Pratite nas

Istaknuto

Davor Domazet Lošo odgovorio Milanoviću: Danas u Europi nitko nije siguran, pa tako ni Hrvatska!

Objavljeno

na

“U našim medijima nitko nije prenio vijest o tome kako je francuski predsjednik Hollande poslao zračne snage kako bi bombardirali tri naftna postrojenja u istočnoj Siriji koje su pod nadzorom ISIL-a”, navodi Domazet Lošo informacije koje svakako potvrđuju povezanost terorističkih napada s francuskim akcijama na istoku.

[ad id=”68099″]

U nizu terorističkih napada koji su sinoć pogodili Pariz stradalo je najmanje 128 ljudi, a Islamska država preuzela je odgovornost za krvave pohode, prenosi dnevno.hr

Kako je riječ o napadima na zemlju koja je suosnivač koalicije za borbu protiv terorizma i zajedno s Amerikancima izvodi udare na Islamsku državu, neupitna je činjenica da su stravični napadi povezani s francuskim intervencijama u Siriji.

Umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo za naš se portal osvrnuo na sinoćnje napade u francuskoj prijestolnici i istaknuo kako bi početak krvavih terorističkih napada trebalo potražiti u dalekoj 1789. godini, odnosno od početka Francuske revolucije. “Od tada seže rat, odnosno uništavanje katoličanstva i katoličkog identiteta Europe, a Francuska je tada prestala biti ono što je bila – svjetska velesila”, navodi admiral Lošo i pojašnjava da je Europa i europska civilizacija nastala na kršćanskom identitetu te da je iz tog identiteta danas izraslo sve, od znanosti, preko kulture pa do morala i etike.

“Na događaje je svakako utjecala i politika Anglosaksonaca koji su 21. stoljeće proglasili američkim stoljećem”, navodi umirovljeni admiral koji se osvrnuo i na likvidaciju Gadafija, u čemu je sudjelovala i Francuska. “Ona je, između ostalih, Gadafiju dugovala više od 400 milijardi dolara. U našim medijima nitko nije prenio vijest kako je francuski predsjednik Hollande poslao zračne snage kako bi bombardirali prije tri naftna postrojenja u istočnoj Siriji koja su pod nadzorom ISIL-a”, navodi Lošo informacije koje svakako potvrđuju povezanost terorističkih napada s francuskim akcijama na istoku. “Što god mislili o predsjedniku Basharu al-Assadu, on je legitimno izabran predsjednik”, nastavlja Lošo.

“Ovo se ne događa slučajno i napadi su ono što čeka Europu ako se ne otrijezni od svoje bahatosti i uspavanosti”, smatra umirovljeni general koji se ujedno osvrće i na trenutnu migrantsku krizu koja pogađa kršćansku Europu. “Jedini koji je shvatio opasnost jest mađarski premijer Orban, a pridružuju mu se i Slovenija, Austrija i Njemačka. Drugim riječima, Europi prijeti potpuno uništenje kršćanskog identiteta,a za to je kriv isključivo militantni liberalizam koji je najgora ideologija što se mogla pojaviti, a nastala je upravo na području Europe.

Admiral Lošo osvrnuo se i na postupke i propuste hrvatske Vlade u migrantskoj krizi koja je pogodila Europu, ali i Hrvatsku. “Hrvatski narod trenutno je potpuno zbunjen, Vlada nije htjela razgovarati, premijer se posvađao sa svima dok su se ostale države dogovorile i podigle ograde i time  Hrvatsku vratile na zapadni Balkan i novu Jugoslaviju”, navodi on.

Kao rješenje trenutne situacije Lošo navodi: “Žurno bi se trebalo sjesti i napraviti stožer sa sjedištem u Zagrebu koji bi tvorili gradovi Budimpešta, Beč, Ljubljana, Zagreb i Berlin kako bi se hitno našao odgovor na ovo što se događa. Ovo je asimetrijski rat i protiv njega se ne može boriti simetrijom, to ne funkcionira, to su dva različita svijeta”, ističe Lošo. “To bi značilo da svaka država, s obzirom na svoje posebnosti, poduzme mjere za zaštitu nacionalnih interesa, a zatim svi zajedno to usklađuju u zajedničku cjelinu. Samo se tako može riješiti problem jer ovo što se danas događa u Parizu, već sutra se može dogoditi u bilo kojem drugom gradu”, nastavlja on.

“U ovome trenutku bi se žurno trebala sastaviti Vlada, osvrće se Lošo i na trenutačnu situaciju na hrvatskoj političkoj sceni i smatra kako je SDP-ova koalicija “debelo poražena”. “Predsjednik Domoljubne koalicije i predsjednik MOST-a trebali bi žurno sjesti i jasno obznaniti da se kreće u formiranje navedenoga stožera”, smatra on.

“Temeljni zaključak je da je Europa sama sebi kriva jer još od vremena Francuske revolucije ona uništava svoj kršćanski identitet, to je ključ priče”, ističe Lošo i situaciju u svijetu danas u mnogočemu uspoređuje s “predvečerjem Prvoga svjetskoga rata”, od čega je prošlo više od stotinu godina.

