći se pred Katedralom.

U NOB- u su, izuzev četnika i pedera, bili i neki intelektualci Hrvati, veleizdajničkog smjera. Ta je nepismena, četnička, lažno oslobodilačka, nametnička bagra, nazvavši se NOB-om,( te svim mogućim i nemogućim skraćenicama, uključivši naposljetku i SUBNOR), bila začetak i zametak ove nepismene, mržnom prema Hrvatskoj zadojene bande na vlasti. Trenutno.

Okupatorska je partizanija začetak svih muka, stradanja i stotine tisuća hrvatskih umiranja. Taj je CK zametak preimenovanog, velikosrpskog SDP-a kao i Petokrakog Ljigavog Lignjuna.

Zaboravljaju te plutajuće praznoglave tikve kako se 1991. godine digosmo i doslovce goloruki pobijedismo tu, iznad svega nam omraženu, Petokraku i njihovu tzv. jugoslovensku narodnu armiju. I tada su se i opet četnici nazivali narodom, kao i danas, kada sprovode plan Memorandum SANU 2, 3, 5 ili 10, tako je svejedno, namečući nam i opet i ponovno svoje svjetonazore, ne bi li nas satrali, Domovinu nam u bescijenje rasprodali, naselivši na našim ognjištima bilo koga, a ponajprije i iznad svih, srbadiju.

Domovina nam Hrvatska nije, ponavljam, nastala ni na kakvim tzv. stečevinama njihove okupatorske partizanije. Hrvatska Hrvata rođena je u mučeničkoj krvi tisuća dragovoljaca 1991 godine!

U Hrvatskoj Hrvata pritajili su se njezini smrtni neprijatelji, koji su našom dobrohotnošću, pa i glupošću, ostali na životu i, eto, danas su na vlasti.

Kao što Hrvatska Hrvata ne može ni po čemu imati nikakve poveznice sa zločinačkom i okupatorskom četničkom belosvetskom tzv. NOB-om, tako i silovanje ćirilicom, u našoj još uvijek živoj rani, Vukovaru, neće opstati!

Ćirilica nije nikad bila, niti će ikad biti hrvatsko pismo! Onima kojima to ne odgovara neka se isele u ćirilićne zemlje!

Dosta je bilo!

Jer …

„dok je srca bilo, bit će i Kroacije”

Autor: Božidar Alić/dnevno

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Tužiteljstvo BiH provodi istragu nad 14 visokih civilnih i vojnih dužnosnika Herceg Bosne i HVO- a.

Objavljeno

na

Objavio

Tužiteljstvo BiH provodi istragu nad skupinom od 14 visokih civilnih i vojnih dužnosnika Herceg Bosne i HVO- a.

Na listi se, između ostalih, nalaze i imena Darija Kordića, nekadašnjega potpredsjednika Herceg Bosne i bivšega lidera HDZ BiH, zatim Brune Stojića, nekadašnjega ratnoga ministra obrane Herceg Bosne, Ignaca Koštromana, glavnoga tajnika Herceg Bosne i HDZ BiH, Ante Sliškovića, bivšega ratnoga načelnika Službe sigurnosti (SIS) za Središnju Bosnu i još nekoliko pripadnika HVO koji su manje poznati javnosti.

Tužiteljstvo BiH uputilo je prije mjesec dana federalnome Ministarstvu za pitanja branitelja zahtjev za dostavljanje vojne evidencije za skupinu visokih civilnih i vojnih dužnosnika i pripadnika HVO s područja Hercegovine i Središnje Bosne za potrebe istrage u predmetu ratnih zločina nad zatočenicima u prošlom ratu. Kako je i uobičajeno radi se o strogo tajnom dokumentu, međutim mi smo uspjeli doći do toga zahtijeva i uvjeriti se da se radi o nekoliko vrlo zanimljivih i poznatih osoba.
14 dužnosnika.

Tužiteljstvo BiH provodi istragu nad skupinom od 14 visokih civilnih i vojnih dužnosnika nekadašnje Herceg Bosne i HVO- a. Na listi se između ostaloga nalaze i imena Darija Kordića, nekadašnjega potpredsjednika Herceg Bosne i bivšega lidera HDZ BiH, zatim Brune Stojića, nekadašnjega ratnoga ministra obrane Herceg Bosne, Ignaca Koštromana, glavnoga tajnika bivše Herceg Bosne i HDZ BiH, Ante Sliškovića, bivšega ratnoga načelnika Službe sigurnosti (SIS) za Središnju Bosnu i još nekoliko pripadnika HVO koji su manje poznati javnosti.

U ovom trenutku nije poznato o kojim se konkretno slučajevima radi, jedino se zna da su u pitanju navodni ratni zločini nad zatočenicima.

Također je zanimljivo da se po prvi puta provodi ozbiljna istraga protiv šefa sigurnosti HVO u Središnjoj Bosni Ante Sliškovića koji je još od završetka rata pod sumnjom da je imao ulogu u zločinima.

