Pratite nas

Hrvatska

Danas Thompson na Poljudu

Objavljeno

na

Danas u 0.01 krenula je prodaja ulaznica za veliki Thompsonov koncert na Poljudu, 30.06.2013. Ovim koncertom Thompson započinje novu turneju na krilima uspjeha albuma “Ora et labora”, koji je već 6 tjedana zaredom najprodavaniji album u Hrvatskoj i najtraženije hrvatsko izdanje u svijetu. Karte za koncert koji će bez sumnje glazbeno i produkcijski biti najzahtjevniji i najbolji dosad od sada se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i to po cijenama:

* tribina sjever: 50 kn
* travnjak: 70 kn
* tribina istok i zapad: 100 kuna

Thompson o koncertu na Poljudu: Splitu ćemo pružiti spektakl!

Ovim koncertom na Poljudu počinjemo turneju “Ora et labora” i zaista nam je veliki izazov napraviti ovakav koncert. Dat ćemo sve od sebe, kao što su ljudi iz menadžmenta i tehnike dali sve od sebe da napravimo spektakl. Sve se odvija u najboljem redu, i htio bih da tako i završi – kazao je Marko Perković Thompson najavljujući koncert koji će u nedjelju, s početkom u 21 sati, održati na poljudskom stadionu.

Tomislav Mrduljaš, čelni čovjek Dalmacija koncerta, organizator Thompsonovog koncerta, istaknuo je da će Split u nedjelju vidjeti dosad nezapamćeni spektakl:

– Napravit ćemo spektakl u Splitu, kakav ovaj grad zaslužuje, bit će ovo  koncert za pamćenje. Što se tiče interesa, on je stvarno izuzetno velik. Predstavit ćemo jednu vrhunsku produkciju, bit će to pravi rock spektakl.  Prema tome,  ni strani izvođači koji su dosad bili ovdje, nisu doveli ovakvu produkciju, koju ćemo prikazati u nedjelju. Dakako, drago mi je što će to biti početak turneje Marka Perkovića Thompsona, koju je će započeti baš na Poljudu – istaknuo je Mrduljaš.

Datum koncerta nema veze s ulaskom u EU

Upitan je li 30. lipnja, dan uoči ulaska  Hrvatske u Europsku uniju namjerno izabrao kao datum svog koncerta, Thompson je zanijekao:
– Ovaj datum nije izabran namjerno, zna to i Tomislav Mrduljaš, koji je pregovarao s Hajdukom. Taj termin nam je otvorio Hajduk kao jedini mogući, i mi smo ga prihvatili. Taj datum je dogovoren još prije dva mjeseca – kazao je Thompson, što je potvrdio i Tomislav Mrduljaš.

Donacije KBC-u Split i Hajduku

Čelni čovjek Dalmacija koncerta je potvrdio i već najavljene donacije:

– Od Grada smo dobili stadion na raspolaganje, ali znajući kompletnu situaciju, rekli smo da svojevoljno dajemo 100.000 kuna Hajduku. Također, donirat ćemo određena sredstva KBC-u Split, sve to je išlo s naše strane samoinicijativno, a nitko nam to nije uvjetovao – istaknuo je Mrduljaš.

– Želio bih naglasiti kako poljudski stadion nismo dobili ništa drugačije nego bilo koji hrvatski izvođač, od klapa na Poljudu do bilo kojih hrvatskih izvođača. Dakle, Marko Perković Thompson ni u jednom segmentu ugovora nije dobio povoljnije stadion nego bilo koji hrvatski izvođač – kazao je Zdravko Barišić, menadžer Marka Perkovića Thompsona i producent koncerta.Turneja “Bilo jednom u Hrvatskoj” je počela spektakularnim koncertom na Maksimiru, u Zagrebu. Markova želja od početka rada na albumu “Ora et labora” je bila da ona krene iz Splita, s Poljuda. Mogu potvrditi da će ovaj koncert sigurno biti još ljepši i bolji od posljednjeg Markovog na Poljudu. Prije svega, jer će produkcijski biti dosta bolji, budući je tehnika uznapredovala, pa i ljestvicu dižemo dva stupnja gore.

