Damir Krstičević: Optužnice su politički proces s ciljem destabilizacije Hrvatske

2

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević danas je izjavio da nema službenu potvrdu da je i njegovo ime na optužnicama iz BiH kojima se terete pripadnici HVO-a i HV-a, a cijeli slučaj, koji je u središtu javnosti nakon uhićenja desetorice pripadnika HVO-a u Orašju, ocijenio je političkim procesom s ciljem destabilizacije Hrvatske.

Krstičević je u izjavi novinarima u Banskim dvorima rekao kako ne zna je li i on na optužnicama iz BiH, ali da o tome čita u novinama. 

“Čitam o tome već 15 godina, a gdje je istina ne znam”, rekao je te na upit novinara i kazao kako od službenih institucija nije dobio nikakvu informaciju je li na optužnicama.

Novinari su ga pitali hoće i putovati u BiH, a on je odgovorio da je slobodan čovjek te da se osjeća slobodno.

‘Cilj je destabilizacije Hrvatske’

Cijeli slučaj vidi kao politički proces s ciljem destabilizacije Hrvatske.

“Jasno je da se radi o jednoj strategiji, jednom političkom procesu s ciljem da se destabilizira Hrvatska, da se nesigurnost unese u branitelje i taj proces dugo traje”, rekao je.

Zadaća je države, dodao je, da na to odgovori nizom mjera.

“Hrvatska je članica NATO-a i Europske unije i preko naših saveznika moramo snažno zaštititi sigurnost svakog našeg čovjeka i moramo snažno zaštititi hrvatske nacionalne interese. Vjerujem u Hrvatsku, vjerujem da Vlada i država mogu to učiniti”, dodao je.

U tom kontekstu istaknuo je i važnost pokretanja postupka izrade strategije nacionalne sigurnosti i zakona o sustavu domovinske sigurnosti, o čemu je Vlada odluku donijela na današnjoj sjednici.

Povjerenstva, koja je tim povodom Vlada osnovala, a kojima je Krstičević na čelu, kazao je, radit će na tome da se stvori sustav nacionalne sigurnosti koji polazi od sigurnosti građana kao pojedinca.

facebook komentari

  • pepy

    Jedini način zaštite Hrvata je procesuirati sve zločine nad Hrvatima kako one u RH tako i one u BiH i Srbiji jer tamo su Hrvati isto žrtve iste zločinačke politike.
    Zašto ti procesi nisu već dovršeni odgovor je u kvarljivim političkim elitama koji zarad osobne koristi jedni drugima podmeću a u svemu strada narod hrvatski.
    Za poletak dobar potez bi bio razrješenje Cvitana i pokretanje postupka protiv njega i Bajića za nečinjenje odnosno za veleizdaju hrvatskoga naroda. A oni neka terete svoje nalogodavce.

  • EMINƎM

    Herceg-Bosna nije nikakva zločinačka udruga, niti poduhvat, kada alijin žućo HercegBosnu bude ponavljao u tom kontekstu kao jutarnju molitvu možemo krenuti korak dalje u bihu, sve do početka rata do danas od strane muslimana je bilo prosto pod’jeb’kopavanje