Denis Kuljiš: Ovo je totalni debakl SDP-a, oni su izgubili sve po meni, oni više ne postoje kao stranka

14

Drugi krug lokalnih izbora donio je poprilična iznenađenja. Izborna utrka u četiri najveća grada bila je oštra, a u Zagrebu i Splitu bilo je neizvjesno gotovo do zadnjeg prebrojenog glasa.

Most, HDZ i HNS izgubili su svoje utvrde, a vratili su se i neki poznati “stari” igrači. Zbog poraza Anke Mrak-Taritaš trese se Vrdoljakova fotelja na mjestu šefa HNS-a. Jedino Stari Grad na Hvaru ni u drugom krugu lokalnih izbora nije dobio gradonačelnika, pa će morati u 3.krug. Rezultate lokalnih izbora na HRT-u komentirali su novinar Denis Kuljiš i politički analitičar Ivica Relković.

“Najvažnije je totalni debakl SDP, oni su izgubili sve po meni, oni više ne postoje kao stranka, izgubili su od neprijatelja, prijatelja, sve su izgubili, nemaju ni jednu općinu, rekao je Kuljiš te dodao da su u Istri izgubili sve gradove i općine, izuzev župana i gradonačelnika, a ponajviše zbog toga što se protivnik nije dobro organizirao.

“HNS je drugi veliki gubitnik, njih više nema, njih je Ratko Čačić pomeo u Varaždinu kao župan i oni su izgubili od prijatelja, kad dođe do sukoba prijatelji su ti najgori neprijatelji”, komentirao je Kuljiš situaciju HNS-a.

Generalno, pobjednici su svi koji prirodno rade koaliciju s HDZ-om, slažu se komentatori te se sada, nakon kataklizmičke promjene na hrvatskoj političkoj sceni nameće pitanje tko će biti opozicija u Hrvatskoj.

Također, Most se treba rekonsolidirati. Nakon simbolične utrke izgubljene u prvom krugu Most bi sada morao biti stranka, ne više pokret kako na lokalnoj tako i na državnoj razini te afirmativno dolaziti sa svojim rješenjima, komentira Relković situaciju u južnoj Dalmaciji.

S druge strane HDZ je teritorijalno ispobjeđivao i uglavnom obranio gradove, uz simboličnan gubitak u Kninu i Gospiću.

“SDP, HNS I HSS su dramatično izgubili ukupni kapacitet prvih i drugih mjesta i naravno nestao je HDSSB. Probudili smo se u drukčije kapilarno posloženoj Hrvatskoj koja ne odgovara zadnjim izborima”, rekao je Relković.

“Promjena se dogodila u bazi. Dođe li do parlamentarnih izbora, ne postoji organizacija koja se može suprotstaviti ovom što se sada pojavilo na ovim izborima. To nije samo HDZ, nego kao novi igrač tu je Bandić na nacionalnoj sceni koji je izišao iz okvira užeg Zagreba i ima bliske odnose sa Čačićem. Čačić neće mirovati”, komentirao je Kuljiš.

S druge strane HDZ ima problem i situacija će ih prinuditi da prouče što rezultati znače za njihov nacionalni politički potencijal. Pojavila se nova većina koja bi mogla vidjeti da im se pruža nevjerojatna prilika.

Andrej Plenković: Brojevi jasno govore tko je pobjednik

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  “Ovo je totalni debakl SDP-a, oni su izgubili sve po meni, oni više ne postoje kao stranka”

  Volio bi da ste u pravu, ipak predlazem da pokojnika oplakujemo tek nakon pogreba. I da ne zaboravimo glogov kolac.

  • Dusko Besenic

   Je,u pravu si…ali lako za njih,to se obavi za tren,ali šta je sa njihovima na našoj strani, pogotovo sa onima u vrhu??? Nadam se da će za njih biti pravi “lijek” kada EHG budu osnovali Hrvatsku domoljubnu stranku?!!

 • Tyrex Rex

  Još samo da napokon netko povuće vodu.

  • Dusko Besenic

   Prava misao!!

  • Sivooki

   To bi mogao Pljunki, da hoće…

 • vitina

  Pored Plenkovićeva HDZ-a SDP nema smisla. LOL!

 • Susjed

  SDP kao titoističku, jugokomnističku i protuhrvatsku stranku, odavno je trebalo zabraniti.
  Bez dekomunizacije i sveopće lustracije, Republika Hrvatska i dalje ostaje Sjeverna Koreja, Europe.

 • Dusko Besenic

  Mene ponekad znaju “spopasti” čudne misli,kao….jeli to samo slučajno da je ovakav antihrvat “uguran” u vrh HDZ-a,a da mu je istovremeno u “protivničkoj” partiji isto tako na vrh instaliran protivnik da ne može biti gluplji i nesposobniji,kako mu ne bi smetao u obavljanju zadatka,za iste “kreatore”,a da ostane privid suprotstavljenih ideologija,što je najbolja “prašina u oči” ne baš previše pametnom narodu??? Molim za mišljenje nekog PAMETNOG!! (Ovima koji se bave kreiranjem života za nas,običan puk,ništa nije dovoljno pokvareno i neizvodljivo!)

  • Istina

   Čim je Plenković stupio na scenu, Milanović se povukao.

   • Dusko Besenic

    Pa da,taj “igrokaz” je skuhan nešto prije,kada je udbašija skužila koliko se je zafrknula sa pustopašnim Milanovićem,pa su onda došli na ideju da bi puno bolje prošao neki “uglađeni”,a kada bi ga mogli ubaciti u “vrh protivnika”,njihovoj sreći ne bi bilo kraja! Za sada uživaju u dobro realiziranom planu,ali….uvijek ima neki nepredviđen “ALI” i nadam se da je to trojac EHG?!!

    • Istina

     Neposredno prije dolaska Plenkovića na čelo HDZ-a, a kasnije Vlade, kod Milanovića se nije primjetilo da će se povući. Ovaj trojac bi trebao postati alternativa HDZ-u i konačno da hrvatski narod ima komu dati svoj glas.

     • Dusko Besenic

      Točno…tom tukcu od Milanovića bio je prioritet “U se,na se i podase” i tek od određenog trenutka (pred izbore) on je malo “splasnuo”,a zadnji pokušaj (mimo volje svoji gazda) mu je bio kada je u sučeljavanju sa Plenkovićem spomenuo “mamu,vojnu lekarku”. Možeš misliti koliko su udbaši podivljali na tu njegovu izjavu kada su ga PRISILILI da se javno izvine zbog “niskog udarca”,što mu ranije nije padalo na pamet ni za puno veće svinjarije! Ali,gazde se mora slušati,a oni su bili “smrtno ozbiljni” i nisu željeli da im taj vagabund pokvari njihov projekt sa Plenkovićem.

   • Maks

    Svi se povuku kad izgube izbore, Milanovic se povukao nakon sto je izgubio 5 – 6 puta.. Nije mu nista drugo preostalo.

 • Istina

  Da je ostao Karamarko, čisto sumnjam da bi se Milanović povukao.