Također, po reakcijama publike i prodaji albuma koja postiže rezultate na europskim i svjetskim ljestvicama, sigurni smo da će ovo biti jedna lijepa priča koja će početi na Poljudu. Ono što će Marko Perković Thompson i bend pružiti na Poljudu, dosad će biti neviđeno na ovim prostorima – kazao je Barišić.

Organizatori su još jednom poručili da će, za razliku od prošlog koncerta, publika sada biti puštena i na travnjak. Što se tiče pozornice ona će biti dugačka pedesetak metara, a nalazit će se na visini od 16 metara. Tehnički će biti na razini koncerata koje po svijetu održavaju atrakcija kao što su Iron Maiden,  AC/DC i slični bendovi.

“EU će s nama dobiti, a mi s njima..”

Upitan hoće li s koncerta poslati ikakvu političku poruku, obzirom da će  njegovim koncertom Split i Hrvatska ući u Europsku uniju, te što osobno misli o ulasku u EU, Thompson je kazao:

– Što se tiče poruka, mislim da sve moje pjesme imaju određenu poruku, i to je suvišno analizirati. Što se tiče Europske unije, vrlo malo znamo o njoj, političari su nam vrlo šturo predstavljali što nam ona donosi. Ja ne mogu znati koliko će nam Europska unija donijeti, a koliko odnijeti. Ali, ja držim da mi pripadamo europskoj civilizaciji i da nam je tamo mjesto. I civilizacijski i kulturološki mi smo dio Europe, i ja bih volio da političari pronađu naše mjesto pod tim nebom, i da pokažu Europi da će s nama puno dobiti. Europska unija će s nama bit puno bogatija, a koliko ćemo mi biti bogatiji s njom, to ne znam, to treba vidjeti. Ali, ne znam koliko će hrvatskom narodu od 1. srpnja biti bolje – kazao je Thompson.

“Djeca imaju pravo na mamu i tatu”

Na upit o podršku Građanskoj inicijativi “U ime obitelji”, Marko Perković je još jednom potvrdio potporu ovoj inicijativi.

– Dao sam joj bezrezervnu potporu. Mislim da je to važno za naše društvo, da se obitelj poštuje. To nije samo naša tradicija, nego je to svetinja svakom čovjeku, a sve drugo može biti samo drugo, a ne obitelj. Dakle, muškarac plus žena je obitelj i to ja podržavam, i držim da djeca imaju pravo na mamu i tatu. To je moje razmišljanje i mislim da je to sasvim normalno – zaključio je Marko Perković Thompson.

Inače, na konferenciji za novinare održanoj u Hajdukovom Bijelom salonu na Poljudu Marka Perkovića Thompsona došao je pozdraviti i legendarni igrač, hajdučko srce Nenad Pralija.

facebook komentari

Hrvatska

‘Božinović smijenio sve Ostojićeve i Orepićeve načelnike policije!?’

Objavljeno

na

Objavio

Od 1. siječnja sljedeće godine policajac početnik ne bi smio imati plaću manju od 5000 kuna, a cilj je da što prije ta plaća dosegne prosječnu plaću u gospodarstvu.

Najavio je to jučer Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, na konferenciji za novinare koju je održao nakon sastanka s predstavnicima triju reprezentativnih sindikata “isprovociranog” priopćenjem četvrtog sindikata o katastrofalnom stanju opremljenosti policajaca odorama.

Najviše bi povećanje plaće trebali osjetiti policajci koji su svaki dan na cesti i koji su na “prvoj liniji”, njih ukupno 5883, ali i interventni policajci, kao i specijalci te njihovi neposredni rukovoditelji, piše Jutarnji List

Dio novca ministar je osigurao tako što je napravio preraspodjele unutar budžeta za narednu godinu uštedama na troškovima održavanja, prolongirajući neke nabave, a radi se o ukupno 40-ak milijuna kuna. Božinović će i rukovoditeljima s višom i visokom stručnom spremom vratiti i dio plaća za koje ih je zakinuo njegov prethodnik Vlaho Orepić, a radi se ukupno o 17 milijuna kuna.

