Culej: “Vi u SDP-u se pravite Toše, jeste li čuli za slučaj izvjesne Anastasije”

2

Hrvatski sabor raspravlja o prijedlogu Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Tim se prijedlogom propisuje katalog prava žrtava nasilja u obitelji kako bi se ojačala njihova pozicija tijekom postupka, omogućilo im se aktivno sudjelovanje u procesu te spriječila njihova traumatizacija i sekundarna viktimizacija.

Zakonska novina je i obveza zdravstvenih radnika, kao i djelatnika u ustanovama socijalne skrbi, odgojno-obrazovnih i vjerskih ustanovama, humanitarnih organizacija ili organizacija civilnog društva da prijave uočeno počinjenje nasilja u obitelji za koje su saznali tijekom obavljanja svojih poslova.

Predviđeno je i osnivanje Povjerenstva za praćenje i unaprjeđenje rada tijela kaznenog i prekršajnog postupka te izvršavanja sankcija vezanih za zaštitu od nasilja u obitelji, koje će se osnovati pri Ministarstvu pravosuđa.

Povjerenstvo će imati zadaću na temelju prikupljenih izvješća nadležnih tijela i drugih potrebnih podataka izrađivati godišnje izvješće o primjeni zakona te podnošenje izvješća Ministarstvu pravosuđa.

Nakon izlaganja Nenada Stazića, za repliku se javio HDZ-ov Stevo Culej.

“Pažljivo sam slušao vaše izlaganje i došao sam do zaključka što ćemo mi mali griješnici kojima se nameću neka nova pravila. Mi vidiomo trnje u očima našeg naroda.

Pitam vas gospodine Staziću, jeste li upoznati sa slučajem izvjesne Anastazije.

Jeste li čuli za nasilje u obitelji jednog vašeg kolege. Svi se pravite Toše i potvrđujete jedni drugima, a ono što se Anastazija žalila vama”, kazao je Culej referirajući se na optužbe supruge Borisa Lalovca za nasilje u obitelji.

facebook komentari

  • Liam shi-zika

    Čuj, Culeja, prave se ‘Toše’, pa oni jesu Toše, al ne Toše Proeski… 8 od 10 Toša su im birači, reče davno drug Zorangutan…

  • bakran

    Bravo za Culeja! Hrabar i čestit čovjek mora te pozitivne osobine nositi cijeli život, iako iste znaju ponekad biti i teško breme. Zato je puno puta lagodnije stazićima, marasima, pupovecima, i sličnima, nego culejima, glasnovićima, i njima sličnima.