DERBI GODINE: Nije odlučujuća, ali je vrlo važna

  4

  MOSTAR – Trener Širokog Brijega Slaven Musa ulogu favorita u današnjem derbiju protiv Zrinjskog prepustio je Mostarcima, ali Branko Karačić je kazao kako bivši strateg Plemića “pili naopako”.

  – U derbijima nema favorita. I mi i oni želimo pobjedu, a ja ne bih volio da o ovom derbiju profitira treći klub, odnosno da derbi završi podjelom bodova. Neka pobijedi bolji, ali vjerujem da ćemo uz podršku navijača to biti mi, izjavio je Karačić, koji je nešto kasnije ipak izjavio da je za Zrinjski u borbi za naslov najvažnije izbjeći poraz.

  – Mi ćemo tražiti pobjedu, to je jasno, ali kada se priča o raspletu u borbi za vrh, za nas je najvažnije da iz ovog derbija izađemo neporaženi, dodao je Karačić.

  Zrinjski i Široki Brijeg trenutačno su bodovno poravnati, a ako to bude slučaj i na kraju sezone, onda bi odlučivao međusobni omjer. Na Pecari je završilo 1:1, tako da Zrinjskom danas “odgovara” i 0:0, ali samo kada je Široki Brijeg u pitanju.

  – Derbi neće odlučiti novog prvaka, bez obzira kako utakmica završi. Ne treba zaboraviti da je i Željezničar također bodovno poravnat s nama, a tu je i Sarajevo, iako našem protivniku u Kupu dajem najmanje izglede u borbi za titulu, ne zbog kvalitete, nego zbog dva boda minusa i teškog rasporeda, nastavio je Karačić.

  Iako je Zrinjski u lovu na dvostruku krunu, trener Mostaraca je svjestan da on i igrači još uvijek nisu ostvarili primarni cilj, odnosno izborili plasman u Europu.

  – Oba trofeja su nam blizu, ali istovremeno i daleko. Stoga treba ići korak po korak. Kada je u pitanju derbi, znamo da nam ta utakmica može puno donijeti, ali i puno odnijeti. Stoga i jesu očekivanja velika, kako kod njih, tako i kod nas. Svi puno očekuju, mi treneri, igrači, uprava, navijači…

  Karačić danas očekuje tvrdu utakmicu.

  – Bit će puno trke i duela, a tko tu odnese prevagu, kao i iskoristi sitnice ili pogreške protivnika, odnijet će veliki plijen. Ja ću sigurno od svojih igrača tražiti agresivnu igru, ali u granicama fair-playja.

  Svjestan je Karačić da se kod pojedinih njegovih igrača osjeti umor od napornog ritma srijeda-subota, kao i od teške Kup utakmice protiv Sarajeva, ali o tome nije želio puno govoriti.

  – I Široki Brijeg je imao isti broj utakmica, tako da tome ne treba davati pažnju, jer nijedan klub nije u prednosti.

  Nije Karačić želio otkrivati ni sastav.

  – Ono što mogu potvrditi jest da su svi igrači u kombinacijama, dakle i Velibor Đurić koji nije konkurirao za nekoliko posljednjih utakmica. Znam da navijače zanima sastav, ali s obzirom da ne očekujem da se utakmica riješi odmah u startu, vjerujem kako će naša prevaga biti upravo igrači koji uđu s klupe.

  Jako puno je trener Zrinjskog govorio o momčadi Širokog, na trenutke i u poluozbiljnom tonu.

  – Bilo bi nam lakše kada neki igrači ne bi ni došli u Mostar, primjerice da je Wagner već u Brazilu, kazao je i nastavio: Kvalitetni su na svim pozicijama i to je razlog zašto su konstantno u vrhu bh. nogometa. Zadnja linija im je vrlo kompaktna, u veznom redu imaju puno kvalitetnih i žustrih igrača, a neke su i čuvali u srijedu protiv Čelika. Wagner je najopasniji, ali tu su i Ćorić, Zakarić, mladi Marić.

  Karačić je posebno apostrofirao vratara Antonija Soldu.

  – Bez obzira na mladost i neiskustvo ima strašno veliku koncentraciju, ali ja očekujem da njegova koncentracija popusti upravo u veoma važnom susretu za njega i Široki, zaključio je Karačić.

  Karačićev motiv

  Branko Karačić nikad nije skrivao da ga boli način na koji je smijenjen s klupe Širokog Brijega. Podsjetimo, Široki Brijeg je s njim na klupi u 23 utakmice upisao samo dva poraza, a u trenutku smjene Karačićev Široki Brijeg je bio prvi pratitelj vodećeg Željezničara, ali i na pragu plasmana u finale Kupa.

  Bivši Plemići

  Slaven Musa, njegov asistent Anto Kokić, trener vratara Nikola Marić, kondicijski trener Frano Hrkać, sportski direktor Dalibor Šilić te igrači Damir Džidić, Ivica Džidić, Davor Landeka, Vlado Zadro, Ivan Peko, Ivan Barišić i Krešimir Kordić. Svi oni su danas na Pecari, ali svima je zajedničko i da su jedan dio trenerske ili igračke karijere proveli Pod Bijelim brijegom.

  Slaven Musa

  Slaven Musa već je dva puta vodio Široki Brijeg protiv Zrinjskog, ali danas će kao trener kluba s Pecare prvi put gostovati Pod Bijelim brijegom, stadionu na kojem je završio igračku karijeru i počeo trenersku.

  Ivan Crnov

  Svaka utakmica do kraja je finale

  Iako je pred Zrinjskim peta utakmica u četrnaest dana, Ivan Crnov u umoru ne želi tražiti alibi.

  – Kada igrate derbi, nema umora. Momčad će se skupiti, izaći kao jedan i vjerujem da ćemo osvojiti tri vrlo važna boda na domaćem terenu, izjavio je Ivan Crnov, minutažom i učinkom prvo ime Zrinjskog ove sezone.

  – Svaka utakmica do kraja je važna u našim nastojanjima da ostvarimo ciljeve. Već sam ranije izjavio da nam je svaka utakmica do kraja kao finale i sigurno je ova protiv Širokog upravo takva, dodao je veznjak Zrinjskog.

  dnevni list

  facebook komentari

  • Najgora opcija bi bila: Neriješen rezultat

   Neka samo prođe u redu, miru i fair play igri

   • a peedeerluka rogati.. pa ovo ne bi uradili ni veležu! Tz Tz, sudac u zadnjoj sekundi svira nepostojeći penal! Biži jadati. jad je ovo

  • Najgora opcija bi bila: Neriješen rezultat

   Neka samo prođe u redu, miru i fair play igri

   • a peedeerluka rogati.. pa ovo ne bi uradili ni veležu! Tz Tz, sudac u zadnjoj sekundi svira nepostojeći penal! Biži jadati. jad je ovo