Davor Ivo Stier: “Odbacivanje revizije presude protiv Srbije nije razlog za likovanje”

1

“Odbijanje zahtjeva za revizijom presude kojom je Srbija 2007. oslobođena odgovornosti za genocid, nije razlog da bilo tko u Bosni i Hercegovini likuje”, rekao je ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier i pozvao čelnike BiH da se okrenu europskom i euroatlantskom putu i reformama u čemu će ih Hrvatska poduprijeti.

Službeni Zagreb od početka je govorio kako BiH ima pravo koristiti se svim instrumentima međunarodnog prava, ali da to mora činiti preko institucija i u skladu s ustavnim načelom jednakopravnosti triju konstitutivnih naroda, rekao je Stier.

Upravo je “nedostatak poštivanja” tog ustavnog načela i postupanja putem institucija razlog odbijanja zahtjeva za revizijom, rekao je Stier na marginama konferencije u organizaciji ministarstva vanjskih i europskih poslova i njemačke zaklade Hanns Seidel.

“Međutim to ne treba biti razlog da bilo tko u BiH likuje”, rekao je hrvatski ministar.

Pozvao je sve čelnike u BiH da se okrenu prema europskim i euroatlantskim integracijama i svim reformama koje su potrebne na tom putu.

“Sasvim sigurno će Republika Hrvatska poduprijeti taj europski i euroatlantski put nama prijateljske Bosne i Hercegovine”, rekao je Stier.

facebook komentari