DA NIJE BILO NDH NE BI BILO HRVATSKE!

168
ndh ustaše

Krajem ožujka 1943. pala je beogradska vlada kraljevine Jugoslavije, a za kralja je postavljen još uvijek maloljetni Petar Karađorđević. Njegov opunomoćenik postao je knez Pavle. Nedugo zatim Njemačka objavljuje rat  Jugoslaviji što kulminira bombardiranjem Beograda 06.travnja 1941 i potpunim slomom beogradske kraljevine, a samim time i Jugoslavije onakve kakva je postojala.

[ad id=”93788″]

Hrvati su, nakon više od dvadeset godina krvave srbočetničke diktature, tlačenja i represije osjetili  trenutak i vjekovni zov za slobodnom i nezavisnom državom Hrvatskom, osjetili su da je došao taj sretni trenutak pobuniti se i proglasiti svoju državu Hrvatsku. Nisu odgovorili na vojnu mobilizaciju kneza Pavla, naprotiv okrenuli su se u pravoj vojnoj pobuni protiv srpske, četničke vojske koja je nemilosrdno ubijala civile i seljake u Bjelovarskom kraju.

U noći 7./8. travnja 1941. u Velikom Grđevcu, nedaleko od Bjelovara, pobunio se 108. pričuvni puk, sastavljen od Hrvata iz toga kraja. Pod vodstvom narednika Čveka 108. puk uspijeva doći do streljiva i 8. travnja samoinicijativno kreće prema Bjelovaru. Na putu im se pridružuje i 40. dopunski puk poručnika Supančića. Uz pomoć Hrvata i Hrvatica, seljana i građana, slomljen je otpor srpske vojske i 08.travnja proglašena je Hrvatska država prije proglašenja NDH, prije bilo kakvog fašizma, nacizma ili partizanskog pokreta druga Tita. Jednostavno je ispoljena vjekovna težnja hrvatskog naroda nasuprot jugoslavensko-četničkoj tiraniji koja je u bjelovarskom kraju još neko vrijeme nastavila činiti zločine nad nevinim seljacima.

Bjelovarski okrug  s ushićenjem je dočekao proglašenje vlastite države, u nevjerojatnoj euforiji pjevale su se hrvatske pjesme, kuće su okićene hrvatskom zastavama. Desetljećima je prešućivana istina o tim slavnim bjelovarskim danima proglašenja Hrvatske države! To ne možete naći ni u povijesnim knjigama ni u školskim uđbenicima. Istina je ostala u živim i nasljeđenim svjedočanstvima, u srcima hodočasnika koji danas hodočaste i komemoriraju hrvatskim žrtvama  u bjelovarskim Donjim Mostima, žrtvama koje su položile život na oltar Domovine stvarajući Nezavisnu državu Hrvatsku u krvavom otporu Jugoslavenskoj hegemoniji. Dolazak poglavnika Pavelića u Zagreb tri dana nakon tih događaja i Kvaternikovo proglašenje NDH uz Mačekovo priopćenje samo je povijesni kontinuitet kojemu su temelje udarili Hrvati bjelovarskog kraja proglašenjem Hrvatske države.

Omraženi veleizdajnik Stjepan Mesić u svom krivotvoriteljskom stilu nedavno je izašao s tezom i tvrdnjim „kako Hrvatske ne bi bilo da nije bilo Tita i partizanskog pokreta“. On čak tvrdi da nije bilo Tita u Jugoslaviju bi se vratila monarhija, a predsjednik vlade te Jugoslavije vjerojatno bi bio četnik Draža Mihailović.

Mesić Tita proglašava spasiteljem i stvarateljem Hrvatske i naivnim Hrvatima, maloumnim povjesničarima docira i  Hrvatskoj prijeti četničkom kamom Draže Mihailovića. Mesić zaboravlja reči da je Titov režim Hrvatskoj i Hrvatima za vrijeme te komunističke strahovlade nanio tisuću puta više smrti, boli, patnje, žrtava, krvi i suza nego što je to četnički pokret napravio u cijeloj povijesti. To se sve događalo u Mesićevoj slobodnoj Socijalističkoj Republici Hrvatskoj, sastavnici komunističke diktatorske Jugoslavije, u istoj onoj Jugoslaviji gdje su Srbi dominirali i iza krinke antifašizma u roku od 6 godina poslije rata na robiju poslali 3 777 706 osoba i ubile ukupno 580 000  „narodnih“ neprijatelja novostvorene Mesićeve, božanstvene Jugoslavije pod vodstvom veličanstvenog druga Tita. O broju zatočenih i pobijenih svjedoči, u autentičnim dokumentima Aleksandar Ranković, Titov Goebbels!

Uvjeren sam da nema većeg monstruma od Tita u povijesti ovih krajeva, a Draža Mihailović je najobičniji šegrt u usporedbi s monstrumom Titom. Uostalom i Draža Mihailović je završio pod Titovom kamom, jer je i on kao i Hrvati bio prijetnja toj i takvoj Titovoj Jugoslaviji. Besmisleno bi sada bilo licitirati koji bi režim, Titova ili Kraljevine Jugoslavije nanio više boli Hrvatskom narodu. Zločinac Tito svakako je nenadmašan u svojim zločinima. Zločinac Tito je i u Srbiji ubio između 50 000-67 000 srpskih neprijatelja naroda Jugoslavije, prema službenim podatcima u beogradskoj arhivi. Zločinac Tito je nakon bjelovarskih događaja, nakon proglašenja Hrvatske, nakon proglašenja NDH, nakon sloma NDH, na krvavim bleiburškim križnim putevima trasirao i učvrstio besmrtnu čežnju hrvatskog naroda, čežnju za slobodnom nezavisnom državom Hrvatskom, a taj put završio je na Golgoti Ovčare. Iz smrti i krvi rodila se i uskrsnula Hrvatska u veličanstvenom Domovinskom obrambenom ratu. U ratu gdje nije bilo mjesta osvetničkim zločinima komunističkom ni četničkom  režimu, u dostojanstvenom i čistom ratu za svoju neovisnost, u ratu u kojemu je ponovo palo more hrvatske krvi.

Da nije bilo činjeničnih, povijesnih bjelovarskih događaja, da nije bilo NDH, da nije bilo Bleiburga, da nije bilo Vukovara  ne bi bilo ni današnje Hrvatske. Te povijesne činjenice zvonile su u ušima onih hrvatskih međunarodnih prijatelja koji su prije priznavanja Hrvatske 14.02. 1992. godine dobro znali tko su Hrvati, tko je Tito, šta je Hrvatska, a šta je bila diktatorska Jugoslavija. Lokomotiva priznanja Hrvatske upravo je bila Njemačka koja je najbolje poznavala hrvatski narod i povijesne težnje Hrvatske.Hrvatsku svijet nije priznao napamet, nije bez pameti donešena odluka o raspadu monstruozne Titove tvorevine. Povijesno pravo i povijesni događaji odredili su političko promišljanje međunarodne zajednice, odredili su sudbinu Hrvatske koju konačno moramo uzeti u vlastite ruke.

Sudbina Hrvatske je u našim rukama!

Hrvatska i nadalje ima dva neprijatelja!? Titove Jugoslavene, mentalne komuniste i četničke težnje za osvajanjem hrvatskih zemalja. U sinergiji ta dva zla i u Beogradu i u Zagrebu dominantno je mentalnokomunističko zlo. To komunističko zlo još je opasnije u samoj Hrvatskoj, jer je potpomognuto četničkom petom kolonom. Imaju isti cilj! Stvaranje neke treče Jugoslavije pod velikosrpskom dominacijom kakva je već viđena u bivšim Jugoslavijama! Srbija je rehabilitirala četništvo i fašistički pokret pretvorila i antifašistički. Ne pada im na pamet rušiti Tita koji je masakrirao četnike i četništvo, ne pada im na pamet sravniti sa zemljom Titov mauzolej u „Kuči cveća“. Ni hrvatskim mentalnim komunistima ne pada na pamet zaboraviti i poništiti „mauzolej“ u Kumrovcu! Tito im koristi kao simbol i okvir za stvaranje neke nove Velike Srbije, Tito drži tu ideju u fiktivnim granicama bivše Jugoslavije. Ni Slovenija ne ruši Tita iz istih razloga, a najnovije udbaško suđenje Romanu Leljaku govori sve o dominaciji jugoslavensko-udbaške ideje u toj susjednoj državi.

Da nije bilo NDH ne bi bilo ni današnje Hrvatske. Uvažavajući tu povijesnu činjenicu postojanja NDH Tito je nevjerojatnim goebbelsovskom metodama, umnožavanjem broja žrtava ustaškog režima, stvaranjem  jasenovačkih mitova, ali  i stim takvim metodama sakrivao je ogoman i nesrazmjeran broj komunističkih zločina. Cilj je bio poništiti povijesnu ideju postojanja bjelovarske Hrvatske, cilj je bio uništiti svaku nadu u postojanje bilo kakve nove Hrvatske.

 U režimu NDH počinjeni su zločini i to je neupitno.

Ali u kojem to ratu nisu počinjeni selektivni i neselektivni zločini? Tko može oprati ruke i baciti kamen na Hrvatsku? Tito i njegovi sljedbenici ponajmanje, jer neviđeni zločini Tita i komunizma dogodili su se u miru, poslije završetka rata! Neusporedive su te dvije činjenice i notorna je glupost uspoređivati zločine ustaškog režima koji su se nesumljivo  dogodili u vihoru rata s ovima koji su se dogodili nakon kapitulacije i poraza nacizma. NDH je u tom ratu imala samo jednog neprijatelja koji se zvao Jugoslavija, a raspad te zločinačke komunističke tvorevine daje nam za pravo reći, s ove povijesne distance, kako je taj neprijatelj Hrvatske i Svijeta bio apsolutno legitiman i opravdan cilj.

Hitlerova Njemačka i danas se zove Njemačka, a sve zemlje, bivše  nositeljice nacizma i fašizma danas su najnaprednije zemlje Svijeta. Zašto? Zato jer nisu imale Tita! Hrvatska ga je imala, ima ga i dan danas i zbog toga smo na začelju Europe i Svijeta.

