Crkva prodaje imovinu da pokrije dug Gimnazije

  2

  Zbog neispunjenih obećanja vlasti, biskup Komarica prisiljen na radikalne poteze

  Financijski problemi banjolučke Opće gimnazije – Katoličkog školskog centra još nisu riješeni jer ta škola za razliku od svih drugih sličnih obrazovnih ustanova, još nije u proračunu Vlade RS-a. Biskup Franjo Komarica je izrazio nadu da ipak neće morati doći do prisilnog zatvaranja ove odgojno-obrazovne ustanove i da će se vlasti RS-a potruditi da povećaju dosadašnji mjesečni grant školi, ali i da prvo dodijele predviđene grantove za protekle mjesece, prenio je Dnevnik.ba

  O daljem opstanku i radu ove škole, zbog nedostatka nužnih financijskih sredstava, nedavno su razgovarali biskup banjolučki Franjo Komarica, u pratnji pomoćnog biskupa Marka Semrena i ravnatelja KŠC-a Ivice Božinovića s resornim ministrom Goranom Mutabdžijom te direktorom Republičkog tajništva za vjere u Vladi RS-a Draganom Davidovićem. Predstavnici vlasti su se i ovaj put pohvalno izrazili o dosadašnjem devetogodišnjem radu Opće gimnazije KŠC – Škola za Europu u Banjoj Luci i požalili što je ona zbog dosadašnje neuključenosti u proračun Vlade RS-a dovedena u pitanje za svoj daljnji poželjan i potreban rad.
  Uvjeravali su biskupa Komaricu i njegove suradnike kako postoji volja za većom pomoći školi nego što je bila do sada, kada je Vlada pomagala rad škole u obliku (neredovitih) grantova u visini do 50 posto od potrebnih financijskih sredstava, ali da za sada nema novca.
  Biskup Komarica se požalio da je Biskupija u velikim dugovima zbog škole i da je prisiljen prodavati preostalu skromnu crkvenu imovinu da vrati dug Gimnazije.
  Naglasio je i kako škola i ne mora postojati u Banjoj Luci, ali bi u tom gradu morali opet moći živjeti domaći katolici, kojih više od 90 posto, nažalost, još nema, jer su protjerani.
  VL

  facebook komentari

  • peppermintt

   Srbi sramota je ovo, mora se financiranje katoličkog školskog centra uključiti u redovito proračunsko financiranje!
   MORA !!

  • peppermintt

   Srbi sramota je ovo, mora se financiranje katoličkog školskog centra uključiti u redovito proračunsko financiranje!
   MORA !!