Pratite nas

Ćiro, ostani u Banja Luci, i pozdravi svog prijatelja Milorada Dodika!

Objavljeno

na

“Je li tebi uopće jasno kako je i kada nastala Republika Srpska? I ti bi, tako ‘velika Hrvatina’, sada žarko želio voditi ljude čiji su očevi ili njihovi najbliži učinili tolika zla državi u kojoj si doživio najveće uspjehe?”, pitaju branitelji.

“Otkako mu je bivši prijatelj Zdravko Mamić “zabranio” da bude neka “faca” u hrvatskom nogometu, (u pitanju spora je jedino podjela “plijena”) nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević, umjesto da se dostojanstveno povuče, kao gospodin, kakvim se i predstavlja, on, kako prenose neki portali, navodno izjavljuje da “nema ništa protiv da bude u ulozi izbornika reprezentacije Republike Srpske”, priopćava nam Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.). U ostatku priopćenja, kazao je:

Naime, 4. rujna na Gradskom stadionu u Banja Luci dogovorena je prijateljska nogometna utakmica između reprezentacija Srbije i Republike Srpske.

– “Sine moj, ja sam sportaš i ja to gledam samo sa sportske strane. Ne vidim ništa  sporno u tome da vodim reprezentaciju Republike Srpske. Još ako bi me moj prijatelj  Milorad Dodik pozvao, vjerujte da mi ne bi bilo mrsko da se nađem u toj ulozi”, kazao je za Klix.ba Miroslav Blažević. Također je dodao da je “vrijeme da prestanemo s podjelama i da na ovim prostorima svi budemo jedinstveni kako je to nekada bilo”.

Na te njegove objavljene izjave jedino što možemo reći – srami se Ćiro, pokušavaš sjediti ne na dva nego na tri stolca, i sada si napokon razotkrio svoje pravo lice! Odi, tko ti brani, kod svog prijatelja Dodika u Banja Luku, i tamo okončaj svoju bogatu sportsku karijeru (kad si čuo jednu Dodikovu izjavu da je hrvatski Domovinski rat bio pravedan, ili da će nešto učiniti da se u bosansku Posavinu vrati oko 200 tisuća Hrvata, koje je on i njegova politika istjerala iz njihovih domova?). Kako si ti koji si se toliko kleo u prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i hrvatske branitelje uopće došao na jednu takvu ideju (vjerojatno ti nikada nije dosta novca), pa sada si spreman (i kad te ne zovu) da budeš na čelu onih protiv kojih smo ratovali (bez obzira što se ovdje radi o sportu, a u stvari riječ je o “sportskoj politici”)?

Mamić je imao pravo što te “otjerao iz Hrvatske”, jer tebi je očito svejedno na čijoj si strani, odnosno tebe ne zanima tko je u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata bio agresor, a tko žrtva. Kažeš da je vrijeme da “prestanemo s podjelama i da na ovim prostorima svi budemo jedinstveni”. Pa, poštovani Ćiro, gdje ti živiš, na kojoj je strani tvoj kompas? Hrvatska još uvijek traži više od tisuću nestalih Hrvata! Srbija i Republika Srpska ne odgovaraju za desetke tisuća ubijenih i ranjenih, ne vraćaju opljačkane vrijednosti, ne plaćaju ratnu odštetu, ne priznaju čak ni da su njihove vojske ratovale i klale diljem Hrvatske, ne priznaju ništa, već i dalje svu odgovornost svaljuju na Hrvate koji su proživjeli agresiju. Je li tebi uopće jasno kako je i kada nastala Republika Srpska? I ti bi, tako “velika Hrvatina”, sada žarko želio voditi ljude čiji su očevi ili njihovi najbliži učinili tolika zla državi u kojoj si doživio najveće uspjehe?

Nije ti žao toliko mrtvih Hrvata koji su dali i svoje živote u borbi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, a koje je predvodio čovjek čiji si ti prijatelj njegove obitelji, dr. Franjo Tuđman? Možeš li zamisliti kako bi se proveo neki njemački ili izraelski sportaš tvoga “kalibra” da je odlučio da nakon II. svjetskog rata bude izbornik nacističke Njemačke, Italije ili Japana? Ako prihvatiš ponudu tvog prijatelja Milorada Dodika i nađeš se na klupi reprezentacije Republike Srpske, onda je dragi Ćiro najbolje da se više ne vraćaš u hrvatski nogomet, tim prije jer se ponašaš kao da ti se “pamet pomutila”, kao da ne znaš, ili ti uopće nije stalo, za hrvatske i ine žrtve, patnje i očajanja svih onih koji su stradali od srpske čizme!

Zbogom, dragi Blaževiću!

Mladen Pavković

kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Cerar sazvao novi sastanak državnog vrha nakon Plenkovićeva govora u UN-u

Objavljeno

na

Objavio

Slovenski političari i mediji u petak se većinom solidariziraju s odlukom premijera Mire Cerara da otkaže sastanak u Zagrebu s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem zbog njegova odbacivanja arbitraže pred međunarodnim auditorijem, a neki navode da je Plenkovićev govor u UN-u u kojemu je arbitražni sporazum nazvao ništetnim bio šok za slovensku stranu.

