Davor Domazet Lošo o posjeti turskog predsjednika Erdogana (VIDEO)

5

Admiral Davor Domazet-Lošo u novoj epizodi emisije „Izdvojeno” objašnjava pozadinu dolaska turskoga predsjednika Tayyipa Erdogana, motive i ciljeve.

[ad id=”93788″]

Koja je uloga SAD-a i Britanije u novom svjetskom poretku, kakva je situacija u Rusiji? Sve navedeno i mnogo više u novoj epizodi emisije „Izdvojeno”na Laudato.tv

facebook komentari

 • vdanan

  Da, gospodine admirale, u pravu ste kada kažete da zapadnu Europu, i skandinavske države, možemo zaboraviti što se tiče kršćanstva. Zgodno je ovdje, i prikladno, prisjetiti se da je prije nekoliko godina Ustavni sud Republike Francuzke bio odbacio zakon po kojemu su mogli biti strogo kažnjeni (velika globa, do godine dana zatvora) oni koji bi bili nijekali da je Turska prije stotinjak godina učinila genocid nad Armencima. Dakle, Vlada RF je htjela zakonom zabraniti poricanje toga genocida, ali je Ustavni sud RF taj zakon stavio izvan snage, s obrazložitbom da bi se tim zakonom kršila sloboda govora. Naravno da je ta odluka Ustavnoga suda RF izazvala diplomatski incident između Turske i Francuzke. Zanimljivo. Nadam se da ovoj našoj Vladi RH ne će pasti na pamet slične zamisli kao svojedobno francuzkoj vladi, premda vidimo ovaj doista robustni upad turske geostrategije na hrvatsko tlo i šonjavost sadanje Vlade RH ne nude pravog povoda za takvu nadu.

  • Saga

   Nisam odgledala emisiju i stoga rečeno ne mogu komentirati iako cijenim admirala Domazeta.
   Htjedoh samo istaknuti jedan detalj… I dosad su strani državnici hodočastili u Hrvatsku, ali nikad niti jedan od njih nije izrazio želju pokloniti se hrvatskim braniteljima, a kamoli da bi to uradio. Taj njegov čin je samo njegova želja i odluka i ne spada u državni protokol RH.
   Možda se čini trivijalnom, malenom (proračunatom?) gestom, ali hvala turskom predsjedniku na tomu.
   Barem neka stranac javno poštuje hrvatske branitelje kad Hrvati to ne žele (ne mogu, ne znaju?) učiniti.

   • vdanan

    Je, poštovana Sago, tako je to oduvijek bilo. Naravno da nam se mora svidjeti Erdoganova gesta kojom je odao počast hrvatskim vojnicima, naravno da moramo uzeti kao dobru činjenicu da je bivši turski predsjednik Demirel bio na sprovodu jedinog hrvatskog predsjednika Tuđmana…
    Ne možemo nekoga kritizirati zato što nam čini ono što inače želimo da nam svi čine, koji nas posjete. Erdogan ima strategiju, a unutar te strategije on se prema vanjskom svijetu ponaša…pristojno. Ne radi ništa gore od onoga što rade svi ostali predsjednici država, naprotiv, u mnogim je stvarima bolji. Ali ima svoju strategiju (a tko ju nema? eh da, Hrvati nemaju strategiju), u kojoj RH ima svoje mjesto i ulogu. Ono što nama treba je da tu Erdoganovu strategiju, i strategije ostalih moćnika, ugradimo u vlastitu strategiju, da se izborimo za nekakva svoja prava koliko možemo, poglavito glede prava Hrvata u BiH. Znam da sam zanesenjak, ali što mogu…?

    • Saga

     Potpisujem sve, poštovani.

 • Mirče

  Presude suda u Zagrebu u korist Stipe
  Puđe iz Fenix u sporu proitv Dnevno.hr i Dneno7.hr nisu nikakva novost
  kad se znade da je sudstvo udbaško-titoistčko a sam Puđa je udbaš bio i
  ostao.To je najveće zlo za hrvatski puk,kako u Njemačkoj tako i svuda u
  dijaspori.Tip koji namjerno laže,izmišlja i gazi po hrvatskom
  dostojanstvu a glumi domoljuba.Eto,znademo da je branio zločince
  Perkovića i Mustača i to j dovoljno.I zašto razbijati glavu zbog ovog
  manijaka kojem se ništa ne može objasniti.