Deportiran Jordanac koji je financirao selefije u BiH

  3

  Inspektori Službe za poslove sa strancima sinoć su sa Sarajevskog aerodroma deportirali državljanina Jordana Y.D.I.G. na osnovu infomacija obavještajno-sigurnosnih agencija BiH prema kojima je riječ o osobi koja pruža finansijsku podršku određenom broju radikalnog selefijskog pokreta u BiH odnosno aktivnostima koje bi mogle narušiti sigurnost naše zemlje.

  Također, još iz ranijeg perioda, postoje indicije da je ovaj strani državljanin u vezi s osobama iz mreže međunarodnog terorizma, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

  Riječ je o jordanskom državljaninu koji je tokom rata boravio u BiH gdje je zasnovao i obitelj. U poslijeratnom periodu napustio je BiH, a s obzirom na informacije obavještajno-sigurnosnih ograna o njegovom djelovanju, uprkos višestrukim pokušajima, Služba mu nije odobrila nijedan zahtjev za izdavanje vize za ulazak u BiH.

  Na prijavu supruge, prije dva dana otkriven je u Zenici, a u BiH je ušao na osnovu vize Republike Hrvatske koja mu je omogućila i bezvizni boravak u BiH u maksimalnom trajanju od sedam dana.

  Uz mjeru protjerivanja ovom jordanskom državljaninu izrečena je i zabrana ulaska u Bosnu i Hercegovinu u trajanju od dvije godine.
  izvor:dnevnik.ba

  facebook komentari

  • peppermintt

   goni bagru, a što je s ostalima? kad će doći na red ?

   • srka

    Tko zna što je po srijedi…a jel ti doista Peperminttiću sumnjaš u ministarstvo RHrvatske!?!
    Smatram da oni vrlo dobro znaju tko je nepodoban po ovaj dio Europe.
    Tko zna što je ovdje u grmu?
    by Srka®

    • peppermintt

     jes eto baš se spitam što je posrijedi garant su ga nevinog liferovali.
     Srka šta se ne pitaš zbog čega se mudžahedini nisu još protjerali iz BiH iako se BiH obvezala na to ?

     Kako i od čega žive te selefije, npr Bilal imam koliko ono 3-4 žene 17 djece, nigdi ne radi poreza ne plaća na primanja , kako onda , od čega ??