Kada se Hrvatska riješi Tita i tog zločinačkog komunističkog režima, kada se Srbija riješi Tita iz istih razloga, kada se riješi ubojice svog četničkog vojvode Draže Mihailovića, uvjeren sam da će se „ustaše“ i „četnici“ lako dogovoriti u ovoj novoj konstrukciji odnosa u zajedničkoj modernoj, krščanskoj  Europi. Ako Srbija uđe u EU i NATO savez na čemu se ozbiljno radi, a prije toga „Kuču cveća“ i Tita dignu u zrak, možemo se nadati nekim novim, međudržavnim, uvjetovano ravnopravnim odnosima Srbije i Hrvatske?

[ad id=”93788″]

Kako kaže Šešeljev sudac Antonetti, „da je plan stvaranja Velike Srbije legitiman politički cilj“, možemo se s tim lako složiti uz tvrdnju, kako je isto tako legitiman cilj Hrvatske očuvati samostalnost stečenu u Domovinskom ratu, u konačno čvrsto utvrđenim granicama u okviru EU i NATO saveza! Rušenjem Tita i ideje komunističke diktature, nestat će one unutarnje snažne silnice koje pokreću sve negativne procese, koje ohrabruju četništvo, kako bi dokinule postojanje Hrvatske u bilo kakvom obliku. Rušenjem Tita i te Jugoslavenske ideje, s četnicima kao jedinim neprijateljima i njihovom Velikom Srbijom lako ćemo izaći na kraj!

Dovoljno je šapnuti hrvatski pozdrav „Za dom spreman“ i nastat će „bežanija“.

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

facebook komentari

 • Pingback: DA NIJE BILO NDH NE BI BILO HRVATSKE! » Kultura i politika()

 • Pero Ercegovac

  Super članak, hvala!

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   Hvala Pero, tvoje mišljenje je dobro došlo, jer razumiješ poantu! Nisam gay:))))))

   • Pero Ercegovac

    Ma znam da nisi ali nisam baš komotan s “dragi” među muškarcima ;o)

    Inače, cijenim kako digneš svoj glas u obrani jedne hrabre generacije Hrvata svih vjeroispovijesti koji su se digli i “U”stail u obranu svoje zemlje i naroda za vrijeme 2SR-a. Ta generacija nije zaslužila kritiku i blaćenje koji su dobili. Ali vidim da i dan danas jako teško svim Hrvatima koji ima hrabrost govoriti o njima u ovoj zemlji zbog sivih stuktura države. Zato svaka čast na hrabrosti. Samo naprijed.

    • Kazimir Mikašek – Kazo

     Moji geni su bili u PTS-u!:))

     • Pero Ercegovac

      Hvala, Bogu ;o)

      Moji su bili u ustaško oružaništvo i ustaškom gradonačelništvu Omiša i Splita :o)

     • Sivooki

      Ohohoho!
      Moji u Kriegsmarine…ali hrvatski, ne njemački!

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Zajedno ćemo robijat….:))))))

     • Sivooki

      Haahaha! Jer smo bili u planu!!

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Evo jedan za robiju: “Druže Tito kupit ću ti fiću, a mercedes Anti ……ću! Ajd reci ako smiješ:))))

     • Sivooki

      Čak ni sad???
      Zgrabit će nas Matula i Urška, A Documenta će pasti u nesvijest, jer 1 partizan vrijedi koliko 1000 ustaša!

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Pa otpjevaš…..Anti Starčeviću i dobiješ samo 6 mjeseci……:))

     • Pero Ercegovac

      A tata od Domazeta Loše je bio u njemački, a ne hrvatski ;o)

 • vdanan

  Izvrstan i prigodan članak–10. travnja je blizu.

  Četničkopartizanski zločinac Milovan Đilas je o zločinu protiv hrvatske vojske i naroda rekao:„Oni su morali umreti, da bi Jugoslavija mogla živeti“. Istina je da je Jugoslavija nezamisliva i neprovediva bez Hrvatske, a Đilas je izrijekom priznao da su ustaše i hrvatski narod bili najveća zaprjeka stvaranju Jugoslavije. Danas nam Mesići, Josipovići, Pusići i ostali balkanski četnički koljači pripremaju isto. I opet vidimo da je istina o ustašama i NDH njima najveća „kost u grlu“. Iz toga slijedi nepobitna činjenica–bez ustaša nema Hrvatske. Tu činjenicu svojim ponašanjem priznaju upravo neprijatelji hrvatskoga naroda. Kad bi situacija bila drukčija, recimo u nekakvoj fantaziji, da su se partizani borili za slobodu i nezavisnost hrvatskoga naroda, a protiv ustaša koji su bili pristali na suradnju s nacistima i da je to partizanima bila jedina sporna stvar što se tiče NDH, onda bismo bili imali sasvim drukčiju povijest od kraja 2. svj. rata pa do danas. Upravo im SFRJ, i Tito, po svim mogućim poznatim dokumentima iz toga razdoblja dokazuju da je partizanima jedini cilj bio uništenje Hrvatske i hrvatskog naroda. Bilo je među njima i iznimaka, ali oni su stradali od Titova režima, a ne od ustaša.

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   “Upravo im SFRJ, i Tito, po svim mogućim poznatim dokumentima iz toga razdoblja dokazuju da je partizanima jedini cilj bio uništenje Hrvatske i hrvatskog naroda. Bilo je među njima i iznimaka, ali oni su stradali od Titova režima, a ne od ustaša.” (vdanan)

   To je poanta. Ali i NDH je imala samo jednog neprijatelja, Tita i Jugoslaviju. Da je NDH bila u pravu pokazalo se 1991. godine. Tu činjenicu uzeli su u obzir međunarodni prijatelji Hrvatske i NDH, a da nije bilo tako ne bi nas priznali ili bi još uvijek bili kmetovu u nekoj JU konfederaciji.

   U današnjoj raspravi, Gabelica, Debelić, Tomac, Šeparović, Vukić, Beljo bila je jedina primjedba što je Poglavnik djelomično pristao na antisemitski Hitlerov zakon, premda je u NDH bilo i generala i ministara Židova kao i mnogo mješovitih brakova. Rat ponekad ne dozvoljava izbor!

   • Pero Ercegovac

    I poglavnikova žena bila židovkinja preobraćenica…

    … jednom kod Bujanca Ante Prkačin je nešto jako dobro rekao u svezi s time i to baš na tvojoj liniji da jedini pravi neprijatelja NDH-a je bio Tito. Rekao je da on smatra da nije bio za taj partizanski pokret onda NDH i Nedićeva Srbija bi se borila do konačnog rješenja hrvatsko-srpskog pitanja t.j. konačno rješenja nacionalnog pitanja prve Jugoslavije koje nažalost je završeno tek 1991. – 1995. baš zbog staljinovo-komunističke upletenosti radi geo-strateških interesa.

   • sjena

    Poštovani K.Mikašek, ” jedina primjedba što je Poglavnik djelomično pristao na antisemitski
    Hitlerov zakon, premda je u NDH bilo i generala i ministara Židova kao i
    mnogo mješovitih brakova.”
    Zašto je Tuđman tijekom rata pristajao na mnoge “Ustupke “diktirane izvana ?,napr tromjesečno “zaleđivanje” odluke o nezavisnosti !!!. Vanjski faktor koji diktira,pristaneš na nešto kako bi opstao djelomično, tako i Dr.Pavelić i vodstvo NDH .nije imalo puno manevra i slobode.koja je diktirana od tada “vlasnika cijele Evrope (bez dijela SSSR-a do Urala )
    Stvarno ,zašto to nitko ne uvažava ,no dobro konačno se počelo pričati o toj hrvatskoj povijesti ,i nadam se koko će se skinuti teški veo i kako će istina izači na video i postati java “,bolje ikad nego nikad ”

    za dom !

   • Zvonimir Kralj

    Što se tiče antisemitskog zakona, čitala sam negdje dokumente koji govore o tome da je tajno sklopljen dogovor neposredno pred ww2 da se čuvaju Židovi u logorima, i da se preplaše, kako bi mogli njima naseliti Palestinu, i okupoirati ju te napraviti Izrael, što im je i uspjelo 48. Jer ni jedan normalan čovjek ne bi dobrovoljno napustio lijepe evropske gradove i otišao živjeti u pustinju, al cionisti tog doba su imali zacrtan takav plan, da osnuju vlastitu državu iz koje će lakše upravljati svim ostalim državama svijeta, te su morali na neki način prisiliti određeni broj stanovništva da naseli palestinu, tako da ih kao “izgnaju” iz Evrope, jer do pred rat u Palestini nema Židova, njih se na tu prevaru počinje naseljavati pred rat i tijekom rata, te nakon, eto, tako da su oni na neki način čuvani u tim logorima, da bi postojala dovoljna masa pučanstva za naseljavanje Palestine.

  • Zvonimir Kralj

   Nije moglo biti drugačije, tj. navod da bi bilo drugačije da su se partizani borili za hrvatski narod kojim slučajem, jer oni su osnovani kao i danas, kao terorističke jedinice boljševika, koji su imali zacrtano srušiti sve svjetske sisteme, počevši od carske rusije, pa zatim cijelu Evropu, tako da su se i nacisti borili protiv boljševika, prikazani su kao da su oni išli osvajati svijet, a ustvari išli su obraniti svijet od te boljševitsko-komunističke sotonske klike, no izgubili su i zato i sad imamo tu istu kliku koja vlada svijetom, NWO.

