Pratite nas

Dijaspora zahtijeva osnivanje braniteljske vojske koja će biti u pripravnosti

Objavljeno

na

hv 3

Postrojbe Hrvatskih branitelja su nam potrebne u slučaju bilo kojeg iznenadnog napada na Hrvatsku iz brloga vjekovnih hrvatskih neprijatelja Srbije i Italije.

Prenosimo vam pismo Hrvatske akademske zajednice Domovine i dijaspore, sa sjedištem u švicarskom Baselu, koje se odnosi na želju iste udruge za formiranjem i jedne nove naoružane postrojbe hrvatskih branitelja, sa zadaćom zaštite hrvatskih građana od bilo kakvih vanjskih ili unutarnjih prijetnji.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Drage i poštovane Hrvatske braniteljice i Hrvatski branitelji!

Hrvatska akademska zajednica domovine i dijaspore moli sve hrvatske udruge proizašle iz Domovinskog obrambenog rata protiv srpske genocidne agresije na domovinu Hrvata, da osnuju naoružanu postrojbu pod jednim od niže predloženih naziva. Smatramo da je ista sada i ubuduće potrebna u Republici Hrvatskoj i u Republici BiH. Na primjer:

TERITORIJALNA STRAŽA HRVATSKIH BRANITELJA ili

POČASNA TERITORIJALNA STRAŽAHRVATSKIH BRANITELJA ili

HRVATSKA STRAŽA BRANITELJICA i BRANITELJA HRVATSKE.

Izaberite vi najbolji naziv oružane postrojbe prema nazivima sličnih postrojbi koje su Hrvati imali kroz povijest do našeg vremena uz uvjet da naziv najbolje odgovara svojoj svrsi i namjeni.

Povijesni nazivi naoružanih postrojba, koje su čuvale hrvatski narod od svih zala

Podsjećamo vas razvojačene hrvatske braniteljice i hrvatske branitelje na povijesna imena hrvatskih postrojbi koje su u nevolji branile narod hrvatskih sela i krajeva, mjesta i gradova od neprijatelja izvana i iznutra. