Pratite nas

Razgovor

Dario Kordić u Čavoglavama – Inat hrvatskog naroda nemoguće je sputati

Objavljeno

na

Sjećate li se kako je Darija Kordića pri povratku iz Haaga ( Naravno, Kordić nije čitavu svoju kaznu odslužio u Haagu, politički sud je ovdje zapravo personifikacija. ), nakon punih sedamnaest godina, dočekala ‘napredna hrvatska intelektualna javnost’? Paraziti, odreda pijavice priključene na državni budžet, zajedno s osuđenicima iz Jutarnjeg lista, a u novinama novog gazde lihvara puno je osuđenika, pripremile su se kao da je uskrsnuo Hitler osobno.

Dario_Kordic_Marko_Perkovic_ThompsonS druge strane narod kao narod reagirao je posve suprotno očekivanju osuđenika Jutarnjeg lista i parazita koji u svakoj prilici izvlače novce iz državne blagajne, narod je namirisao političku klopku, političku presudu za zločin koji Kordić nije mogao počiniti, za koji je bio kriv samo zato što je u vrijeme masakra u Ahmićima bio na čelu Herceg Bosne, što je, dakako, engleskim lopovima itekako odgovaralo.

Naime, upravo su engleski lopovi bili oni koji su najviše dijelili Bosnu i Hercegovinu, engleski lopovi i krvavi britanski lordovi, uz Miloševića i njegovog malog prijatelja Carla Bildta britanskim gospodarima života i smrti u BiH pjena je krenula na usta nakon što je u Splitu potpisana, uz posredništvo Amerikanaca, Splitska deklaracija između hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića, tom deklaracijom Izetbegović je zatražio i službeno pomoć hrvatske vojske u oslobađanju Bosne i Hercegovine. Splitskom deklaracijom propali su svi britanski planovi o podjeli Bosne i Hercegovine i Velikoj Srbiji.

Povratkom iz Haaga Dario Kordić, za jedan manji, ali vrlo opasni, dio Hrvatske, postao je, za razliku od Blaškića, persona non grata, čovjek koji nema nikakva prava, pa ni pravo radovati se slobodi. Na udaru je bila katolička crkva, između ostaloga i zbog činjenice da je Kordića u zagrebačkoj zračnoj luci dočekao sisački biskup Vlado Košić, a koji se, zamislite zločina, usudio na aerodromu ‘povesti molitvu’. Sve da je i kriv, mnogi, da ne kažemo većina, ne vjeruju u to, po zapovjednoj odgovornosti, Kordić je svoj dug društvu odslužio, on je slobodan građanin koji, unatoč presudi, ima pravo vjerovati da nije kriv, ako zaista vjeruje da nije kriv.

Naravno, kao slobodan čovjek Kordić ima pravo kretati se kamo god želi, družiti se s kim god to poželi, čak i to mu je pravo htjela oduzeti hrvatska ljevičarska pošast, mada ne možemo govoriti o klasičnoj hrvatskoj ljevici budući da Hrvatska ima dobrim dijelom parazitsku ljevicu. Sve je legalno, ali je itekako bogato, desetke udruga koje se navodno bore za ljudska prava, a koje su osnovane tek radi legalnog izvlačenja novca iz državnog proračuna, dok istovremeno dobivaju donacije izvana, koštaju Hrvatsku kao svi korisnici socijalne skrbi zajedno. Njima je do ljudskih prava stalo koliko i Vesni Teršelič do istine.

U narodu je takva povampirena reakcija jednog parazitskog dijela hrvatske javnosti izazvala bunt, opravdani inat, što se ne bi dogodilo da su paraziti ignorirali povratak Kordića iz Haaga, kao što su to učinili s Blaškićem, koji je također osuđen, a koji je od jednog dijela ekstremista, koji danas pljuju po Kordiću, dočekan kao heroj, ‘Tuđmanova žrtva’. Kad smo već kod ‘Tuđmanovih žrtava’, zanimljivo da su u Hrvatskoj sve ‘Tuđmanove žrtve’ mahom vrlo bogate, dobro potkožene, i na sisi državne blagajne, dok ‘Tuđmanovci’ prekapaju po kontejnerima i traže razloge svoje nesreće u aktualnom režimu, koji već tri godine vodi državu putem katastrofe.

Inat je, naravno, rezultirao, otporom hrvatskog naroda koji je Kordića prihvatio, uz one koji ga se nikad nisu niti odrekli, i koji su uvijek vjerovali u njegovu nevinost, uglavnom njegovi prijatelji poput Marka Perkovića Thompsona. Ne zaboravimo da je Thompson, zajedno s Matom Bulićem, sudjelovao u humanitarnoj akciji za obitelj Darija Kordića, što su također hrvatski paraziti smatrali spornim, njima, naravno, nije bilo sporno to što je država nekim tajkunima otpisivala dugove, sporna im je humanitarna akcija…

Ove godine u kultnim i nikad pokorenim Čavoglavama Dario Kordić biti će na neki način počasni gost tijekom najveće hrvatske proslave Oluje. Radi se o pučkoj proslavi na kojoj redovito sudjeluje preko 100 000 ljudi. – Proslavi “Oluje” u Čavoglavama prisustvovat će i Dario Kordić. “Zadovoljstvo nam je izvjestiti Vas da će nam se na proslavi 05.08. u Čavoglavama pridružiti i zajedno s nama proslaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, naš prijatelj i heroj Dario Kordić – stoji na službenoj Facbook stanici Marka Perkovića Thompsona.

Naravno, možda Thompson nije najveći humanitarac na svijetu, možda se čovjek okružio, i ne znajući, nekim ljudima koji svojim postupcima nisu ni izbliza ono za što se predstavljaju, pa ipak, to ne znači da Thompson nije bio onaj koji je među prvima Kordiću pružio ruku.

Ivana/Tinolovka-news

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Razgovor

Stier: Posjet će otvoriti nove perspektive za naše tvrtke koje rade na ruskom tržištu

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u službenom je posjetu Rusiji gdje je u Sočiju održala sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Prvi je to službeni posjet jednog hrvatskog predsjednika Ruskoj Federaciji od 2009. Nakon razgovora potpisan je niz zajedničkih akata između dvije države koji bi trebali poboljšati odnose dviju država.

Više o ovom susretu i hrvatsko-ruskim odnosima u Studiju 4 govorio je saborski zastupnik HDZ-a Davor Ivo Stier. “Mislim da je jako dobro da je došlo do susreta na ovoj razini. Intencija je bila da otvorimo i proširimo jedan kanala dijaloga s Ruskom Federacijom. Jasno, u taj dijalog ulazimo s pozicije članice Europske unije i NATO-a, ali isto tako želimo uvažavati ulogu koju Ruska Federacija ima na međunarodnoj sceni, pogotovo na jugoistoku Europe.

Naravno, nije tu samo pitanje sigurnosne situacije. Ima tu niz pitanja, gospodarskih i tako dalje. Dakle, taj kanal je potreban i potvrđen je posjetom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović”, rekao je Stier.

Govorilo se i o očekivanjima od gospodarskog foruma u Moskvi, za koji vlada veliki interes s obje strane i očekuju se konkretni rezultati. Radi se dosad o najjačem gospodarskom izaslanstvu koje prati predsjednicu, a uz predstavnike 90-ak hrvatskih tvrtki s ruske strane je potvrđeno sudjelovanje 245 tvrtki. Stier je istaknuo kako taj forum može otvoriti nove perspektive za naše tvrtke koje rade na ruskom tržištu.

Rekao je i da je rusko tržište od oko 140 milijuna stanovnika iznimno važno za hrvatske tvrtke te da je dobar pokazatelj za to rast izvoza u prvih sedam mjeseci od 10 posto u odnosu na isto razdoblje 2016. godine. “Postoji jedno područje koje nije obuhvaćeno sankcijama, tu postoje legitimni interesi i mislim je je s te strane ovaj posjet važan pogotovo jer se na tržištima poput ruskog jako gleda kakvi su politički odnosi. Kada se vidi da je šeficu hrvatske države primio predsjednik Putin to je isto jedan politički signal i gospodarskim subjektima, kazao je. “Alternative dijalogu nema i dobro da je Hrvatska išla ovim putem. Meni je drago da je došlo do ovakvog razgovora na najvišoj razini”, istaknuo je.

Bilo je riječi i o sektoru energetike. Putin je u jučerašnjem razgovoru istaknuo da je Hrvatska je veliki uvoznik ruskih naftnih derivata, da je prošle godine kupila je 350 tisuća tona nafte te da Rusija zadovoljava gotovo pola hrvatskih potreba za plinom. “Za Hrvatsku je to od strateške važnosti. Hrvatska država ima interes da se izgradi LNG terminal. On je važan zbog geostrateških prilika, zbog diverzifikacije nabave plina i razvijanja tržišta. Hrvatska mora na tome ustrajati”, rekao je.

Kad je riječ o Agrokoru, očekivalo se da će to biti jedna od glavnih tema, međutim sudeći prema izjavama, to i nije bilo baš tako, rečeno je. Putin je samo rekao da na hrvatskom tržištu uspješno djeluju ruske banke te da Sberbank i VTB sudjeluju u programu financijskog ozdravljenja Agrokora. “Nije neočekivan takav scenarij. Nije to forma gdje ćete vi ući dublje u razgovor o takvoj problematici”, komentirao je ovo vruće pitanje Stier.

Govorilo se i o tome da je predsjednica RH predsjedniku Putinu ponovila ono što je već rekla u Varšavi vezano uz Inicijativu tri mora, a to je kako ona nije usmjerena niti protiv Rusije, niti Njemačke, a niti Europske unije. Bilo je riječi i o ukrajinskoj krizi, a jedna od tema bio je i problem onečišćenja za koje je odgovorna rafinerija u Slavonskom brodu, a koja je u vlasništvu ruske kompanije Zarubežnjeft.

“Sama činjenica da je do ovog sastanka došlo i da će doći do uzvratnog posjeta pokazuje da imamo tu dinamiku posjeta na visokoj razini i to je upravo ono što smo htjeli, a to je imati otvoren kanal komunikacije s Ruskom Federacijom na najvišoj razini. Rusija je veliki igrač na svjetskoj sceni, a nas pogotovo zanima stabilnost jugoistoka Europe i zbog toga moramo imati otvoreni kanal s Ruskom Federacijom”, naglasio je Stier.

Predsjednica: Predstavila sam Putinu Inicijativu triju mora i pozvala ga u Hrvatsku

facebook komentari

Nastavi čitati

Razgovor

Zdravko Marić: Zašto se moj posao ne mjeri po rezultatima, nego samo po činjenici gdje sam prije radio

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić jutros je na Markovom trgu priznao da mu teško pada spoznaja da je tzv. ‘uteg Plenkovićevoj vladi’, ali i dalje tvrdi da ne osjeća baš nikakvu krivnju zbog svega što se događalo u Agrokoru, te da je u Saboru prije pola godine rekao kompletnu istinu i tako zadržao posao.

– Od prvog dana svjestan sam svoje uloge, a uostalom prošli smo tu tematiku u ono vrijeme kada se tražio moj opoziv. Tada sam u Saboru časno i dostojanstveno branio sebe i funkciju ministra. Svima sam dokazao da su optužbe neutemljene – rekao je Marić koji je izgledao kao da mu je već dosta pitanja o Agrokoru.

– Zašto se moj posao ne mjeri po rezultatima? Svi gledaju sam gdje sam prije bio i radio… Da, radio sam u Agrokoru, ali sam i svima objasnio koja je bila moja funkcija tamo…

Očekivano, Marić nije htio komentirati procese protiv uhićenih ljudi iz Agrokora.

– Da, poznajem sve te ljude. Nije im jednostavno i nadam se da će oni i njihove obitelji imati fizičke i mentalne snage to prebroditi…

Nakon uhićenja, opet su sve glasnija šuškanja i o odlasku Marića iz Plenkovićeve vlade, piše jutarnji list

– Naravno da nije ugodno čuti da sam ja uteg ovoj Vladi. Međutim, imputiraju mi se neke stvari koje ne stoje. Moja prošlost nije dvojbena, radio sam u najvećoj privatnoj kompaniji u Hrvatskoj, ali sam svima dokazao da sam cijelo vrijeme govorio istinu. Pa čak i taj dvojbeni HBOR-ov kredit. Ja sam dokazao da su tu ispoštovane sve procedure.

Marić je htio reći još nekoliko riječi.

– Imputirali su mi da želim ugasiti Porezni Uskok, ali meni to ni u jednom trenutku nije bilo na pameti. Baš suprotno. Htio sam da bude neovisan, bez političkog utjecaja – rekao je Marić koji je na kraju upitan kako nije primijetio da je u Agrokoru sve krenulo nizbro.

– Moj posao u Agrokoru je bio odnos s investitorima i rejting agencija, a ostalim nisam imao veze. Odgovorit ću na sva pitanja, neću se skrivati!

facebook komentari

Nastavi čitati