   • Kazimir Mikašek – Kazo

    TAJNA DRUŽBA-B.Draganović

    “Svuda masoni i Židovi idu ruku pod ruku, svuda zastupaju isti cilj.Njihovo se sredstvo za polučenje nekog cilja u nekim zemljama naziva liberalizam, u nekim demokracija, pa socijalizam, socijalna demokracija, komunizam i konačno marksizam.Ali sve to ima voditi zidanju Salamonovog hrama, koji masoni i židovi podižu na ruševinama svih autoriteta, građanskih i vjerskih, na ruševinama reda mira i poretka, na grobovima naroda, jer i masoni poput Židova mrze narodnosti. Oni se naime smatraju građanima cijelog svijeta, njima je domovina čitav i veliki prostrani svijet, a ne gruda zemlje na kojoj su se rodili. Njima ni narodnost ni jezik nisu dragi, pa je Židov Zamenhoff izmislio esperanto kojim se čovjek može kretati po cijelom svijetu i sa svima se sporazumijevati bez uporabe svog materinjeg jezika.Židovi i masoni u svim su državama i na svim kontinentima bili prvi i najveći promicatelji esperanta koji je imao služiti za osnivanje masonsko-židovsko-marksističke svjetske republike, u kojoj ne bi bilo ni božjih crkava ni domoljublja, ni autoriteta.Jedini autoritet, naravno, bio bi veliki meštar velike svjetske lože. Kako ovako visoki položaj može pripasti samo potomku Abrahamovu, jasno je da bi gospodar Svijeta bio Židov.”

    Nije čudo da veleposlanica Izraela napada Sedlara što se zauzima za istinu o hrvatskom narodu!? Nije čudo da i ona brani Tita i marksiste!?

 • Otporaš

  Milan Boban ·

  Običaj je da svako ljudsko stvorenje slavi svoj rođendan. I ne samo da ga želi proslaviti, nego ga želi sa svojim prijateljima uzveličati do tolike mjere da svi nazočni u svojim uspomenama nose dan njegova rođenja. Kada je to tako sa svakim pojedincem kugle zemaljske, kako je tek onda kada se slavi po prvi puta u hrvatskoj povijesti poslije 839 godina hrvatski državni praznik DESETI TRAVNJA!

  Živio DUH Desetog Travnja!

  Slava svim onima koji su svoje drage živote dali u stvaranju i obrani DUHA Deseto Travnja!

  Živi na okup, a mrtviva Pokoj Vječni!

  Otporaš.

 • Andjelko Galic

  Ovaj Kresimir K je obicno HDZ-ovo piskaralo koje veze nema o cem prica. Caca ti je zlocinac majmune! Gdje si ti ucio te lekcije o fasuzmu Nezavisne Drzave Hrvatske i o zlocinima za koje tako smijelo tvrdis da su pocinjeni za vrijeme Nezavisne Drzave Hrvatske? Srami se, klipane!

  • Sivooki

   Ako Vam je i um sličan avataru, ne čudim se Vašem upisu.
   Potpisnik je Kazimir, a ne Krešimir, ali, to je najmanji gaf….

   • Andjelko Galic

    Na pocetku clanka pise Kresimir K. ali to je najmanje vazno. Pratim ovu temu odavno, i to ozbiljno. Ako te zanimaju ozbiljni argumenti i cinjenice a ne ova Hdz-ova propaganda javi se i trazi informacije.

    • vdanan

     Kao prvo, priberi se. Imam razumijevanja za to da čovjeka uhvati bijes, ali ljudi ipak moraju kontrolirati svoj bijes. Kao drugo, Kazimir je rekao jednostavnu istinu, a ta je da se u svakom ratu na svakoj strani dogode stvari koje se možda nisu smjele dogoditi. Kao treće, implicite je rekao i da se definicijom zločina, pogotovu tzv. ratnih zločina, uvelike manipulira. Uglavnom, manipulacija se sastoji u tome da jača strana sebe smatra čistom, a slabija strana bude označena kao zločinačka, ma što da je učinila ili nije učinila. Konkretno, ako bi tko uobičajenim znanstvenim metodama iztraživanja pokazao i dokazao da partizani nisu na u Bleiburgu učinili ono što su učinili, tj. da je broj ubijenih Hrvata znatno manji nego što se sada misli, ja bih bio sretniji čovjek, zato što mi je žao svih tih Hrvata koje su Englezi pustili u četničke ruke. Nikada nisam imao želje i namjere da taj broj uvećavam, odnosno da zločin prikazujem većim no što je bio. Isto tako se odnosim i prema ustašama, imam podpuno razumijevanje za njih, to su moji Hrvati koji su se borili za slobodu hrvatskoga naroda, ali ne mogu tvrditi da nikada nigdje nisu učinili nikakvu nepravdu prema nekom narodu, konkretno Židovima ili Srbima. Kazimir kaže to isto–svakome se može naći takva stvar, da je učinio nepravdu nekome. Danas NEMA DRŽAVE na svijetu koja nije učinila nepravde i zločine. Naravno, u to uključujem i Izrael, koji je zaista učinio brojne nepravde i zločine prema Palestincima. Nitko nije čist. Mi Hrvati s pravom zahtijevamo i borimo se za svoju slobodu jednostavno zato što nismo gori, ali ni bolji, od drugih. Te slobode ne će biti dok se ne dozna sva istina, i samo istina, o ustašama. Takozvani antifašisti sigurno nisu govorili istinu o ustašama i NDH, pa prema tome njih ne smatram valjanim sugovornicima, zato što su lažci. Ali, moramo biti svjestni i činjenice da postoje oni „jaki“ koji sebe smatraju boljima od drugih i koji nam žele nametnuti krivnje koje ne postoje, niti su ikada postojale.

     • Andjelko Galic

      Vdanan, imate potpuno kriv pristup ovoj problematici. Ja sam i te kako pribran. Medjutim postoje trenuci kad majmunu moras reci da je majmun. Nije ovo prvi put da ovaj bezimeni “genijalac” prenosi lazi o Nezavisnoj Drzavi Hrvatskoj. Ovaj portal sustavno radi tu istu stvar. Nakon 70 godina potpuno izopacenog pisanja oni i dalje guraju te partizanske lazi i na sve moguce nacine pokusavaju omalovaziti Nezavisnu Drzavu Hrvatsku. To je Tudjmanova suluda ideja. On je bar imao nekakav razlog za te svoje lazi jer je tako pokusao pravdati svoje sudjelovanje u genocidu kojeg su partizani izvrsili nad Hrvatima. A kakve razloge ima ovaj bezimeni sarlatan? Ako he svaka drzava cinila zlocine zasto on ne pruznaje te zlocine za druge drzave, zbog cega se uporno na ovom portalu samo druja o Nezavisnoj Drzavi Hrvatskoj? Osim toga nije istina da su sve drzave cinile zlocine. Za vrijeme Nezavisne Drzave Hrvatske nije bilo sustavnih zlocina na bilo kojoj osnovi. To je bila pravna drzava i funkcionirala je kao pravna drzava. Zasto ovaj bezveznjak nije istrazivao malo taj aspekt Nezavisne Drzave Hrvatske?! Znam ja dobro zbog cega on to ne zeli. Upravo radi toga zasluzuje titulu majmuna!

     • Sivooki

      Ako ijedan portal nastoji objektivno govoriti o NDH, onda je to Kamenjar. Trebate pratiti naslove i broj napisa o toj državi Hrvata koja je nestala u krvi mnogih , većinom nevinih.
      O Vašoj pozornosti svjedoči i to što pisca teksta nazivate “bezimenim” (?!), iako je uredno potpisan.
      Tako izazivate sumnju da ste – ili nepismeni ili provokator…

     • Saga

      Zašto tebi pored nicka piše “Šef”?
      Sorry za skretanje s teme, ali izbrisat ću kad odgovoriš. 🙂

     • Sivooki

      Pojma nemam, jučer se pojavilo i malo smo se šalili o chifu Croatanu. Mišljah da će mi Kamenjarko reći… :)))
      Možda sam “šef dangubljenja”…!

     • Ja sam vas postavio za šefove. Nadam se da ne zamjerate na ukazanom povjerenju. Dragi ste nam svi, no ‘grah je pao’ na vas 🙂

     • Pero Ercegovac

      Čekaj, malo!!! Ja sam već ga postavio prije dvije godine, ja sam čak njegov ministar za unutarnje tipeeske odnose ;o)

     • Sivooki

      :)))
      Koje su dužnosti…?

     • Nema nikakvih obveza, sve kao i do sada 😉 osim što sada imaš više opcija. Na volju i ravnanje ti

     • Sivooki

      Sa žalošću konstatiram da ne znam ništa o tome… 😮

     • Saga

      Sad ćeš me moći koriti i brisati… kad god ti se prohtije. ;))
      Šefe, a sad ozbiljno… Iskreno čestitam!!!!!

     • Sivooki

      Daj čovjeku vlast i vidjet ćeš kakav je! ;))))

     • Saga

      Mislim kako neke, ali samo neke, ljude nikakva vlast ne bi promijenila.
      Ubrajam te u takve zato što si ti već puno puta napisao (a u portalskim raspravama i reagirao shodno tomu) kako je jedna i jedina prava vlast… ona od Boga.
      A ljude koji to znaju i prihvaćaju, nijedna zemaljska vlast ne može promijeniti.
      Eto. 🙂

     • Sivooki

      Bogu hvala, ova “vlast” ne može napraviti velike štete…!!

     • Saga

      Psst… pomoglo je i to što voliš L Cohena. ;))

     • Sivooki

      Imaš li TI veze s tim…? (obrisat ću…)

     • Saga

      Apsolutno nikakve.

     • Sivooki

      Sad pomalo hvatam končiće….

     • Saga

      Ma, kod nas si, nakon mog citiranja Cohena, napisao kako ćeš mu se vratiti. Zato primjedba. 🙂

     • Sivooki

      Suzanne takes you down
      to her place near the river,
      you can hear the boats go by…

     • Saga

      You can spend a night beside her,
      And you know that she’s half crazy
      And that’,s why you wanna be there,
      And she feeds you tea and oranges that come all the way from China… 🙂

     • Sivooki

      And you want to travel with her
      and you want to travel blind
      and you know that she will trust you
      for you’ve touched her perfect body with your mind……

     • Saga

      Savršen je… Nadam se kako se ovi ozbiljni komentatori ne će ljutiti.
      Malo umjetnosti svakomu dobro dođe… 🙂

     • Sivooki

      Osobito u ovaj čas dana… poslušati prije spavanja!!