S Cerarom se solidarizirao se i predsjednik države Borut Pahor koji je u petak, uoči otvaranja predizborne kampanje za svoj drugi mandat pred izbore 22. listopada, kazao da je otkazivanje sastanka izazvala “tvrdoglavost” hrvatske politike koja inzistira na kontaminiranosti arbitražnog postupka.

“Tvrdoglavo inzistiranje na nepoštovanju obveza iz arbitražnog sporazuma je neprihvatljivo, no uvjeren sam da će dijalog na koncu omogućiti  mirnu provedbu arbitraže”, kazao je Pahor koji je kao predsjednik vlade 2009. u ime Slovenije potpisao dogovor o arbitraži, čime je Ljubljana uvjetovala ulazak Hrvatske u EU.

“Mi sada na svojoj strani imamo međunarodno pravo i međunarodnu zajednicu, zato moramo nastojati da tu potporu ne izgubimo”, ustvrdio je Pahor u Bovecu na zapadu države.

Premijer Plenković je rekao u četvrtak u govoru pred Općom skupštinom UN-a da je Hrvatska morala izaći iz arbitraže o granici sa Slovenijom jer ju je Slovenija kompromitirala i upozorio da takvo “nepoštivanje međunarodnog prava” obeshrabruje ostale države da sporove rješavaju uz pomoć treće strane.

Ljubljansko “Delo” piše da je Plenkovićev govor u UN-u svojom “nediplomatskom” otvorenošću izazvao pravi “šok”, kao i odluka Cerara da posjet zbog toga otkaže.

“Prema našim informacija, Cerar se s Plenkovićem za posjet Zagrebu bio odlučio iako dnevni red sastanka nije bio usklađen niti dogovoren”, navodi “Delo” koji prijašnji dogovor o sastanku tumači kao Cerarovu nepotrebnu koncesiju hrvatskom premijeru.

Cerar je naime otkazivanje susreta protumačio Plenkovićevim “kršenjem” dogovora po kojemu se u Zagrebu trebalo razgovarati o primjeni arbitražnog sporazuma.

U razgovoru za slovenske medije, Cerar je naknadno, nakon otkazivanja sastanka, kazao da je sada preduvjet za nastavak dijaloga da Hrvatska prizna arbitražni sporazum kao važeći međunarodni ugovor, te da se na idućem sastanku, ako i kada do njega dođe, razgovara o suradnji dviju država na njegovoj provedbi.

Da je takav susret u bliskoj budućnosti malo vjerojatan, govore oštre izjave Cerarova suradnika, predsjednika parlamenta Milana Brgleza, koji je kazao da je Plenkovićevo ponašanje u UN-u bilo ismijavanje međunarodnog prava, zloupotreba govora u svjetskoj organizaciji, da Cerar i nije imao druge mogućnosti nego da sastanak otkaže i da  je jasno kako u atmosferi tako nastalog nepovjerenja s Hrvatskom o provedbi nije moguće govoriti, prenose slovenski mediji.

“Sada je loptica u sporu prebačena na hrvatski dio igrališta”, kazao je Brglez, član Stranke modernog centra (SMC) koju vodi premijer Cerar.

Mediji najavljuju da će se u nastaloj situaciji Cerar ponovno odlučiti da odnose s Hrvatskom i arbitražni spor stavi na dnevni red sastanka političkog vrha, neformalnog susreta na kojemu se obično traži politička homogenizacija oko najvažnijih nacionalnih pitanja, te da će istog dana na istu temu biti sazvan i parlamentarni odbor za vanjske poslove.

Predsjednik tog odbora, Jožef Horvat, zastupnik oporbenih kršćanskih demokrata iz Nove Slovenije (NSI), kakzao je u petak da ga je nastup hrvatskog premijera za govornicom UN-a jako zabrinuo.

Plenkovićeve poruke Sloveniji su po njegovim riječima kontradiktorne jer on s jedne strane ističe privrženost Hrvatske vladavini prava, a s druge strane ne priznaje arbitražnu presudu govoreći da je arbitražni postupak kontaminiran i tako se “sam postavlja u ulogu suca”, kazao je Horvat.

Stier: Potez Cerara pokazuje da Slovenija nije spremna za dijalog

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Austrija uskoro zabranjuje pokrivala za glavu

Objavljeno

na

Objavio

Od 1. listopada u Austriji na snagu stupa zakon kojim se zabranjuje nošenje pokrivala za lice u javnosti, a vlasti su odlučili o tome dodatno informirati svoje građane ali i strane državljane.

U poruci objavljenoj na stranicama policije piše kako zakon zabranjuje prekrivanje lica na način da ono više nije prepoznatljivo. Zabrana se odnosi na javna mjesta kao i na javne zgrade.

Onaj tko prekrši zakon bit će kažnjen sa 150 eura, a pokrivalo će se morati ukloniti na zahtjev, a onima koji odbiju otkriti lice prijeti privođenje.

Na svakom letku nalaze se poruke na njemačkom, engleskom, arapskom i turskom jeziku.

facebook komentari

Nastavi čitati