Zbog manjkavosti i sporih nabava već je i smijenio neke od odgovornih i odlučio da se u narednih mjesec dana policajcima mora osigurati zimska obuća, za dio njih jakne odgovarajuće nadolazećim vremenskim uvjetima. Provedena analiza pokazala je da od 2014. godine nije bila provedena nabava zbog blokade prigovora i žalbi, a u narednih mjesec dana to bi se trebalo riješiti. Policajci bi trebali dobiti više od 4000 vodonepropusnih i vjetronepropusnih jakni, što nije dovoljno, ali će barem privremeno “zakrpati” nedostatke, a u igri su dva domaća proizvođača, od ukupno četiri ponuđača opreme koja su se javila na natječaj.

Predstavnici sindikata izrazili su zadovoljstvo najavljenim mjerama za povećanje plaća i standarda policajaca te razumijevanjem za njihove probleme nove garniture u MUP-u, a Dubravko Jagić, šef najvećeg sindikata, rekao je da je policajac “ogledalo države” pa da ga država treba i adekvatno opremiti i platiti.

Do kraja godine policajci će se voziti u 900 novih obilježenih, 1400 civilnih vozila, 180 kombija i 400 motora, a dobit će i 110 kompleta za snimanje razgovora kao priprema za preuzimanje posla po novom ZKP-u.

Znakovito je da nitko od načelnika imenovanih u vrijeme SDP-ove vlasti i HDZ-ove koalicije s Mostom, osim onih načelnika prethodno naslijeđenih od HDZ-a, nije ostao na funkciji, unatoč nekim lobiranjima. SDP je bio naslijedio u vrijeme HDZ-a imenovane načelnike policije Marka Rašića u Sisku, Jakoba Bukvića u Bjelovaru i Ivicu Kostanića u Šibeniku. Kostanić i dalje ostaje u Šibeniku, Jakob Bukvić opet se vraća u Bjelovar nakon što ga je Ostojić “poslao” u Krapinu, a Rašić će voditi najveću policijsku upravu u državi – PU zagrebačku. Ali zato se u vrijeme SDP-a “degradirani” pa i istraživani kadrovi, za koje sumnje nikad ni s čim nisu bile potkrijepljene, vraćaju na načelničke pozicije. Alen Klabot, bivši šef specijalaca koji je smijenjen nakon što je na obljetnici ATJ Lučko predao prijavak predsjednici, dolazi na mjesto načelnika PU istarske. A upravo mu je zloupotreba policijskih bljeskalica i odore na svadbi kćeri na području Istre bio krimen zbog kojeg je sa zadrškom smijenjen nakon proslave u Lučkom i čak disciplinski kažnjen.

Darko Car nakon dolaska SDP-a prvo je smijenjen s čelnog mjesta zadarske policije, a potom i s načelničkog mjesta aerodromske policije na Plesu jer je Zoran Milanović pobjesnio zato što je Josip Klemm preuzeo glavnu ulogu u dočeku generala nakon povratka iz Haaga, smatrajući za to odgovornim policiju. I Josip Ćelić bio je na meti internih istraga zbog imovine i degradiran na Policijsku akademiju u vrijeme SDP-ove vlasti i sada se vraća na mjesto čelnog čovjeka PU karlovačke. Na staru poziciju vraćen je i bivši šef riječkih specijalaca Tomislav Dizdar, koji je također bio degradiran tijekom SDP-ove vlasti. I na čelo PU dubrovačko-neretvanske imenovan je Ivan Pavličević unatoč činjenici da je i njega istraživala unutarnja kontrola zbog “curenja informacija”.