     • Pero Ercegovac

      Opa, bar voli jednog Kanađanina ;o)

     • Saga

      Je, oboje ga volimo i to smo saznali u nevezanom razgovoru.
      Ma, volimo mi i tebe. 🙂

     • Pero Ercegovac

      Možete me voliti jer iako nisam pismen kao Leonard ipak bolje pjevam od njega ;o))))

     • Saga

      Sorry, Pero, možeš ti pjevati poput Pavarottija, ali on je one and the only. 🙂

     • Pero Ercegovac

      Ne, ne… moj glas je kao Eddy Vedder i malo naginja na Chrisa Robinsona, tako sam osvojio moju ženu jer sam inače ružan kao lopov ;o) Priznam da je Cohen briljantan tekstopisac ali kao Dylan ta generacija židova su bili pjesnici bez tonatliteta ;o)))))) Tone deaf but full of wordy soul that is Leonard and Bob :o)

     • Saga

      Čestitke gospođi na dobrom ukusu!
      Ne znam tko je E. Vedder… potražit ću. Laka ti noć… 🙂

     • Pero Ercegovac

      Pearl Jam i Chris Robinson je iz Black Crowesa.

      Ne ja sam taj s ukusom, a ne moja žena ;o)

     • Saga

      Evo, kad si već ti mene počastio, uzvraćam i ja. Još jedan Kanađanin kojeg volim. Ne znam pjeva li bolje od tebe, ali… 🙂

     • Pero Ercegovac

      Zhvaljujem ;o)))))

     • Pero Ercegovac

      Evo Eddy u formi… uživaj…

     • Pero Ercegovac

      I Master Cris Robinson… i laku ti noć,,,

     • wolf

      Ono sam sa sobom piše a odgovori pobrisani 🙂

     • Sivooki

      Sami smo se brisali i Saga i ja….

     • Uz dužno poštovanje prema gospodinu Galiću, bojim se da se posljednjih godina prometnuo u provokatore. Ne ću mu zamjeriti pokoju uvrijedu, mi smo tolerantan portal

     • Zvonimir Kralj

      Mislim da Galić nije provokator, nego ga boli što se iznosi opet samo polovična istina, a polovična istina opet znači polovična laž. Evo, nedavno je Sedlar prikazao svoj dokumentarac na kom je radio 12 godina, i više je istine iznio u pozdravnom govoru, nego u dokumentarcu, jer da je izrekao pravu istinu, ne bi mu Tel Aviv dozvolio film, morao je čak i u tom dokumentarcu, da bi iznio neku istinu, iznijeti također i neke laži, u korist vladara svijeta, da bi to nekako prošlo, ali mi znamo pravu istinu, pa kao i do sad, naučili smo čitati i gledati takve stvari i između redaka. Kamenjar je jedini portal gdje se istina i može izreći, drugdje je brišu, svi ostali su kontrolirani, al postoje još i danas svjedoci tog vremena koji vam mogu reći pravu istinu tog doba.

     • Sivooki

      Svjedoci toga vremena moraju govoriti jer laž bi htjela uzeti obrazinu istine.
      Još netko je rekao da su neki fakti u Sedlarovom filmu neobični, ali film ću tek večeras pogledati.
      Glede Galića, moje referiranje se odnosilo na njegov ton i nesnalaženje u tekstu.

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Treba imati malo mozga shvatiti majmunske poruke. Da nije bilo NDH ne bi bilo Hrvatske! To je naslov i to je teza nasuprot veleizdajnika Mesića. Sve ostalo je irelevantno za tvoj zakržljali intelekt. Ako sam ja majmun onda su majmuni Stepinac, Tuđman i Kuharić, koji su eksplicite priznali zločine ustaškog režima, ali nikada nisu priznali da hrvatski narod nije imao pravo proglasiti NDH. Zbog ovakvih ultra bezumnika nas i nazivaju genocidnim narodom.

      Ja sam doživio katarzu i nikakvi zločini režima me ne mogu obeshrabriti u rušenju komunizma. Danas je u raspravi o NDH koju je vodio Gabelica u Ilici 15, moja teza dobila apsolutnu podršku od najrelevantnijih poznavatelja ustroja NDH! Film Jakova Sedlara dobio je ovacije, a Hasanbegović neviđene ovacije.

      Najgluplje je razgovarati da li je za zločine bilo opravdanja ili ne. Naravno da je bilo i potrebe i opravdanja, ali ipak su zločini!

     • Pero Ercegovac

      Jesi li svjestan da samo jučer Sedlar na Studio 4 je rekao da misle pravi broj ubijenih u Jasenovcu je između 20,000 do 70,000?! Saborska komisija Vukojević i Međunarodni crveni križ govore 403. Ipak Sedlar je malo podbacio.

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Naravno, Sedlar je podbacio! Ali uvijek ima ali. Nije rekao čije su žrtve u Jasenovcu. On misli, a ja to znam da su žrtve 10:1 žrtve Tita i partizana poslije rata do 1951. To je najbliže istini koja se ne će nikada doznati, jer su žrtve pomiješane. Inače, njegov film je dao daleko veće težište partizanskim zločinima poslije rata.

      Branko Lustig, na prošlogodišnjoj komemoraciji u Jasenovcu je rekao kao izasklanik Predsjednice:”Snimio bih veliki film o Jasenovcu, ali ne mogu, jer se ne zna povijesna istina”! Kad to kaže Židov takvog ranga onda je to vrlo znakovito.

      403 žrtve je pronađeno, među njima, površinski ,većina ustaša i hrvatskih civila, žena i djece s ušivenim dukatima u robu i onda je Tito zabranio daljnje sondiranje! Dakle partizanske žrtve.Ali nitko ozbiljan više ne diskutira o tome je li bio nepoznat broj ustaških zločina.

     • Pero Ercegovac

      OK, uhvatio si me… da… nije rekao čije su žrtve :o))))

      Lustig je zanimljiv tip, on bi progovorio onda nešto ga sprječava. Mislim da je on bio izmanipuliran do bola, osobito kada on je sproveo rat više manje u Auschwitz i je te kako svjestan da ne zna što se zapravo dogodilo u Hrvatskoj tada. Ali Lang je uvijek bio najiskreniji i privatno nakon svog preobraćenja je uvijek rekao da ustaška vlada nije bila zločinačka.

      Ne, čitali smo cijelo izviješće komisije i te 403 žrtve su dokumentirana imena i prezimena kroz NDH-ovsku i crvenokriževu arhivsku građu. Nije slučajno da je Goldstein je uspio nagovoriti Račana da ukida sve odmah nakon što je Račan došao na vlast.

     • Otporaš

      Dok god se bude spominjalo ime Maksa Luburića spominjat će se i ime Jasenovca. Dok god bude Jasenovca, bit će i naše Hrvatske. Ili obratno: Dok god bude naše Hrvatske, bit će i Jasenovca. Dok god bude Jasenovca bit će i Maksa Luburića.
      Sve je to Božija Provodnost!, rekla bi Iva/Vićeka Boban, Gabrića.

     • vdanan

      Samo ću jednu stvar nadodati. Nisam čuo da to tko spominje i argumentira, ali ako je to bilo spomenuto, ne će biti zgorega ponoviti. Naime, „veličanje NDH“ (što je zapravo eufemizam za zabranu govorenja istine o NDH) je zakonom zabranjeno pod natuknicom da je to veličanje totalitarnog režima. Takva kvalifikacija nema činjenične osnove, zato što je NDH postojala jedino u ratno doba. Koja to država, kada je napadnuta izvana i iznutra, nije totalitarna? Da vidimo, koja nije bila totalitarna u takvoj situaciji? SAD nije dobar primjer, zato što zapravo i nije bila napadnuta osim u svojoj vojnoj bazi koja je..koliko ono stotina milja?…udaljena od svoga pravog kopna, gdje se nalazi gotovo cijelo civilno stanovništvo. Pa, ipak, i to je bilo dovoljno da ta „netotalitarna“ država donese (još jedan u nizu) rasni zakon po kojemu su „žuti“ deportirani u logore, krivi ili nedužni, stari ili mladi, mužki ili ženski. Je li tada u Europi postojala netotalitarna država? Nije. (dodajem, nema je ni danas). Pa, po čemu onda NDH odskače u uzporedbi s time? S druge strane, imamo SFRJ koja nikada ništa drugo nije bila nego totalitarna država, koja je svoje ubojice slala u druge države da tamo ubija svoje neprijatelje. Absurdno je da se danas u Hrvatskoj, kad se spomene totalitarni režim gotovo u pravilu misli na Pavelićev režim i njegove importirane rasne zakone, a podpuno se zanemaruje DOKAZANO PROKLET I ZLOČINAČKI Titov režim, koji je bio i antisemitski. Tomu bezsmislu se zaista mora stati na kraj.

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Dotakao si gotovo ključnu stvar. Poglavnik je zabranio stranke i to se smatra totalitarizmom. Ali zabranio je i fašističu stranku i HSS. Ne zna se zbog čega je to napravio, zbog fašističke stranke ili HSS-a?:)))
      O židovima čitam postanak judeomasonstva i njihov obred primanja u masone. Totalno protiv kršćanstva, svake vjere, totalno za vladavinu nad cijelim svijetom. Tu treba tražiti uzroke antisemitizma premda nikada nisu svi krivi.

      Tito je od 1941-45 učinio stostruko više zločina protiv Hrvata, državnih neprijatelja nego je NDH to napravila svojim državnim neprijateljima. Reklo bi se legitimno.

      Ali Ranković referira Titu o 580 000 pobijenih narodnih neprijatelja poslije rata, bez suđenja. Na to se trebamo skoncentrirati ,jer to nije ratni zločin, to je civilni zločin iz osvete.

      Mi bez brige možemo priznati da je režim NDH u vrijeme rata likvidirao 5800 neprijatelja države i to je legitimno. Ali kako će Titoisti objasniti smaknuća poslije rata sve do 1990.? Kako će objasniti svoj antisemitizam?

      I još nešta važno! Da je međunarodna zajednica mislila da je hrvatski narod genocidan, a NDH zločinačka država, nikada nas ne bi priznali.Zato i tvrdim, da nije bilo NDH ne bi bilo Hrvatske. Međunarodna zajednica se priznanjem Hrvatske, neformalno, ispričala za Bleiburg i priznala NDH i kontinuitet državnosti.. Nažalost naši političari ne znaju koristiti te blagotvorne argumente.