Bivši ministar obrane Herceg Bosne Bruno Stojić u ratu nije nikada niti boravio u Središnjoj Bosni, ali Tužiteljstvo BiH u istrazi provjerava njegove ministarske zapovjedi koje se tiču postupanja s ratnim zatočenicima.

Do prije nekoliko dana nitko u Središnjoj Bosni nije znao da Tužiteljstvo BiH istražuje 14 bivših civilnih i vojnih dužnosnika Herceg bosne i HVO-a. Znao je to predsjednik FBiH Marinko Čavara koji je tu informaciju dobio iz Ministarstva za pitanje branitelja. Nije poznato je li za istragu znao i Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH jer je na svakodnevnoj vezi sa zamjenikom direktora SIPA-e Đurom Kneževićem, a mogao je tu informaciju dobiti i od zamjenika državnoga ministra sigurnosti Mije Krešića pa i od same glavne tužiteljice Gordane Tadić.
Problem za Marinka Čavaru i vrh HDZ BiH je nastao kada se u Središnjoj Bosni nekako doznalo da Tužiteljstvo BiH istražuje visoke dužnosnike HVO-a s toga područja. Prije nekoliko dana se dogodio ozbiljan incident pred obiteljskom kućom predsjednika FBiH Marinka Čavare u Busovači., kako donosi Dnevni list., prenosi dnevnik.ba.

Skupina visokih časnika HVO-a, među kojima je navodno bio i general i ratni zapovjednik HVO Busovača Duško Grubešić je žestoko verbalno napala Čavaru i optužila ga da je skrivao informaciju o istrazi koju provodi Tužiteljstvo BiH te da on i vrh HDZ BiH ne čine ništa na državnoj razini da zaštite branitelje s područja Središnje Bosne. U jednom trenutku je došlo čak i do naguravanja i samo zahvaljujući prisebnosti nekih ljudi nije došlo do ozbiljnoga incidenta, prenosi dnevnik.ba.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Mektić: Zvaničnici iz Hrvatske su prisluškivani radi zaštite ekonomskih interesa BiH

Objavljeno

na

Objavio

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je danas kako policijske i obavještajne agencije u BiH poduzimaju mjere čiji je cilj zaštiti i njene gospodarske interese, odbacivši nagađanja kako se pritom radi bilo što protuzakonito.

Mektić je izjavio danas da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene zvaničnike iz Hrvatske isključivo s ciljem zaštite ekonomskih interesa BiH i njenih građana.

“Sasvim je legalno i legitimo pravo svake zemlje, pa i BiH, da štiti sve svoje interese i interese građana BiH. Prema tome, institucije BiH, ali i niži nivoi vlasti, dužni su da štite te interese”, rekao je Mektić novinarima u Sarajevu.

On je naveo da su OSA i sve druge sigurnosne agencije u BiH dužne da štite i ekonomske interese BiH i da zaštite BiH od nelojalnih, nekorektnih napada koji mogu da utiču ili ugroze ekonomske temelje BiH i da joj nanesu ekonomsku štetu, kao i njenim građanima.

>http://kamenjar.com/bakir-izetbegovic-nalozio-prisluskivanje-pracenje-hrvatskih-politicara-gospodarstvenika/

Navodeći da to rade i druge zemlje u Europi i svijetu, pa tako i sigurnosne institucije BiH, Mektić ističe da interese BiH i njenih građana i zaštitu od “nečijih profiterskih namjera” institucije sigurnosti u BiH sprovode u skladu sa zakonima i Ustavom BiH.

“Sve do čega smo došli i što smo saznali u vezi sa ovom aferom o kojoj su pisali mediji, preduzimali smo u skladu sa zakonom i Ustavom BiH, štiteći njen ekonomski interes i ne dozvoljavajući podrivanje ekonomskog sistema unutar BiH. To ćemo raditi i dalje, na legalan i zakonski način”, poručio je Mektić.

Prema njegovim riječima, privatni interesi “udarili su na cjelokupne interese BiH i to se mora spriječiti”.

“Da li će to smetati pojedincima i grupama u BiH koji su se našli u svemu ovome, kao i nekima iz neke druge zemlje, to nas ne zanima. Nas obavezuje interes građana i nećemo raditi ništa protiv ekonomskih interesa drugih država”, kaže Mektić.

On smatra da je “sada jasnije zašto su neki strani zvaničnici i političari u posljednje vrijeme loše govorili o BiH”.

“Sada o tome definitivno mnogo više znamo i sve informacije ćemo dostaviti ključnim institucijama izvršne, zakonodavne i drugih nadležnih vlasti u BiH, jer nije na sigurnosnim agencijama da preduzimaju odgovor prema drugim državama, nego to na osnovu validnih i točnih informacija treba da rade ključne institucije svake zemlje, pa tako i BiH”, rekao je ministar sigurnosti.

List “Nacional” objavio je ranije da OSA vodi specijalni rat protiv Hrvatske, njenog premijera Andreja Plenkovića i vanjske politike hrvatske Vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH, navodeći da je imao uvid u više tajnih izvještaja ove agencije.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić: Stanje u BiH se drastično i značajno komplicira u sigurnosnom smislu

facebook komentari

Nastavi čitati