Čović: Nema više odgađanja! Za HNS je prioritet izmjena Izbornoga zakona

2

Za Hrvatski narodni sabor prioritet je izmjena Izbornoga zakona BiH, rekao je danas u Mostaru predsjednik HNS-a Dragan Čović. On je nakon sjednice Predsjedništva HNS-a rekao kako su izmjene Izbornoga zakona potrebne kako bismo imali mir u predstojećem periodu do izbora 2018. godine. 

”Prioritet je izborni zakon, odmah nakon toga će ići zakon o Javnom RTV sustavu. Imamo i zakon od državnim službenicima, pripadnosti javnih prihoda te zakon o restituciji. Idemo s prijedlozima za koje vjerujemo da imaju apsolutnu mogućnost da prođu parlament”, rekao je Čović i dodao kako se Izbornim zakonom neće riješiti suštinski problemi BiH ali da će se dobiti mir u sljedećih 18 mjeseci.

Za suštinske promjene, naglasio je, Bosni i hercegovini je potrebna izmjena Ustava.

HNS, pak, razmatra teme i aktivnosti koje će pokrenuti kako bi se set zakona na svim razinama vlasti našao u parlamentarnim procedurama.

”Imamo usuglašen stav svih članica HNS-a i vjerujem kako ćemo sutra bar na razini BiH imati inicijative, a u ovom tjednu i na razini entiteta”, izjavio je Čović.

Što se tiče Izbornog zakona, naglasio je kako će on biti na koordinaciji svih hrvatskih stranaka i zastupnika i ministara u Vijeću ministara.

”Više nema prolongiranja. Došlo je vrijeme da stavimo to na dnevni red daleko od izborne kampanje iako su neki već ušli u kampanju”, rekao je, između ostalog Čović.

facebook komentari

  • Agromentum

    Jel’ oni misle da narod ne zna što su prioriteti pa ponavljaju jedno te isto iz godine u godinu – ko’ pokvarena ploča? Ne pitamo vas što su prioritetu nego što ste učinili! Inače se gonite svi narodu ispred očiju!

  • Argus Panoptes

    Dok je shvatio da mu je ovo posljednja šansa da ostane još malo na vlasti počinje sijati iluzije.Novi izborni zakon mogu nametnuti samo vanjski faktori,ponajviše SAD ako je i njima stalo do razrješavanja krize.Bosna tone sve dublje a Čović to ne želi vidjeti,Bošnjaci su opredijeljeni već odavno,čak do te mjere da na Vlašiću grade naselja za svoje buduće gazde a Hrvati bi ulazili s floskulama u jalove procedure bosanskog parlamentarnog beznađa.Pa Čoviću,gdje ti je odlučnost i vjerodostojnost?Nije ti to valjda u HDZ-u?Odlučnost i vjerodostojnost moraš crpiti iz naroda iz kojeg si potekao pa makar ponekad učio i od svojih podmuklih prijatelja.