Pratite nas

Komentar

Čović: Nemoguće je zaobići SNSD i SDA

Objavljeno

na

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je u formiranju vlasti nemoguće zaobići SNSD i SDA, i da bi bilo nerazumno i neodgovorno praviti vlast bez te dvije stranke.

“Neke druge kalkulacije su moguće, ali u njima ne želim sudjelovati. Kao što smo mi zagovarali da Hrvati imaju legalne i legitimne predstavnike, to isto pravo imaju predstavnici srpskog i bošnjačkog naroda”, istakao je Čović.

On je rekao za Glas Srpske da razgovori koji se vode ovih dana idu u pravcu hitnog formiranja vlasti, ali da ona bude homogena na svim nivoima, da bi se onemogućile bilo kakve blokade u provođenju odluka.

Čović je izrazio uvjerenje da će sljedećeg tjedna, nakon susreta sa predstavnicima SDA, biti poznato sa kojim strankama se može krenuti u realizaciju formiranja vlasti.

On je naglasio da ostaje pri izjavi da HDZ traži mjesto ministra vanjskih poslova BiH, “ili u najgorem slučaju zamjenika”.

“O tome ćemo razgovarati kada partneri sjednu za stol. Zna se da Bošnjaci imaju predsjedavajućeg Vijeća ministara, a sve ostalo bit će plod dogovora”, dodao je Čović.

Komentirajući izjavu predsjednika PDP-a Mladena Ivanića prema kojoj će on (Ivanić) odlučivati o srpskim kadrovima u Vijeću ministara BiH, Čović je rekao da Vijeće ministara ne biraju članovi Predsjedništva BiH, dodajući da se zna da je ovog puta mandatar Bošnjak i da je u tome uloga Predsjedništva BiH simbolična.

On je rekao da HDZ ima svog potpredsjednika u Srpskoj Josipa Jerkovića i sasvim je sigurno da će imati jednog ministra u Vladi Srpske.

“SNSD je jedina srpska stranka koja ima svoje predstavnike u Domu naroda Parlamenta FBiH i sasvim je izvjesno da će po tom osnovu biti u vlasti. U kom kapacitetu će to biti, vidjet ćemo, ali me ne bi iznenadilo da to bude u punom, kao što SDA i HDZ očekuju da budu dio vlasti u Srpskoj”, rekao je Čović.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Andrej Plenković: Dobro je što je predsjednica posjetila Rusiju

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je sinoć u Bruxellesu da je dobro što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otišla u posjet Rusiji.

Rekao je kako je put u Rusiju pripreman posljednjih desetak mjeseci. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić vodila je hrvatsku delegaciju prije dva tjedna u Moskvu, pripremila sadržajno ovaj posjet, sve ono što se odnosilo na gospodarski dio suradnje.

Hrvatska gospodarska komora kao i obično koordinira naše gospodarstvenike koji su zainteresirani za sudjelovanje na gospodarskom forumu, bilo je dvoje ministara iz Vlade, jedna državna tajnica i cijeli tim savjetnika. Mislim da je predsjednica bila sasvim dobro praćena u svojim aktivnostima, istakno je Plenković.

Komentirao je i navodne izjave šefa Sberbanka Hermana Grefa da je lex Agrokor oštetio njegovu banku i da će se boriti za povrat uloženog novca, rekavši kako je ključno da Sberbank stalno sudjeluje u privremenom vjerovničkom vijeću. Ima informacije o svemu što se radi, sudjeluje u procesu donošenja odluka, dolazili su s predstavnicima drugih banaka u Vladu prije donošenja zakona i imali su sav prostor kao i drugi vjerovnici. Bilo bi dobro da Sberbank bude jednako konstruktivan kao i druge banke koje su prije davale kredite Agrokoru, kaže Plenković.

Premijer je rekao da nije znao za podatak da je Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) proteklih godina davala kredite Agrokoru u ukupnom iznosu od 905 milijuna kuna. Pročitao sam u medijima i kada se vratim u Zagreb, želim vidjeti cjelinu informacija o odlukama HBOR-a proteklih godina i različitim kreditima koji su davani, rekao je Plenković.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: Čovjek sam medija i ako je išta apsurdno i pristrano to su izjave odvjetnika okrivljenih

Objavljeno

na

Objavio

Čovjek sam medija i ako je išta apsurdno i pristrano to su izjave odvjetnika okrivljenih.

Oni ne smiju biti sudionici u medijima. Što oni imaju reć osim toga da brane svoje klijente i kažu da je svak nevin.

Druga stvar je još čudnija. Ako je na Agrokorovom računu bilo samo par kuna od kud sada tolika lova da Todorić unajmi skupoga stranoga odvjetnika?

Što se tiče svih dionika u propasti Agrokora postoje samo dvije konstatacije: ili su ti direktori bili totalni glupani ili su lopovi. Jedno od toga dvoga jesu. Treće opcije nema. A upravo će tu treću opciju pronaći u dobroj mjeri korumpirano pravosuđe. Sram me je u kakvome društvu živim.

Sramota je da se neke zadrži u pritvoru što su dali stolove da se na njima piše peticija za opće dobro, dok se na slobodi nalaze zloćudni rušitelji brojnih života koji cijelu naciju bacaju na koljena.

Dokle god su odvjetnici, čitaj navijači u svojim predmetima što je njihovo pravo i častan posao, u medijima nema nam sreće.

Sudcima i odvjetnicima je mjesto u sudnici, a kriminalcima u pritvoru. Dotle smo došli da bi trebali u Hrvata pjevati srpsku himnu “Bože pravde”!

 

Slaven Letica: Uspon i pad jedinoga hrvatskog oligarha Ivice Todorića

facebook komentari

Nastavi čitati