Na pitanje kako komentira današnju konferenciju premijera Milanovića koji je hrvatskim građanima poručio da su sigurni i zaštićeni, admiral Domazet Lošo istaknuo je da ne dijeli Milanovićevo stajalište i jasno mu poručuje: “Nitko u Europi u ovim trenutcima nije siguran, pa tako ni Europa!”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Događaji

Ukrcajte se na ‘Vlak slobode’: ‘Sjećamo se dana kada je 100.000 ljudi na Rivi pokazalo što je hrvatsko jedinstvo’

Objavljeno

na

Objavio

Njime se želi očuvati memorija na događaj prije 22 godine kada je “Vlakom slobode” iz Zagreba u Split doputovao tadašnji hrvatski državni vrh na čelu s predsjednikom Republike Hrvatske dr. Franjom Tuđmanom

“Vlak slobode” Split-Knin-Split, u spomen na istoimeni vlak koji je vozio na današnji dan 1995. od Zagreba do Splita i kojim je označen završetak oslobodilačke vojno-redarstvene operacije “Oluje,” krenuo je u subotu sa splitskog Željezničkog kolodvora, organiziran na poticaj splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

Njime se želi očuvati memorija na događaj prije 22 godine kada je “Vlakom slobode” iz Zagreba u Split doputovao tadašnji hrvatski državni vrh na čelu s predsjednikom Republike Hrvatske dr. Franjom Tuđmanom. Tada se na splitskoj Rivi okupilo više od 100 tisuća građana, podsjetio je gradonačelnik Krstulović Opara.

“Mi u Splitu smo jako ponosni na taj događaj i tadašnji doček ‘Vlaka slobode’ kojim je označeno hrvatsko nacionalno jedinstvo i kraj ‘Oluje’. U povijesti Splita i Republike Hrvatske ostat će sjećanje na tadašnji upit predsjednika Tuđmana okupljenima na splitskoj  Rivi – ‘što im još može obećati’, a oni su svi jednoglasno glasno odgovorili ‘Vukovar’, ‘Vukovar’ ” , naglasio je u izjavi novinarima splitski gradonačelnik.

Direktor HŽ Putnički prrijevoz Željko Ukić, koji se pridružio današnjem “Vlaku slobode” Split-Knin-Split, izjavio je kako su Hrvatske željeznice podržale prijedlog grada Splita za obilježavanje spomena na “Vlak slobode” koji je prije 22 godine  putem od Zagreba do Splita povezao do data razdijeljenu Hrvatsku zbog velikosrpske oružane agresije.

“‘Vlak slobode’ prije 22 godine važan je i za Hrvatske željeznice jer je njime povezan Zagreb i Split,” rekao je Ukić.

U današnjem “Vlaku slobode” su brojni uzvanici među kojima i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban. Na putovanju do Knina ovaj vlak staje na mjesnim gradskim i općinskim željezničkim postajama gdje u njega ulaze gradonačelnici i načelnici mjesta.

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

25. kolovoza 1991. – početak bitke za Vukovar

Objavljeno

na

Objavio

Današnji dan 25.08.1991. smatra se početkom bitke za Vukovar. Borbe u gradu i oko grada, sa poginulim i ranjenim, vodile su se od svibnja 1991., ali tog dana grad je napadnut iz svih smjerova svim raspoloživim naoružanjem “JNA”, uključujući avione.

Naime tog dana “Jugoslavenska narodna armija” koja je sve vrijeme uoči napada glumila suzdržanost i neutralnost kao ” tampon zona sukobljenih strana” otvoreno se svrstala na stranu agresora u trenucima kad je bilo vidljivo da regularne hrvatske policijske snage polako preuzimaju nadmoć na terenu nad srpskim teroristima i paravojnim formacijama.

Vidjevši da bi se ratna sreća mogla okrenuti na hrvatsku stranu, “JNA” je sve svoje potencijale, naoružanje i kompletnu ratnu mašineriju stavila na raspolaganje paravojnim srpskim snagama i pridružila se u sveopćem napadu na Vukovar.

To je bila 87-dnevna opsada hrvatskog grada Vukovara od strane “Jugoslavenske narodne armije”, uz pomoć srpskih paravojnih snaga od kolovoza do studenog 1991. godine tijekom Domovinskog rata.

Bitka je završena porazom Zbora narodne garde i jedinica MUP-a, velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva.

Grad je naposljetku potpuno uništen i okupiran 18. studenoga 1991.

Prema specijaliziranom elektroničkom portalu o Domovinskom ratu “Domovinski rat On Line”, ukupan broj stradalih boraca na hrvatskoj strani, gardista i policajaca, procjenjuje se na oko 2.500.
Oko 7.000 osoba, civila i vojnika, završilo je nakon pada grada u logorima u Srbiji. Poginulo je oko 1.000 civila, od čega 86 djece, od kojih je najmlađe imalo 6 mjeseci (Ivan Kljajić), koji je poginuo od krhotina srpske granate dok ga je otac Pavle Kljajić držao u rukama (ranjen u tom napadu, i on je uskoro umro).
Ranjeno je 2.500 osoba od čega su 570 ostali trajni invalidi. Bez jednog ili oba roditelja ostalo je 858 djece.
Još uvijek se traži gotovo 500 nestalih Vukovaraca.

Prema istom specijaliziranom elektroničkom portalu ukupan broj stradalih vojnika “JNA” i četničkih snaga na širem području Vukovara procjenjuje se do 8.000 poginulih, do 15.000 ranjenih te između 400-600 uništenih tenkova, oklopnih i transportnih vozila (JNA priznaje 110) , te oko 20 uništenih zrakoplova i helikoptera (“JNA” priznaje dva).

Za mnoge ratne zločine: ubojstva civila, mučenja i ubijanja, progone, etničko čišćenje, potpuno uništenje grada (tzv. famozno „prekomjerno granatiranje“), rušenje bolnice, kulturocid, logore u Srbiji i drugo još nitko nije odgovarao.

facebook komentari

Nastavi čitati