Damir Krstičević: Svi moramo voditi računa o sigurnosnoj kulturi

1

Hrvatska je spremna za vatrogasnu sezonu, ali apsolutne spremnosti nema i svi moramo voditi računa o sigurnosnoj kulturi, poručio je ministar obrane Damir Krstičević govoreći o požarima koji haraju jugom zemlje u izjavi novinarima u Saboru uoči sjednice saborskog Odbora za obranu na temu prijedloga Strategije nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske

Zaslugom svih ljudi pogotovo na terenu spašena je situacija i mislim da se turizam, koji je ključan hrvatsko gospodarstvo, može razvijati na prvi način, kazao je ministar obrane i zahvalio svima koji su sudjelovali u gašenju požara.

Mislim da bismo danas ili sutra mogli izvući vojsku, kazao je Krstičević i dodao: “Spremni da uvijek možemo dati sve od sebe i reagirati na pravi način i mislim da možemo biti ponosni na naše tehničare i pilote te protupožrnu eskadrilu i mislim da je ona ključna”.

“Pripremili smo sve, program, sve ono što smo prošle godine, unaprijedili smo sustav, komunikaciju, sustav civilne zaštite, tu su i naši građani, dobrovoljna vatrogasna društva, vojska, policija, mislim da smo puno spremniji, ali apsolutne spremnosti nema – to je priroda, moramo pratiti svi skupa. Svi moramo voditi računa o sigurnosnoj kulturi i nadati se da nećemo imati neke primjere kao u Europi”.

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    E,moj generale,dok si bojovao manje sam brinuo za sigurnost nego sada kada moraš slušati Premijera i nekakvog Bosanca i one sa mirovnih studija.