Dubravko Novak, koji je do dolaska SDP-a bio šef Karamarkova kabineta, ali je od 89-ih u MUP-u, a bio je na niz dužnosti u MUP-u i policiji i koji je bio i predsjednik povjerenstva za imenovanje, novi je načelnik Policijske akademije. Na mjesto načelnika PU Zadarske imenovan je Anton Dražina, koji je također bio čelni čovjek te uprave, piše Jutarnji List

Tko će voditi policijske uprave u idućih pet godina?

Zagrebačku policiju u idućih pet godina vodit će Marko Rašić koji je bio načelnik sisačko-moslavačke policije kojega će danas predstaviti glavni ravnatelj policije Nikola Milina, dok će ostale načelnike u njihovim policijskim upravama predstavljati zamjenici i pomoćnici glavnog ravnatelja.

Policijskom upravom osječko-baranjskom rukovodit će Ladislav Bece, policijsku upravu vukovarsko-srijemsku vodit će Fabijan Kapular, virovitičko-podravsku Siniša Knežević, a brodsko-posavsku policijsku upravu Antun Valić.

U varaždinsku policijsku upravu dolazi Predrag Benčić, međimursku preuzima Ivan Sokač koji je ranije bio načelnik u međimurskoj policiji, a u krapinsko-zagorsku Darko Car koji je prije dvadeset godina bio načelnik u toj upravi.

Dubrovačko-neretvansku policiju vodit će Ivan Pavličević, u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj ostaje Ivica Kostanić,  dok zadarsku policiju preuzima Anton Dražina koji je prije nekoliko godina također bio načelnik u toj upravi.

Tomislav Dizdar preuzima primorsko-goransku policiju, Alen Klabot iz specijalne policije dolazi na mjesto načelnika istarske policije, a Josip Ćelić odlazi na mjesto načelnika karlovačke policije u kojoj je i ranije bio načelnik.

Načelnikom Policijske uprave ličko-senjske imenovan je Josip Biljan, koji je bio voditelj Prihvatnog centra za strance, dok je načelnikom sisačko-moslavačke policije imenovan Luka Pešut koji je bio šef prometne policije u zagrebačkoj policiji.

U bjelovarsko-bilogorsku policiju dolazi Jakob Bukvić, dosadašnji načelnik krapinsko-zagorske policije i ranije bjelovarske, dok je načelnikom koprivničko-križevačke imenovan Vjekoslav Štimac.

U splitsko-dalmatinskoj policiji ostaje načelnik Slobodan Marendić koji je na tu dužnost imenovan prošle godine, dok načelniku požeško-slavonske Dario Dasović policije mandat ističe iduće godine.

Najveći broj kandidata, njih 12, prijavilo se za mjesto načelnika krapinsko-zagorske policije, dok se 11 kandidata prijavilo za čelno mjesto u karlovačkoj i osječko-baranjskoj. Najmanji broj kandidata prijavio se u dubrovačkoj policiji, njih trojica te u šibenskoj policiji, njih četvorica.

Nakon provedenog postupka po internom oglasu, tijekom kojeg je povjerenstvo provelo testiranje i razgovor sa svim kandidatima koji su ispunjavali uvjete, izvješće o provedenom postupku s rang listama po pojedinim radnim mjestima dostavljeno je glavnom ravnatelju policije koji je ministru unutarnjih poslova predložio imenovanje načelnika policijskih uprava i to nakon što je zatraži mišljenje županijske skupštine odnosno skupštine Grada Zagreba.

Dosadašnjim načelnicima policijskih uprava petogodišnji mandat istekao je 19. rujna, a na rješenje o imenovanju kandidati koji nisu izabrani imaju pravo žalbe. (H)

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

MVEP RH priznalo: Ne pozivamo veleposlanike na proslavu Dana domovinske zahvalnosti!

Objavljeno

na

Ovo je skandal neslućenih razmjera. Dok iz Srbije diljem svijeta šire direktne laži i negiraju agresiju na Hrvatsku, u čemu logično prednjači njihovo ministarstvo vanjskih poslova, dužnosnici našeg ministarstva negiraju svoju nadležnost u informiranju stranih veleposlanstava o istini.