     • Sivooki

      Kazo, netko je rekao kako je to o Rankoviću netočno.

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Nije ni važna brojka, nikad se ne će doznati. Možda se Ranko malo hvalio Joži…..

     • Pero Ercegovac

      Nije ne točno nego su pokušali poništiti dokaz u Beogradskoj arhivi. Vidio sam svojim očima i transkript iz Skupštine 1.II.1951 i naslovnoj stranici beogradske Politike istog datuma u originalu. Nisam ni ja jedini hrvatski znanstvenik koji to vidio ali postoji jedna fb stranica s ljevog spektra koja uporno pokušava negirati ovu činjenicu. Samo broj je 568.000 ubijenih i 3.799.998 koji su prošli jugokazamate i kaznene brigade. Sam u Srbiji su ubijali 40.000 iz srednjeg sloja da totalno odreži srpsku vezu s njihovom monarhijom. Informaciju sam naslijedio mladom Nikoli Banići za njegove članke o Jasenovcu.

     • Daran Hr. nebo

      Negirao je i Miro Banović na fb stranicama Grupa potpore Karolini Vidović Krišto pozivajući se na svoj mail Politici. A on eto nije lijevi spektar

      Poradi toga je kod mene otišao u blok 🙂

     • Pero Ercegovac

      Bravo! Dobar potez. Nevjerjatno koliko ta druga strana će učiniti da skriva svoje zločine, čak i izjave. Onda Banović je to negirao… hmmm… zanima zbog čega?! Vjerujem ti što si napisao ali malo mi je čudno njegov stav ali ima svakakvih i na našoj strani!

     • Daran Hr. nebo

      Pa ne znam što ga je nagnalo da eto ispravlja “povijesnu nepravdu ” . I piše Politici.

      Ja sam kažem ti citirao isto u kolumni objavljenoj na Dragovoljcu

      …(…)… Kaznene ekspedicije Rankovića i njegovih suradnika bile su, osim Kosova i Metohije (gdje su počinjeni masovni i naročito okrutni i krvavi zločini nad Albancima, posebice u vrijeme vojne uprave), usmjerene uglavnom na područje bivše NDH (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Sandžak i dio istočnog Srijema koji je danas u sastavu Vojvodine).

      Za vrlo kratko vrijeme, domaći Nijemci (folksdojčeri) etnički su očišćeni s cijelog područja tadašnje Jugoslavije (nestalo ih je preko 500.000, od toga je 50.000 ubijeno u logorima ili je tamo umrlo od batina, pothranjenosti, bolesti, gladi).

      Prema Hrvatima je također primijenjena neselektivna represija širokih razmjera, ali mnogo bolje nisu prošli niti ostali narodi koji su shvaćani kao tradicionalno „nepouzdani“ kada je u pitanju „jugoslavenska“ ideja (bosanski, sandžački i crnogorski muslimani, kosovski Albanci, Bugari, Mađari, Makedonci it.d.).

      Sam Ranković je na jednome od zasjedanja Narodne skupštine FNRJ u Beogradu 1951. godine, izjavio:

      „Do ove godine ubili smo 565.000 narodnih neprijatelja, a kroz naše zatvore prošlo je 3.100.000…“

      Samo na Bleiburgu i Križnom putu, prema objektivno utvrđenim podacima, pobijeno je oko 200.000 ljudi, uglavnom Hrvata, od čega je približno 116.000 vojnika, dok su ostali bili civili.

      Ubijanja katoličkih svećenika, časnih sestara i fratara, spadaju u najcrnje stranice jugoslavenske poratne povijesti. Prema istraživanjima don Ante Bakovića (koji je bio svjedokom nekih od zločina, što je i objavio u svome obimnom Hrvatskom martirologiju XX stoljeća, predstavljenom javnosti 2008. godine u Zagrebu), tijekom i neposredno nakon rata, ubijeno je 666 pripadnika katoličkog klera, od kojih su najveći broj usmrtili partizani-komunisti….(…)…

      I negdje sam to i vidio. Od nekoga sam i ja uzeo sa interneta

     • Pero Ercegovac

      Je, to je citat od Rankovića s mojim podatcime je is Poitike 2.II.1951. str. 1. Ai izjavio dan prije u Skupštini.
      Šta da kažem u svezi s njegovom povijesnom ispravkom nego neke ljude nikada ne ću razumijeti!!!

     • Daran Hr. nebo

      Rekao je Miro Banović ja sam imao raspravu na FB u s njim oko toga.On je eto pisao Politici mail . Dobio je odgovor od njih da to Ranković nije rekao
      Ali koliko vjerovati uredništvu iste Politike
      U toj kolumni gore o Titovim zločinima sam i ja to naveo kao citat.

      No i da citat nije valjan stravični zločini su se dogodili i kroz logore je prošlo na stotine tisuća ljudi.I to ne samo Hrvata stradaqli su i Austrijanci Nijemci koji i nisu imali nikakove veze sa Hitlerom

      Sivooki čestitam na moderaturi time sav moj “posao ” oko moderature i prestaje 🙂

     • Sivooki

      Da, broj i”raport” JBT mogu biti upitni, ali zna se koliko je ljudi bilo na Bleiburgu ( nomen est omen!) i koliko je jama samo do sada otkriveno…!
      Glede moderature i “šefovanja”, malo me je to zateklo,hehe,ali “starat ćemo se”… I nemoj ti nikamo daleko ići…

     • vdanan

      „Totalno protiv kršćanstva, svake vjere, totalno za vladavinu nad cijelim
      svijetom. Tu treba tražiti uzroke antisemitizma premda nikada nisu svi
      krivi.“

      To je toliko zanimljiva tema da je težko o tomu pisati. Zato ću se na masone i slična tajna družtva, kao jedan od uzročnika antisemitizma, osvrnuti „preko leđa“ Karla Marxa. Zaista je zanimljivo to da je mladi Marx bio (nekakav) kršćanin. Njegovi roditelji su bili obraćeni Židovi. No, nešto malo manje mladi Marx odbacio je kršćanstvo, ali je zadržao antisemitizam. Od kršćanstva je uzeo izobličeno mesijanstvo, naravno smatrajući sebe mesijom. Zato komunistički obredi napadno nalikuju na karikaturu obreda Katoličke Crkve, ponajprije u obliku izpovijedne samokritike kojom (već osuđeni) komunist mora priznati svoj grijeh neovisno o tomu je li ga počinio ili nije. Partija sve zna, i svatko je dužan sve svoje podložiti jedino i samo sudu Partije. Marxov „Zur Judenfrage“ vjerojatno daje odgovor na pitanje što su uzroci (barem Marxovog) antisemitizma. „Židovski Bog je novac“, kaže Marx. A Karl se je baš „nameračio“ na one koji su, po njegovu mišljenju, imali previše novca. Osim, dakako, na Engelsa, koji i nije imao previše novca, budući da ga je morao trošiti na Marxove eskapade. Neki ljudi misle da su i Marx i Engels bili pripadnici nekakvog tajnog družtva, čiji su članovi morali nositi neobrijane brade cijelog života. Ne znam koliko je to istina.

     • Zvonimir Kralj

      Boljševizam, komunizam, i sve ostalo poteklo od tih sljedbenika sotonskog talmuda i protokola sionskih mudraca, terorističke jedinice pod imenom partizani, kao i danas NWO, ista kuća, isti kult

     • Zvonimir Kralj

      Ne bih rekla da je to samo civilni zločin iz osvete, ima tu puno gorih stvari, a to je da boljševici sotonskog talmuda ubijaju prvenstveno zog svog opredjeljenja sotoni

     • vdanan

      Što se Talmuda tiče, to je zaista vrlo zanimljiva velika skupina knjiga. Velika je zbog toga što su to, kako je Isus Krist rekao, „ljudski nauci“ kojima su drevni Izraelci, a time i njihovi današnji nasljednici, zamijenili Riječ Božju. Jasno je da su i mnogi ljudi izvan židovstva kao religije, bili zainteresirani što u tim knjigama piše. Pa su neki nalazili u tome vrlo škakljive stvari, o kojima bi se onda počeli razpitivati, ali su u tome uvijek nailazili na prijekor i osudu od strane „autoritativnih tumačitelja“ napisanoga, i često im je bilo rečeno da su oni pogrješno shvatili neke sadržaje, da ne razumiju židovsku religiju, itd. itd. No, istodobno kad bi ljudi „izvana“ tražili da dobiju uvid u knjige za koje ne će biti nikakve sumnje da su pravilno autorizirane, nailazili bi na nepremostive zaprjeke. Može se reći da se Talmud skriva „kao zmija noge“. (hm, spominjanje zmije u ovom je surječju izpalo vrlo prikladno). Uglavnom su kršćani (barem nekada, dok je još bilo kršćana u znatnijem broju) imali prigovor da se u Talmudu vrlo vrlo ružno i vulgarno govori o Isusu Kristu i Njegovoj Majci. Također su neki nalazili i vrlo škakljive pedofilske sadržaje. Ali, o tome se mora šutjeti. I danas se u, recimo, „Jerusalem Postu“ mogu povrjemeno pojaviti misli nekog rabina o tome kako su svi narodi („goyim“) zapravo stvorenja bez duše, a da su jedino Židovi pravi ljudi. Svi ostali su nekakva nevrijedna stvorenja, neke vrste čovjekolikih životinja, koja ne zaslužuju nikakvo spasenje. Jasno je da postoje i rabini koji će reći sasvim suprotnu stvar, ali nikada čovjek ne može biti siguran kažu li oni to zato da ne bi izazivali „životinje“, ili stvarno tako misle.

