ČUDA SE NASTAVLJAJU – HRVATSKA IDE DALJE

0

Kao dijete vjerovao sam u čuda i stvarno, čuda se događaju, samo je pitanje želimo li ih vidjeti ili smo slijepi pored očiju zdravih.

Danas sam obavio kupovinu, naravno, u Konzumu.

Čak sam uspio izmijeniti koju riječ i s blagajnicom i sa ostalim kupcima koji su čekali iza mene. Kako je kupovina bila predblagdanska takav je bio i račun, tj. malo „povišen“, a po svemu što sam vidio po punim kolicima drugih kupaca sigurno će i njihovi računi biti malo „povišeni“, tj. iznad svakodnevnih.

Uskrs dolazi!

Blagajnica je bila „u neizvjesnosti“ hoće li primiti plaću za prošli mjesec.
Utješio sam ju i garantirao da hoće. Više nije bila ni zabrinuta, već ju je ozario veliki osmijeh na licu dok je „provlačila“ pozorno svaki artikl koji sam stavio na traku.

Jedan stariji gospodin je u čudu slušao što sam pričao i nije vjerovao. Naravno da nije vjerovao „na prvu“, zbog umjetno stvorene „psihoze“ koju su nam nametnuli „mainstream mediji“ i veliki „svjetski igrači“ koji pokušavaju svojim burzovnim špekulacijama profitirati na sve moguće načine, ali je na kraju ipak povjerovao.
Nakon plaćenog računa, uslijedio je topao stisak ruke i pozdravi uz iskrene čestitke:

„Sretan i blagoslovljen Uskrs!“

Danas, 13.04.2017. DZS je objavio na svojim službenim stranicama još jedno ČUDO!

DZS je objavio broj izdanih građevinskih dozvola za veljaču 2017. kao i vrijednost procijenjenih radova po izdanim građevinskim dozvolama.

Broj izdanih građevinskih dozvola za veljaču 2017. veći je za samo 21,3 % u odnosu na veljaču 2016.


To nije nikakvo čudo, ali je ČUDO da je predviđena vrijednost radova po izdanim građevinskim dozvolama za veljaču 2017. veća za „samo“ 91,8 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

ČUDO je da je ukupno zbrojena vrijednost predviđenih radova u siječnju i veljači 2017. veća za „samo“ 80,62 % u odnosu na isto razdoblje 2016.

Uobičajena „nevjerica“ čitatelja nije nikakvo iznenađenje, stoga prilažem i sliku ispod na kojoj je jasno vidljivo i najvećim „mentalnim komunistima i juhoslovenima“, „dežurnim katastrofičarima“ i ostalim „babama narikačama“ da – Hrvatska ide dalje!

Razlika, „sitnica“ od 2 004 289 000 HRK! Prava „sitnica“!

Na žalost, danas je objavljeno i izvješće EUROSTATA na stranicama HINA-e koji su prenijeli neki mediji s ogromnim naslovom da je „zabilježen najveći pad industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini….“

„Malo morgen!“

Tu priču ne mogu prodati ni „djeci u vrtićima“. Zato su već u daljnjem tekstu sramotnog članka i još sramotnijeg ogromnog naslova napisali, da eto, u RH je industrijska proizvodnja u RH ipak PORASLA i u siječnju i u veljači 2017.

Naravno da je porasla jer svatko tko se imalo razumije u ekonomiju zna da se pri usporedbi svih podataka uvijek uspoređuje isti mjesec s istim mjesecom prošle godine, ili isto tromjesečje s istim tromjesečjem prošle godine.

Kako i „veliki mešetari“ znaju „bolest Hrvata“ da čitaju samo naslove, njihov cilj je postignut. Tako se i inače „bombastičnim“ naslovima kreira javno mnijenje kao i što se baca cijela Nacija u depresiju. ( Specijalni oblici rata protiv Hrvatske )

E, pa DOSTA!

Vjerovati tim i takvim naslovima slično je kao da Hrvati „povjeruju“ u vijest npr. da je u veljači ubrano 0 tona maslina, ili da u istom mjesecu nije „ubrano“ ni zrna kukuruza, ni zrna pšenice, ni zrna grožđa, ni jedan kilogram trešanja, …. ( Dobro nisu napisali da je Hrvatska imala „podbačaj“  turizma u veljači, od npr. 25 milijuna noćenja, …..)

Naravno da su takve vijesti apsolutno točne, ali, znaju li Hrvati uporabiti „male sive stanice“ ili će i dalje čitati samo naslove???  Hoće li Hrvati razmisliti kad je berba maslina, kad je žetva pšenice, kukuruza, „trganje grožđa“, branje trešanja, kada je vrhunac turističke sezone ….???

Znam da velika većina hoće, a oni koji to ne žele ili ne mogu prihvatiti, osim „bombastičnih naslova“, ….njima ionako „nema pomoći“.

Svima, pa i njima, želim

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Hrvatska ide dalje unatoč i usprkos!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Lažu vam da se čuda ne događaju! Hrvatska ide dalje…

facebook komentari