Davor Pavuna: Izbrisati dugove i nacionalizirati banke pa pokrenuti zemlju

1

Sjećate li se naslovnica o propasti Islanda? Svi su im predviđali brzu i trenutnu propast i dužničko ropstvo sljedećih 500 generacija. No, gle čuda, to se nije dogodilo. Ne zato što su tamo neki moćni ljudi, Iluminati, Bilderberzi ili slični tako odlučili, nego zato što je to odlučio islandski narod.

davor pavunaPrisjetimo se pisma kojeg je genijalni hrvatski fizičar Davor Pavuna pisao o rješenju hrvatske krize na tragu islandskog rješenja:

Island je jasno dokazao da se odmah moze učiniti ”reset” sustava i izbaciti sve korumpirane političare i financijaše te odbiti sve nelegitimne ‘dugove’, ponovo napisati Ustav, pa s neokaljanim, novo izabranim časnim ljudima mudro pokrenuti zemlju. Pritom treba nacionalizirati i banke i sve bitne prirodne resurse. To prolazi kroz EU jer će više zemalja to učiniti – predlaže u svom pismu Monitoru Davor Pavuna, hrvatski fizičar, izumitelj i sveučilišni profesor

“1) Svjetski financijski ”sustav” je farsa, propao je jos ’90-ih; konkretno:Nedavna affera Libor (UK) je pokazala da su manipulacije bankaroida stvorile ”ekonomiju” kompjuterskih ”dugova/derivacija” oko ¤500 trilijuna dok je uobičajena ekonomija dobara cijelog svijeta tek do ¤50 trilijuna!?!

¤ = EURO

Posljedično, top kolege iz ekono-fizike i ja osobno jasno vidimo da to znači da Grčka, a i većina ostalih, nikada neće vratiti ‘dug’, te da je i ‘dug’ po Hrvatu tek oko ¤1100.- a ne ¤11’000.- kako MISLE vladajući !

2) ISLAND je jasno dokazao da se ODMAH moze učiniti ”reset” sustava i izbaciti sve korumpirane političare i financijaše te odbiti sve nelegitimne ‘dugove’, ponovo napisati Ustav, pa s neokaljanim, novo izabranim časnim ljudima mudro pokrenuti zemlju. Pritom treba nacionalizirati i banke i sve bitne prirodne resurse. To prolazi kroz EU jer će više zemalja to učiniti!

Narod se buni u SLOVENIJI, a možda neki antimason ‘pogura’ i Hrvate: Treba ipak planirati dobar trenutak, jer naravno da će EU i MMF ‘urlati’… No, ništa se neće desiti jer ‘dug’ Hrvatske od ¤50bn je ustvari nebitan, tek <0.1 promil od onih ¤500trilijuna s kojima se ‘igraju’ bankaroidi !

Konkretno: ¤500 trilijuna = ¤500’000 milijardi = 10 X ¤50’000 milijardi = 10’000 X ¤50 milijardi. (Jer tih ‘sitnih’ ¤50 milijardi jest ‘dug’ Hrvatske 🙂

3) Dakle, financije su farsa u kojoj se jedino računa odnos snaga ”igrača”, vidimo da i Argentina, Ekvador (a uskoro i još neki) će svjesno izabrati vrlo ne-bankaroidna rješenja … dakle, čak ako nam se ne sviđa 1) i 2) ništa nas ne spriječava da se zadužimo još ¤50milijardi i napravimo – bolju zemlju!

Posudbe ionako većina neće vratiti, a mi smo još uvijek faktor 5-10 ispod Grčke!

A mogli bismo svjesno pogurati najbolje OBRAZOVANJE za MLADE, pa bi već u jednoj generaciji postali bitno bolji nego sada (jer imamo skoro 20% gladnih).

Slobodno se NE služite ovim financijskim činjenicama, a provjerili su ih znalci top ekono-fizičari i moji švicarski studenti. Ujedno, upravo s Azijatima stvaramo i novu svjetsku valutu, te alternativu ”važnim” rejting agencijama – à la Moody :-)”

Davor Pavuna
[ad id=”40551″]
Priredio: Ivan Remeta Johnny

facebook komentari