     • Zvonimir Kralj

      Po djelima ćete ih prepoznati…

     • Zvonimir Kralj

      Djelomično točno, jer ni sam Sedlar nije smio u ovom dokumentarcu prikazati cijelu istinu, već samo polovičnu, a ostalo je na nama da čitamo između redaka, bolji mu je uvodni govor o filmu nego sam film, svakome jasno… mogao je reći toliko koliko može proći u Tel Avivu, jer oni su odlučivali ide li film u javnost…dakle…pametnome dosta. A popričajte osobno sa Sedlarom, pa će se čuti možda još neke istine koje su morale biti malo iskrivljene u filmu

     • Pero Ercegovac

      Čuj, sve što ti govoriš ovdje o NDH-u je istinita (ali o Kazimiru ne ću komentirati jer ga ne znam) ali ne mogu ti dati plus jer si ga nazvao majmunom i ako da budem fer ja sam zadnji koji ima pravo to govoriti nakon što sam pitao za njegovu spolnu orijentaciju ;o)

     • vdanan

      „Za vrijeme Nezavisne Drzave Hrvatske nije bilo sustavnih zlocina na bilo kojoj osnovi.“

      Možda si u pravu, ali upravo to valja iztražiti, što bi se reklo „sine ira et studio“. Samo ću nadodati da rasni zakon, čak i onda kada bi, teoretski gledano, bio posve opravdan, sam po sebi daje osnovu za nepravde. Naprimjer, komunistički zakoni o oduzimanju imovine su upravo takvi–čine osnovu za brojne nepravde koje su se i dogodile. Upravo je pod tim i takvim zakonima Titov režim uspješno sakrio svoj antisemitizam, u stilu:„ne činimo to zato što ste Židovi, ali ćemo vam svejedno oduzeti imovinu i protjerati vas“.
      I nemoj više naše Hrvate, čak i onda kada bi možda bili u krivu, zvati majmunima. Takve epitete čuvaj za Mesića (u njegovu slučaju to bi bila tautologija, ali svejedno..), Josipovića,….ma imaš ih koliko hoćeš. Može?

     • Daran Hr. nebo

      Je li NDH opstala?
      Nije.
      Zašto nije? Tko je krivac po vama ?

     • Pero Ercegovac

      Ljudi čiji preci su bili orjunaši i odani kralju (i vjeruj ili ne među njima je bila jedna oficirska klasa Hrvata izdajnika) i su prešli u partizane kada su malo pokakali s vojnim uspjesima Hrvata i Nijemaca post-8.IX.1943. Tada su junački se skrivali u bosanskim šumama dok papa Staljin nije se pojavio sa svojom Srijemskom frontom i svi ti Keresenovićevci su ulkjučili u partizane i primili su pemzije do kraja života nakon su ubijali 568.000 civila i nenaoružanih zarobljenih vojnika između 1945. i 1951. Onda ova djeca orjunaša za svoju izdaju su lijepo ušutala narod i to pokušavaju i danas kroz strukturu koju njihovi didovi su stvorili u ime Jugoslavije. Ali boli te ona stvar za moje mišljenje, eli Darane ;o)

     • Daran Hr. nebo

      Znači tko baš i ne drži do Pavelića i ne idealizira ga i ne slavi ga to i nije Hrvat no udbaš je orjunaš komunjara itd itd

      Ali taj isti Pavelić je napustio Hrvatsku i ostavio čak i vojsku i civile na milost i nemilost prvo Englezima a oni ih naravno izručili Titu.

      To mi baš i nije za idealiziranje

      A nemojte mi samo o zločinima partizana i o tome gdje su oni bili s kim su surađivali i kako su ratovali mislim da sam nekih 100 kolumni napisao tko bi ih i pronašao sve

      Ali evo jedne napisane

      Srijeda, 26 Lipanj 2013 19:11 o zločinima Titovih antifašista

      http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=19220:yu-antifaizam-kao-pokrie-zloina&catid=2:kolumne-dragovoljaca&Itemid=5

     • Pero Ercegovac

      Hvala Bogu da je napustio Hrvatsku. Ovako, da je slučajno smo mi izgubili DR ja ne znam za ni jednog branitelja koji bi htio da Tuđman biti uhapšen, mučen i ubijen. I to bi se dogodilo jer na drugoj strani su to radili s Mihailovićem, čak su to radili s Hebrangom. Postoji razlog zašto po svim našim klubovima im slike Pavelića. On je osigurao naš bijeg kroz Amere. Nije on znao, kao što nije ni znao general Alexander da će McMillan i Low izdati alexanderovoj naredbi i iza leđa predati ne samo hrvatsku nego i bugarsku, monarhistiičku rusku, slovensku i srpsku snage jugoslavenskim četno/partizanskim jednicama smrti u Koruškoj. Sve dokumentriano u adovima Tolstoja. Već je Pavelić prešao granice prije toga. Ali kada je konačno došao u ruke Amera on je organizirao s Amerima da preživjeli budu poslan po utočištima svijeta i eventualno prihvaćen u vojnim i obavještajim strukturama američke vojne infrastruture za vrijeme Hladnog rata gdje su Hrvati imali priviligiranu poziciju. Organizirao za Handžari budu poslan u Jordansku vojsku, organzirao da HRZ bar tu poovicu židovskog porijetla budu poslan u Palestinu gdje su postali osnivitelji Izraelske RZ. Drugima je uspio nas plasirati u Johansburg, Buenos Aires, Mendoza, Santiago, Ameriku i Australiju. Onda kada je sve utemeljio za budući otpor se povukao i pustio mlade da vode. Svala mu čast. Ali naravno niste tu smjeli znati za to. On nikada kao Stepinac otišao na solunsku frontu boreći se protiv dečki s kim se borio ukupno dvije godine, nije on kao Tuđman se borio na strani Bolševizma protiv Hrvatske, on je uvijek bio za Hrvatsku. Ali problem je da ima puno Hrvata koji su otkrili svoje hrvatstvo 1990. i svaka čast, neki od njih su otišli na frontu ali oni dolaze iz izdajničkih obitelji i njihove glave su ispirane jer samo netko iz jugoslavenske obitelj ili iz obitelj gdje djed je bio u kraljevskoj vojsci i onda prešao u partizane koristi argumenti kao ove gore. Oni prije svega moraju očisti svoju obitelj od srama da su se borili protiv Hrvata, da su ubijali Hrvate za pemzije. Zato nemoj ti mi nikada govoriti da ne smijem koristiti ono argument ili ovo, ako ja hoću koristiti baš taj argument o brutalnim partizanskim masakrima nad civilima (jer si bolje od toga i ne trebaš ograničiti moju i našu hrvatsku istinu za šakicu izdajnika i njihova roda) samo zato što su Hrvati onda budem. Živimo u demokraciji, nema više diktature Jugoslavije u svojoj orjunaškoj ili komunitičkoj formi. Zato Bože hvala što si nama dao Pavelića ;o)

      PS: ako nisi iz ustaške obitelj, Darane, i ne znaš istine bolje da ne ideš u argumente s ljudima koji su vidjeli svu dokumeentaciju i čiji njihovi su bili na vrhu tog pokreta ;o)

     • Daran Hr. nebo

      ” Zato nemoj ti mi nikada govoriti da ne smijem koristiti ono argument

      ili ovo, ako ja hoću koristiti baš taj argument o brutalnim

      partizanskim masakrima nad civilima (jer si bolje od toga i ne trebaš

      ograničiti moju i našu hrvatsku istinu za šakicu izdajnika i njihova

      roda) samo zato što su Hrvati onda budem. Živimo u demokraciji, nema

      više diktature Jugoslavije u svojoj orjunaškoj ili komunitičkoj formi.

      Zato Bože hvala što si nama dao Pavelića ;o)

      PS: ako nisi iz

      ustaške obitelj, Darane, i ne znaš istine bolje da ne ideš u argumente s

      ljudima koji su vidjeli svu dokumeentaciju i čiji njihovi su bili na

      vrhu tog pokreta ;o) ”

      ………………………………………………….

      Čitaj s malo više pozornosti što je netko drugi napisao i s malo više razumijevanja ako ćeš uopće komunicirati i raspravljati s nekim .

      Ja sam tebi svratio pozornost na to da meni ne trebate mnogo pisati o partizanskim zločinima jer sam o Titovim zločinima i zločinima partizana i sam pisao tko zna koliko puta .

      A baš ti želiš nekoga ograničiti .Znači povijest ćete pisati samo vi iz “ustaških obitelji” koji ste vidjeli sve dokumente i sve znate.Vi ćete naravno odrediti i tko je pravi Hrvat a tko ne .

      Valjda bi trebalo takovima kao tebi dostavljati životopise obitelji i svoje pa ćeš ti odlućiti može li netko i nešto pisati

      Sve vi možete izokrenuti i rastumačiti kako god hoćete ali ne možete jedno.Pavelić nije uspio održati NDH

      …………………………………..

      “Živimo u demokraciji, nema više diktature Jugoslavije u svojoj

      orjunaškoj ili komunitičkoj formi. Zato Bože hvala što si nama dao

      Pavelića ;o) ”
      ………………………………………………………………………

      Pa zar nije bilo 45 godina i Orjune i diktature poslije Pavelića .

      A narod prije Desetog travnja jeste želio NDH no ne i Pavelića.Jer je narod prije drugog svjetskog rata bio uz HSS većinom.

     • Pero Ercegovac

      Evo citat tvog Mačeka; “„Hrvatski narode! Pukovnik g. Slavko Kvaternik, vođa nacionalista u zemlji, proglasio je danas slobodnu i samostalnu Nezavisnu Hrvatsku Državu na cijelom teritoriju hrvatskog naroda te je današnjim danom preuzeo vlast u svoje ruke. Pozivam sve Hrvate da se novoj vlasti pokore. Sve članove HSS molim, a kotarske poglavare pozivam da ostanu na svojim mjestima i da surađuju s novim vlastima. Dano u Zagrebu dne. 10. travnja 1941.“.

      Eto, Maček predaj vlast Paveliću i ustaškim pokretu ;o) Zašto? Jer je bio kukavica. Čovjek koji se zatvorio u svom stanu i rekao nemojte me probuditi dok ovo ne završi. Nije htio se boriti za svoj narod nego za svoju fotelju.

      Bez Pavelića ne bi mi preživilli kao narod jer Srbijanci su htjeli nas samo likvidirati. Jednostavno, svaki partizan koji je bio ubijen je zaslužio svoju smrt jer bilo koji čovjek koji se digne protiv vlastite džave je izdajnik.

      Jesi li još admin na ovom portalu?

