Pratite nas

Nebuloze

Dačić: ‘Sramota je da HRVATI toliko MRZE Srbiju!’

Objavljeno

na

”Čestitam svima 20. godišnjicu vojno-policijske operacije “Maestral” i oslobađanje hrvatskog kraljevskog grada Jajca”, poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

[ad id=”68099″]

Prošlog tjedna je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila Bosnu i Hercegovinu. U Banjoj Luci se susrela s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Predsjednica je ujedno posjetila Vitez te Hrvatsku bolnicu “dr. Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.

ivica-dacic-121U Banjoj Luci se susrela s banjalučkim biskupom mons. Franjom Komaricom te je obišla Katolički školski centar “Bl. Ivan Merz”. No, njezin susret jednostavno nije svima ‘legao’.

Srpski mediji navode kako je Kolinda u Jajcu kazala da se u Hrvatskoj i BiH vodio ”krvavi rat” koji je “prouzročila veliko srpska politika” bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića!

Predsjednica Hrvatske je izrazila žaljenje za svakom nevinom žrtvom bez obzira na nacionalnost.

”Čestitam svima 20. godišnjicu vojno-policijske operacije “Maestral” i oslobađanje hrvatskog kraljevskog grada Jajca”, poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić rekao je kako hrvatski državnici koriste svaku priliku da napadnu Srbiju.

”U tijeku je natjecanje tko će to brutalnije napraviti uoči izbora, jer to tumače kao predizborni plus. Njihova je teorija da je dobar Hrvat samo onaj koji mrzi Srbiju. To je sramotno i žalosno u isto vrijeme, i to u državi koja je članica EU”, rekao je Dačić za Kurir!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Skandalozno – Puhovski: ”Nitko se ne usudi reći – HOS-ovci su bili agresori”

Objavljeno

na

Objavio

Žarko Puhovski komentirao je političke aktualnosti koje su u posljednje vrijeme u fokusu javnosti za N1 TV.

Na novinarsko pitanje kako je prošla ‘ova runda’ po  pitanju izmještanja ploče, Puhovski je odgovorio:

“Predsjednik se bavi kupovanjem vremena. Makne ploču 15 kilometara pa onda tamo bude kosturnica partizanska, ali stvar se kao malo smirila. To tako ne ide. Jedno rješenje koje se pojavilo je zafrkantski prijedlog na internetu da se napravi postmoderna inačica štafete tj. da se trči s tom pločom po raznim dijelovima Hrvatske jer bi to bilo riješenje kad ne znate kud ćete s njom.

Ako se prihvati da je Jasenovac mjesto pijeteta onda je to i Vukovar. S druge strane mjesta pijeteta bi značila da hrvatski zakoni tu ne važe i da to bude corpus separatum i tu se vraća pitanje o poziciji HOS-a. Oni dugo nisu bili dio službene vojske i treba jasno reći, a to se nitko ne usudi reći – HOS-ovci nisu bili branitelji nego agresori. Oni su se borili po svom programu za Hrvatsku do Zemuna.

Po međunarodnom pravu to je agresija na tuđi teritorij. Oni su bili i unutarnji agresori jer su se pozivali na Pavelića koji je klao manjine. Oni po programu nisu bili branitelji. Stvar je bila jednostavna. Ministarstvo uprave je trebalo delegalizirati taj pozdrav. Ovo micanje ploče je zapravo ilegalno. Nema druge nego reći – to je ustaški, koljački pozdrav koji nije prihvatljiv. Ljudi su se borili za krive vrijednosti na pravoj stani. Treba reći da su se borili za Hrvatsku, ali ideologiju staviti u zagradu.”  Kazao je Puhovski za N1

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

Bojan Glavašević “Brkati generali, odjebite!”

Objavljeno

na

Objavio

Govoreći o odnosima Hrvatske i Slovenije, u kontekstu preispitivanje borbene spremnosti Slovenske vojske da zaštiti provedbu arbitraže, Davor Domazet Lošo je za portal Direktno.hr kazao: “Hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”

“Autom smo u Ljubljani za 1,5 h – za dobar koncert, drage ljude i veselje. A brkatim generalima i ostalima željnim rata mogu samo reći – odjebite… – objavio je SDP-ov zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru komentirajući izjave Domazeta Loše o izvanrednoj sjednici slovenskog parlamenta o spremnosti vojske da provede arbitražnu presudu o granici s Hrvatskom, prenosi maxportal.hr

Ta poruka odgovor je na izjavu admirala Davora Domazeta Loše “hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”.

Komentarući napetost u odnosima Zageba i ljubljane Lošo je postavio pitanje koji “Zašto hrvatska politika uopće pristaje na sustavno slovensko ucjenjivanje” te da je “u geostrateškom smislu Slovenija samo privjesak Hrvatske”.

“Na takvo 17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od Domovinskog rata, može odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju – a to je za oktavu više, pojasnio je Lošo  izjavu o pješacima i 48 sati do Ljubljane.

 

Bojan Glavašević kritički se osvrnuo na admiralove izjave rekavši između ostalog da se Hrvatska rata nagledala za deset životnih vijekova.

– I nakon tolikih trauma i gubitaka, nakon svih nestalih i svih suza koje smo prolili, zbog 3 srdele u Piranu neki bi opet ratovali – rekao je Glavašević.

facebook komentari

Nastavi čitati