Damir Krstičević: Hrvatska više nikad ne smije biti ugrožena

2

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević ponovno je najavio da namjerava vratiti vojsku u Varaždin, Vukovar, Sinj i Ploče.

Krstičević je danas obišao Vojarnu “Ivan V. Drašković” u Varaždinu te je naglasio da će već iduće godine u toj vojarni, koju je vojska napustila 2003. godine, biti smještena jedna bojna Hrvatske vojske.

Cilj ove Vlade nije militarizirati hrvatsko društvo, nego odgovorno graditi sustav sigurnosti koji je potreban Hrvatskoj. Znamo kakva nam je bila povijest, znamo kako smo 90-ih godina bili ugroženi i Hrvatska više nikad ne smije biti ugrožena.

I upravo ovaj sustav sigurnosti koji gradimo, razvijamo i poboljšavamo je u funkciji da se svi zajedno možemo nositi sa svim sigurnosnim ugrozama i rizicima i da Hrvatska u svakom trenutku može jasno, snažno i čvrsto reagirati na bilo kakvu ugrozu ili opasnost – naglasio je Krstičević.

Krstičević je otkrio i da će Hrvatska vojska koristiti samo jedan dio Vojarne “Ivan V. Drašković”, a drugi će dio biti ustupljen Sveučilištu Sjever za potrebe gradnje sveučilišnog kampusa.

Damir Krstičević : Vraćamo postrojbe HV u Vukovar i u Sinj!

facebook komentari

  • Tyrex Rex

    Nikakve informacije 2 dana nakon posjeta naše vojne delegacije Izraelu .To možda i nije loše.

  • rođeni

    domovina je danas ugrožena više nego ikad i to od onih koji bi je najviše trebali braniti
    jel neki onaj demograf rekao da će nas ubrzo biti 3 milijuna ako ovako nastavimo?