Pratite nas

Vijesti

Danas je Međunarodni dan ljevaka

Objavljeno

na

Na današnji dan se samo u Velikoj Britaniji organizira mnoštvo većih događanja, uključujući sportska natjecanja ljevaka protiv dešnjaka. Potiču se dešnjaci da isprobaju proizvode za ljevake kako bi iskusili kako se osjeća 11% stanovništva kojem je sve na krivoj strani.

Međunarodni dan ljevaka prvi put je organiziran 13. kolovoza 1992. od strane Britanskog kluba ljevaka, kako bi se pokušala probuditi svijest o prednostima i nedostacima te osobine. The Left-Handers Club u Velikoj Britaniji je utemeljen 1990.

Na današnji dan se samo u Velikoj Britaniji organizira mnoštvo većih događanja, uključujući sportska natjecanja ljevaka protiv dešnjaka. Potiču se dešnjaci da isprobaju proizvode za ljevake kako bi iskusili kako se osjeća 11% stanovništva kojem je sve na krivoj strani.

Razlog zbog kojeg se većina ljevaka gotovo podjednako dobro koristi lijevom i desnom rukom leži u činjenici da ljevaci imaju više živčanih vlakana u mozgu koja su odgovorna za brži prijenos informacija između polutki. Zbog toga se ljevaci bolje snalaze u prostoru, imaju bolju percepciju treće dimenzije i bolje rezultate u logici i matematici.

Među poznatima ljevaci su američki predsjednici James A. Garfield, Herbert Hoover, Harry S. Truman, Gerald Ford, Ronald Raegan, George Bush stariji, Bill Clinton i Barack Obama. Tu su i Julije Cezar, Napoleon Bonaparte, princ Charles, princ William, Fidel Castro, Henry Ford, David Rockefeller, Jay Leno, Natalie Cole, Kurt Cobain, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Albert Einstein i mnogi drugi. Potpuni popis možete pronaći na sljedećem linku.

Kako bi prigodno obilježili današnji dan, Take Shape For Life Home Office naložio je svim zaposlenicima da se danas cijeli dan koriste lijevom rukom. Evo kako je izgledalo:

[vsw id=”ANLE13wgFt4″ source=”youtube” width=”620″ height=”400″ autoplay=”no”]

dnevno

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati