Danijel Srb pozvao pravaše: ‘Glasajte za Kolindu Grabar-Kitarović!’

11

Predsjednik Hrvatske stranke prava  Daniel Srb pozvao je u subotu članove stranke i njihove simpatizere da izađu na drugi krug predsjedničkih izbora i glasuju za Kolindu Grabar-Kitarović

Nakon sastanka s Kolindom Grabar-Kitarović predsjednik HSP-a Daniel Srb istaknuo da je njegova stranka nezadovoljna dosadašnjom hrvatskom vanjskom politikom, ali i politikom obrane i nacionalne sigurnosti. “Hrvatska je vanjska politika posljednjih godina bila previše regionalno orijentirana, a pri tome nije došlo do poboljšanja položaja Hrvata u BiH i Vojvodini”, rekao je Srb ističući kako očekuje da će se promijeniti i to i pitanja vezana uz obrambeno-sigurnosni sustav.

“Od Grabar-Kitarović dobili smo uvjeravanja da će se to mijenjati i to je ono što HSP podržava”, istaknuo je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

“Želim naglasiti da je HSP nezadovoljan s dosadašnjom vanjskom politikom, ali i s politikom obrane i nacionalne sigurnosti zadnjih godina. Vanjska politika je bila previše regionalno orijentirana. A da se pritom nije poboljšao položaj Hrvata u Vojvodini, kao ni naših sunarodnjaka u BiH. To apsolutno treba mijenjati!

Osim toga, očekujemo promjenu i razvoj hrvatskoga obrambenog i sigurnosnog sustava, a to je  upravo gospođa Grabar-Kitarović najavila. To je ono što HSP podržava i smatra iznimno važnim. Izražavam našu punu potporu gospođi Grabar-Kitarović u drugom krugu predsjedničkih izbora. Pozivam sve naše članove i simpatizere da iziđu na izbore i daju joj potporu”, kazao je Srb.

kgk.srb.novinari[1]

Zahvalivši HSP-u i njegovu predsjedniku na potpori, Grabar-Kitarović je rekla kako joj je cilj ujedinjenje zemlje i prestanak podjela da bi se našla rješenja za sadašnju duboku gospodarsko-socijalnu krizu u zemlji.

S predsjednikom HSP-a Danielom Srbom složila se da je sadašnja hrvatska vanjska politika loša i loše definirana, pogotovo kada se radi o odnosu prema susjednim državama. “Tu se moramo puno čvršće zalagati za prava Hrvata i inzistirati da ona budu jednaka kao i prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj, a posebno ću se zalagati za položaj i konstitutivnu jednakopravnost Hrvata u BiH”, poručila kandidatkinja za hrvatsku predsjednicu Kolinda Grabar-Kitarović.

Na pitanje vezano uz njegov prijedlog da se, nakon povratka Vojislava Šešelja iz Haaga u Srbiju, vojno utvrdi granica prema Srbiji, predsjednik HSP-a odgovorio je kako smatra da Hrvatska vojska, koje sada nakon mirne reintegracije nema u Baranji, treba biti prisutna i u tom području te na određeni način pružiti potporu i sigurnost tamošnjem stanovništvu.

“Imao sam tada, u tom osjetljivom političkom trenutku, od predsjednika Republike očekivanje da će sazvati tijela zadužena za sustav obrane i nacionalne sigurnosti i dati određene zapovijedi kako Šešelj svoje djelovanje ne bi proširio na Hrvatsku”, kazao je Srb pojašnjavajući svoj tadašnji prijedlog.

Grabar-Kitarović je novinarima odgovorila da će, kada postane predsjednica, odmah početi rješavati sva otvorena pitanja sa susjednim državama, uključujući i pitanje granica. Podsjetila je kako je tada osim Šešelja koji je zveckao oružjem i propagirao velikosrpsku retoriku i Srbija održala s ruskom vojskom i zračnim snagama vojne vježbe blizu granice s Hrvatskom.

Na dodatno pitanje hoće li kao predsjednica poslati vojsku na granicu prema Srbiji, odgovorila je da će se vojska raspoređivati kada i kako to bude potrebno.

“U ovom trenutku je s Srbijom potrebno razgovarati i definirati granicu. Mi smo članica NATO-a, a Srbija Partnerstva za mir i nitko od nas ne želi izazivati nikakve incidente, ali prije svega štitit ću hrvatske nacionalne interese”, poručila je kandidatkinja za hrvatsku predsjednicu HDZ-a i koalicijskih partnera Kolinda Grabar-Kitarović.

D. Lukić/Maxportal.hr
Foto: Kolinda TV

facebook komentari

 • Ljuta Trava

  Svi su se uključili u Domovinsku koaliciju , i svi podržavaju Kolindu ,jedino HDSSB ne zna bi li piškio ili kakio.

  • Ida Galić

   E, kakvu “potrebu” će napraviti HDSSB, vjerovatno će odlučiti naš đeneral Glavaš u Ćelovini!
   On mu nekako dojde kao najutjecajniji zatvorenik u “regionu”

   • Ljuta Trava

    Mogu shvatiti da se Glavaš želi osvetiti HDZ-u , ali nikako ne mogu shvatiti da se želi osvetiti Hrvatima , a tako ispada nakon ovih posljednjih događaja .
    No glavno je pitanje može li HDZ i Hrvatska ,oprostiti Glavašu izborne bravure kojima je stvorio Sanadera.

  • Lilith

   Nešto tu Glavaš muti! Koketiraju s Yosipovićem..

   • Ida Galić

    Ja mislim, da je predsjednički kandidat Kujundžić, koji je popušio na izborima bio rezultat “deal”- a između Josipovića i Glavaša! To se vidi iz činjenice, da je HDSSB koji je pod apsolutnom Glavaševom kontrolom jedini davao potporu Kujundžiću i tih 6 i nešto % su njihovi glasovi! On se jadan hvata za slamku, kao utopljenik i sa crnim vragom bi sklopio pakt, samo da mu je izići na slobodu! Ali ja vjerujem, da je ta njegova osuda Sanaderovo maslo, a on se sad hoće osvetiti HDZ-u i ne misleći, da time naj veću štetu nanosi cijelom hrvatskom narodu!

    • Lilith

     hdssb se svakako trebao jasnije svrstati! Ovakve makinacije im sigurno ne će donijeti ništa dobrog! Narod to prepozna! I smiješno i čudno je da jedan čovjek iz zatvora dirigira nekom strankom! To je istina ali je ipak čudno!

  • Herceg-Bosna

   iz HDSSB-a je više od polovice glasalo za yusufa,,
   hebo im tito mamicu,,

 • Agromentum

  Dobro je da i pravaši daju potporu Kolindi. Jasna je stvar i nitko ne zna koliko će biti dobra ali s druge strane se zna koliko bi Yusipović bio loš.

 • Herceg-Bosna

  još sam domoljub vala bogu, nikad nisam ni bila za komuniste
  pokrepali oni daobog svi od reda,,,

  • EMINƎM

   kamo sreće da su komunisti poput mamuta, najgore je to što je komunistička pošast mutirala i prilagodila se

 • kvot

  SRB, ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
  grahaha, grrahahahahaha…………
  Staro hrvatsko prezime, he he he he he he he