     • Daran Hr. nebo

      Stani da prvo nešto riješimo.Kakove veze ima moje prijateljstvo sa Dianom Majhen (i to si pitao ) jesam li ja admin itd itd.
      Da točno Maček nije preuzeo odgovornost.

      Ali ni NDH nije opstala . Što znači da Pavelić nije uspio a ti možeš tu pozivati se na stotine argumenata. I da Pavelić je morao birati između priklanjanja Hitleru ili velikosrpstvo koje je bilo mnogo pogubnije itd itd

      Ja niti ne želim stavljati sada o NDH što sam pisao ali poanta je da vi svi koji slijepo obožavate Pavelića sve druge koji to ne čine nazivate izdajnicima udbašima ,orjunašima itd itd.Tako i njihove obitelji

      Pavelić je dio povijesti nemam ja što njemu biti zahvalan za ovu današnju Hrvatsku .Za ovu današnju Hrvatsku sam više ja dao nego vaš Pavelić.

      A ni NDH koja jeste bila želja ogromne većine Hrvata nije se održala. Ti odredi što je tvoj fah ali ga nećeš meni odrediti.

      Meni ne .:) 🙂

     • Pero Ercegovac

      Malo živiš u aluziji jer ni u bilo kojem kontekstu si dao više od Pavelića za ovu Hrvatsku, svi smo dali pojednako kao i Pavelić ;o)

     • Daran Hr. nebo

      Što je Pavelić dao .Konkretno za današnju Hrvatsku.?

      Svaki je za mene pripadnik HV-a ,HVO-a i HOS-a dao više od Pavelića.Svaki koji je uzeo za pušku .

      A vi ga slavite koliko god hoćete on sa današnjom Hrvatskom nema ništa .
      Niz okolnosti je bilo protiv njega u to vrijeme.Ratno okružje ,velikosrpstvo s jedne strane ,komunizam koji su u stvari zajedno i dijelovali protiv Hrvata jer su im bili jedini neprijatelj.

      Ali mislim da je činio i on pogrešnih poteza.

     • Pero Ercegovac

      Bez njega ne bi mi ni bili. Jednostavno on je saznao što su Srbijanci planirali on je njihovu vojnu snagu toliko oslabio da na kraju rata nisu mogli izvršiti toliko ubojstva koliko su tražili. Onda što sam rekao prije za dijasporu, bez naših veza koje je on stvorio s zapadom mi ne bi ni došli do novog oružavanja nakon Račanove izdaje i na kraju logistićku potporu jer to su svi klinci njegovih koji su radili vani. Ali na kraju smatram da svaki Hrvat i Hrvatica su suodgovorni za naš uspjeh jer ova priča nije samo priča naše generacija ali svih generacija koji su držli nadu za našu slobodu više od 800 godina i nas odgajali kao Hrvati. Eto i tvoja i moja majka su isto zaslužne ;o)

     • srka

      Kamen temeljac!
      Jako bitan…
      by Srka®

     • Diana Majhen

      e moj prijatelju, da ti ja kažem svoje vidjenje: ndh je jedina hrvatska država koju smo imali. reci, jesi se možda borio za ovu hrvatsku kakva je danas, kojom vladaju četnici, jugovići i komunjare? sigurno nisi. ni ti ni ogromna većina drugih

     • Daran Hr. nebo

      Diana ne govorim ja o NDH ona je neupitno želja i država hrvatskoga naroda Pa naravno da je i Pavelić Hrvat i želio je i on Hrvatsku nezavisnu i suverenu.Samo nije li i u ustaškom pokretu bilo onih koji su tražili odmak od nacista jer su znali da su nacisti pred porazom.

      Meni je NDH neupitna ja govorim o političarima.

      Kakova je danas .Ima tu i naše krivice.

      Evo ti primjera.Vjerovala ili ne da sam neki dan Pečariću nekako i oštro rekao da dok trošimo energiju na to da dokažemo “antifašistima ” i Srbima ali i mnogim drugima da je Za Dom spremni hrvatski pozdrav što u stvari nećemo ni uspjeti znajući kakovi su mimo nas prolazi kurikulum koji je pravi pogrom po sve naše hrvatsko.I povijest i književnost i kulturu i glazbu

      Kome i čemu se mi uopće imamo pravdati više za taj pozdrav.Trebamo spriječiti ono što nam provlače a pogubnije je

     • Diana Majhen

      znam ja što ti misliš. al ne smijemo pustiti ništa da prodje mimo nas, baš ništa. ne bi mi morali ‘antifašistima’ dokazivati baš ništa kada bi imali HRVATSKU vladu koja bi prvenstveno vodila račune o hrvatskim interesima. pa nek onda laju, koga briga? nek pišu i u svijet i gdje god hoće, sada samo u eu i ne mogu nas ucjenjivati. problem je u tome što se tim kreaturama daje previše pozornosti. ostavitii ih bez prebijene pare, ne prenositi ono što trabunjaju i da vidiš kako bi prestali kada više ne bi bilo isplativo. za tako nešto se naravno prvo moraju dobiti medije u svoje ruke. a što se zds tiče, to je posljednja crta obrane hrvata. tu nema popuštanja, nema odstupanja,nema kompromisa. previše je naših poginulo sa tim oznakama na rukama da bi mi sada kao —— šutjeli i pustili da se po tome pljuje

     • Daran Hr. nebo

      Za ovu Hrvatsku iz devedesetih nije Pavelić dao ništa ama baš ništa iz posve jednostavnog razloga jer nije niti mogao.Živio je u posve drugom vremenu

      Neki unuk njegov ,rođak možda i jeste .Isto kao i što su svoj doprinos dali djeca,unučad drugih manje poznatih ustaša.

      Ali bilo je i djece unučadi HSS-ovaca pa htio ti to priznati ili ne i djece komunista Andrija Hebrang je jedan od njih sin ubijenog Hebranga

      I ne može se živjeti u aluziji može u iluziji.

     • Pero Ercegovac

      Ma možeš živjeti u aluziji ako si nepismen kao i ja… he he he… nikako ne mogu usavršavati hrvatski jezik ;o)

     • Sivooki

      Možeš, možeš. Trebaš htjeti. Ako ti je žena Hrvatica, uči.

     • Pero Ercegovac

      Ja imam dijete s posebnim potrebama ako ti misliš da ja imam vrijeme da naučim jezik onda si bolji čovjek od mene.

     • Sivooki

      Pero, koliko si dugo u Hrvatskoj…?

     • Pero Ercegovac

      12 godina. I osam godina sam svaki dan sa svojim sinom i nemam kontakt s ljudima osim preko portala. Sretan sam sa svojim standardom jezika. Dovoljan mi je da komuniciram sa svojim sinovima i ženom.

     • Sivooki

      Znam, znam za tvojega sina, ali ti si Hrvat, i ti ga, uz njegovu majku, učiš njegovom lijepom jeziku, kao i ostalu djecu.
      Oprosti na inzistiranju, ali za taj su “jazik” ljudi glave gubili. Ti to najbolje znaš.

     • Pero Ercegovac

      Zato odgovornost moje žene je da ga nauči jezik, i moja odgovornost je da radim na njegovu fizičku spremnost za život kroz fizičke terapije. Svaki član obitelji ima odgovornost koja ide uz svoje znanje. Bilo bi glupo da ga naučim hrvatski kao što bi bilo glupo da moja žena ga nauči engleski. Iskreno, ne vidim problem sa svojim hrvatskim jer svi ljude koji me znaju nemaju probleme mene razumijeti i na kraju krajeva to je najvažnije.

     • Diana Majhen

      meni je važno ono što je u srcu i ono što se pokaže djelima. hrpa naših ima problema sa jezikom, razumljivo nakon dugo godina izbivanja. ako ćemo nekog već prozivati za slabo poznavanje jezika, onda bi mogli početi od oreškovića, pero nije predsjednik vlade pa da mu je to neophodno, a ne sumnjam ni malo da svoju djecu odgaja u hrvatskom duhu

     • Sivooki

      To ne sumnjam niti ja, ali se naš odnos prema jeziku vidi… A jezik je prostor našeg opstanka.
      Svi imamo problem s autoritetom, ne želimo da nam bilo tko “popuje”.
      Ipak, negdje postoji neka crta – samopoštovanje, opstanak.
      Da bi dobio državljanstvo u SAD-u, moraš naučiti jezik ( ili mi je nešto promaklo…?)…
      Znam za njegovu situaciju…

     • Diana Majhen

      ne pokušavam ni časa osporiti to koliko je bitan naš jezik za opstojnost naše države. al iskreno priznajem da ne volim kada se našima, koji su godinama bili vani takve stvari predbacuju. udri po meni, nema problema, puno griješim i često griješim i kad pišem i kad govorim. a bila sam stalno u hrvatskoj. po našima koji su godinama vani ne treba. oni moraju osjećati da su prihvaćeni i da držimo do njih. da je sutra frka, rado bih da mi pero čuva ledja. a to ne mogu reći za ogroman broj ljudi i to je općenito najveći kompliment koji nekome mogu dati. ništa protiv tebe, sivi, samo mislim da naše ljude koji su godinama bili vani treba poštedjeti takvih, kako kažeš, popovanja.

     • Pero Ercegovac

      Prijateljico moja, hvala na podršci. Dosta mi znači. Btb,

     • Diana Majhen

      isto kao i meni tvoja. za tebe, uvijek, pero

     • Pero Ercegovac

      ;o)

     • Sivooki

      Mi se razumijemo, dapače, ljudi Hrvati vrlo često ne znaju hrvatski niti drže do njega, vidiš da se Zakon o hrvatskom jeziku ne primjenjuje… da nam jugoslaveni kroje pravopis… nije to bezazleno!
      Ponavljam, jezik je prostor našeg postojanja, čak i kad smo bili pod tuđom čizmom, jezik nam je govorio tko smo! Sveti i lijepi naš jezik…! Treba ga znati, poštovati, njegovati…! Svi smo na to pozvani!!!