Možete li zamisliti državu u kojoj Ministarstvo vanjskih poslova ignorira svoj najveći državni blagdan?  Teško? Nažalost, to je pojava u Hrvatskoj.

Iz Ureda predsjednika Republike Srbije uoči 5. kolovoza 2017. stigla je poruka – nijedan strani veleposlanik neće biti na proslavi Oluje u Kninu.

Slijedom te agresivne i prijeteće poruke iz Srbije, prije više od mjesec dana poslan je upit hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova.

Jučer, nakon 39 dana, uz ispriku za nepravovremenu reakciju, redakcija  Kamenjar.com i Građanska inicijativa Ivo Pilar, konačno su dobili odgovor na tri jasna pitanja:

  1. Tko je od veleposlanika i drugih diplomatskih predstavnika službeno pozvan na središnju proslavu Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu, 5. kolovoza 2017.?
  2. Tko se od istih odazvao, a tko je se službeno ispričao?
  3. Koji su veleposlanici i diplomatski predstavnici u Hrvatskoj bili pozvani, te koji su bili nazočni na svim ostalim dosadašnjim proslavama 5. kolovoza u Kninu?

Evo odgovora MVEP:

Poštovani,

Ispričavamo se na nepravovremenom odgovoru te na Vaša pitanja dajemo odgovore u nastavku:

 1) za proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja MVEP ne šalje pozivnice obzirom da nije nositelj tog događaja. Zainteresirani predstavnici diplomatskog zbora mogu iskazati interes za sudjelovanje Diplomatskom protokolu, koji im zatim pruži potrebne logističke informacije.

2) Diplomatski zbor najvećim dijelom je predstavljen putem vojnih izaslanika akreditiranih u RH, koji se prijavljuju Ministarstvu obrane RH.

3) Od šefova misija,  godine 2017 predstavljeni su bili Azerbajdžan, Crna Gora, Makedonija. Za ranije godine nemamo podatke.

 S poštovanjem,

 Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Službenik za informiranje

Ovo je skandal neslućenih razmjera. Dok iz Srbije diljem svijeta šire direktne laži i negiraju agresiju na Hrvatsku, u čemu logično prednjači njihovo ministarstvo vanjskih poslova, dužnosnici našeg ministarstva negiraju svoju nadležnost u informiranju stranih veleposlanstava o istini. Iako u prvoj rečenici odgovora negiraju svoj status nositelja proslave, već u drugoj rečenici potvrđuju da se predstavnici stranih veleposlanstava javljaju njima „ako su zinteresirani“.  Monstruozno je da MVEP RH prepušta slučaju najveći državni blagdan, dok mu vjerodostojnost agresivno narušava zemlja agresor.

Služba diplomatskog protokola pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH (MVEP RH) u opisu svojih zadataka ima  organiziranje nazočnosti predstavnika diplomatskog kora na državnim ceremonijama i protokolarnim manifestacijama.

U suvremenoj diplomaciji, diplomatski protokol je i svojevrsni  inžinjering, koji treba uskladiti rad svih sastavnica logistike te omogućiti željeni publicitet i eksponiranost protokolarnih događaja.

Protokol MVEP je dužan kreirati „proizvod“ koji nije mehanički zbroj događaja već odraz objektivnih interesa zemlje. Stoga bi u predmetnom slučaju,uvažavajući vanjskopolitičke okolnosti, svim veleposlanstvima na njihovim jezicima morao, uz pozivnice, dostaviti opsežne materijale, kako ih ne bi dobivali samo iz Srbije, od Pupovca i sličnih.

Kako bi prekinuli sustav gluhih telefona, prenijeli smo stav MVEP RH svim relevantnim.

Čekamo odgovore.

Ž.M.-Zenga

Građanska Inicijativa Ivo Pilar: Je li hrvatska diplomacija kapitulirala pred velikosrpskim Memorandumom2 SANU?

facebook komentari

Nastavi čitati