     • Daran Hr. nebo

      Ma daaaaj Pero meni to nije prevelik problem nisam te ja baš mislio ispravljati previše i nije bilo zlobno

     • Pero Ercegovac

      Ma znam Darane da nisi bio zlonamjeran zato sam se zezao na svoj račun ;o) ali priznam da mi je hrvatski za k… ali bar probam. Zašto ti misliš moj najbolji prijatelj u ZG-u je Kosovar? Jer se razumijemo, kada moja žena sjedi pored nas dvojice na tekmi i kada se raspravljamo o tekmi ona umire o smijeha i stari sin samo ide na drugu tribinu :o)

     • srka

      A tko igra Pero?
      Turska-Hrvatska?
      😀
      by Srka®

     • Pero Ercegovac

      Ej, moj prijatelj Rexhad navija za Hrvatsku, kao i ja! Ma, nema druge opcije kada je on sam bio branitelj ;o)

     • srka

      Mašala!
      🙂
      by Srka®

     • Pero Ercegovac

      Više amen jer ipak frend mi je katolik ;o)

     • Diana Majhen

      jesi siguran da se ne bi održala da njemačka nije izgubila rat?

     • Daran Hr. nebo

      Pa o tome se i radi baš.
      Vidjelo se da ide kraj Njemačkoj .

      Trebalo je spašavati NDH. Nisu Hrvati jedini imali rasne zakone imali su prvi Srbi prije . A ni jedan narod nije kažnjen kao Hrvati i dan danas ga se kažnjava

     • Diana Majhen

      to je zato što mi to dopuštamo. tolilka desetljeća iza rata mi dopuštamo da nam nabijaju osjećaj krivice. i to za nešto za čega se sudilo, osudilo, kako pojedince, tako i cijelu državu. istovremeno, stotine tisuća pobijenih hrvata vapi za pravdom, a njihove kosti takoreći same izlaze iz zemlje na svakom centimetru područja ex jugoslavije. pa jesmo li mi normalni?

     • Daran Hr. nebo

      I jesam admin na portalu ma jesam na još po nekom od portala i ne posežem baš za ovlastima dok Hrvati uljuđeno raspravljaju i ne vrijeđaju .
      Interveniram baš kada “antifašisti ” pretjeraju.A evo uostalom sada ima (moderator /admin ) Sivooki pa ja i ne moram posezati za ovlastima.niti ih ja želim koristiti kao nekakovu prednost u raspravi to nikada nisam ni činio

     • Pero Ercegovac

      Super hvala na iskrenosti!

     • Daran Hr. nebo

      Ma ne trebaju meni te ovlasti kada su Hrvati u pitanju .Neka se raspravlja.Ja zbrišem one koji psuju i vrijeđaju s vremena na vrijeme.Uzvratim i ja nekada žestoko pa moraju i mene obrisati ahahahahah

      Pa ja sam te ovlasti odbijao na portalima ahahah skidao sam …..

     • Pero Ercegovac

      Dobro. onda znači ne smijem posovati tu kao na narodhr kada je južina. Eto, prihvatit ću preduvjete ;o)

     • Daran Hr. nebo

      Ma ja ispalim kada me uhvati pa neka brišu mene to ne ljuti baš me i zabavlja 🙂 🙂

     • Pero Ercegovac

      Neka, neka… ja inače sve skupljam u sebi onda kada netko kreni na mene onda pop…. nije baš kršćanski ali šta ćeš, taj koji je savršen nek se javi jer ja samo znam da ja nisam :o)

     • Daran Hr. nebo

      Moram raditi i ja nešto oko portala lijepi pozdrav .

     • Pero Ercegovac

      I lijepi pozdrav i tebi.

     • srka

      Ti si Boga ti sportaš pravi!
      by Srka®

     • Daran Hr. nebo

      Jesu li prije drugog svjetskog rata Hrvati većinom bili za Antu Pavelića ili ipak za nekoga drugog.
      Kako je Pavelić formirao vlast.

      A Hrvati u ogromnom broju jesu bili za NDH.

    • Sivooki

     Hvala, sve relevantne informacije dobijem od provjerenih ljudi.
     A glede HDZ-ove propagande – zar to postoji?

     • vdanan

      Dobar argument. Zaista, pa gdje je već jednom ta HDZ-ova propaganda? Najveća su stranka u Hrvatskoj, u kojoj ima kakvog-takvog hrvatskog sadržaja (pravaši su nažalost nesposobni u okupljanju), a od propagande ni „p“.

     • Sivooki

      I mene to čudi i mislim da je i u HDZ otišlo previše lijenčina i uhljeba koji su novovjeki partijaši i koji o poslu ne znaju ništa.
      Drugi su dobronamjerni, ali o politici i promidžbi pojma nemaju. Mediji su još uvijek udbaški, tako da nemaju niti nekog javnog prostora i… Eto.

     • Pero Ercegovac

      Konačno nešto pametno zbrojiš o HDZ-u, Chefe ;o)

     • Sivooki

      Hm,kakav kompliment…!

     • Pero Ercegovac

      Ma nisi zaslužio kompliment ;o) Samo sam napisao što mislim.

     • Sivooki

      Pa i moj upis je bio sarkazam!
      Složili smo se da ne razmišljamo isto, samo ja te ne smatram zbog toga “zalupanim”…

     • Pero Ercegovac

      Ajde, prestani biti toliko ozbiljan. Čovječe, ja sam u ratu s Vranom ne s tobom ali svaki dobar vojnik mora demarkirati teren da zaustavi formarianje neprijateljskih saveza iza linije, zato sam malo popišao po stablima da se vidi gdje mi je teren, tko je glavni pas i tko bih grizao i tko bi lajao ;o)

     • Sivooki

      Smrtno ozbiljno!

     • Pero Ercegovac

      Taj koji smrtno ozbiljan je zapravo mrtav. Ako si izabrao smrt onda to je tvoja odluka. Ja život. Svak svoj.

     • Saga

      🙂

     • Evo nas se optužuje da smo HDZ propagandni portal, a nikakve veze nemamo niti s jednom strankom! Vi i a svi naši čitatelji znaju da smo potpuno nezavisni

     • Sivooki

      Tko god ne pljuje a priori po HDZ-u, proglašuje ga se hdzovskim navijačem. To je sve na tragu “razmišljanja” onih “kulturnih” bjesomara.

 • BoRice Initiative

  333

  • Pero Ercegovac

   OK, moram priznati ne razumijem što znači 333?

   • BoRice Initiative

    Buoxji broj!

    • Pero Ercegovac

     Dobro, ali trebao sam reći ne razumijem što ovo ima vezu sa ovom što si zalijepio na post? Možeš molim te bolje objasniti?

     • BoRice Initiative

      Mogu Pero. Kako pravilo ubjave traxi poried slike nekakvi dodatni zapis, stavim redovno, povsuda va takvima prigodama broj 333, bo govori uova slika sama za sebe. Ne iman potriebe dodavat bilo ca inoga, a moran – zato 333.

     • Pero Ercegovac

      OK, hvala! Ovaj članak gore iz kojih novina i koji je datum?

     • BoRice Initiative

      Nadnevak bi bil udmaha nakon priedaje Italije, se radi o letku kojega dielihu vlasti Darxele Harvatske po primorskoj Harvatskoj, vsima na uvid, poziv.

     • Pero Ercegovac

      OK hvala, onda nakon deklaracije Poglavnika 1.IX.1943 :o)

     • BoRice Initiative

      Nisan upoznat z’time.

      Znasc li za broj devet, savarscenomu broju (9=3×3), 2’500 tisuchlietnomu Harvatskomu Pismu Jerolimici?

     • Pero Ercegovac

      Nisam. O čemu je stvar? Jeli to nekakav naš izum ili je povezan s kabalom?

   • BoRice Initiative

    za razliku ud uonih tkoji pokazuju 666

 • A što kažete za našega Istoričara? Po izjavi priloženog, da nije bilo Srba…

  • Pero Ercegovac

   Mislim da nije čuo zbog čega Srbijanci su naredili ubojstvo Nadvojvojde Ferdinanda nakon što je objavljao svoj plan za federalizaciju K&K u obliku nacionalnih država i kako je planirao spojiti Bosnu i Hercigovinu s Hrvatskom ;o)

  • Sivooki

   Da im hrvatski dragovoljci 1917. nisu išli na solunski front…??!

  • vdanan

   Bezumna izjava bezumnog „istoričara“. Na takav se način može „argumentirati“ da nacisti nisu napravili Židovima ono što su im napravili, Izrael nikada ne bi stekao pravo postojanja. Ne, razuman čovjek nikada ne će braniti tezu da onaj koji nešto nije uspio uništiti ima zasluge da to što nije uspio uništiti–postoji. Ne, Irci ne duguju svoje državnopravno postojanje Englezima, koji su ih htjeli uništiti do kraja, ne Indijci ne duguju svoje postojanje englezkim kolonizatorima koji nisu uspjeli izaći na kraj s Gandhijem, ne Amerikanci ne duguju svoje postojanje englezkim kolonizatorima koji su ih htjeli uništiti, ne Alžirci ne duguju svoje postojanje Francuzima, koji su ih htjeli pofrancuziti, ne, Kambođani ne duguju svoje postojanje crvenim kmerima koji su ih htjeli fizički podpuno iztrijebiti, ne, Tibećani ne će dugovati svoje postojanje Kinezima koji i sada nad njima provode genocid,….da nabrajam dalje? „Istoričarima“ poput Jakovine bi sveučilištne vlasti trebale preispitati diplomu i titulu koju nose samo zato da mi mogli širiti svoju mržnju prema narodu iz kojega su potekli. Jakovina je sramota za hrvatski narod i za sve misleće ljude.

   • Pero Ercegovac

    Ali moramo dodati da je dobio sorosovu stipendiju i eto sada mali je “faca”.

  • Zvonimir Kralj

   jakovina nije ni Srbin, ni Hrvat, on je od onih čudnih ljudi čudnog imena

 • Otporaš

  Piše pismo Ante Paveliću, pa ga šalje Maksu Luburiću!, znali su hercegovački momci u pjevajući gangu prkositi mostarskoj Udbi. A ostalo se zna…

  http://hrvatskoobrambenostivo.com/2016/04/04/dvije-slicne-smrti-rus-leon-trotsky-i-hrvat-maks-luburic/

 • srka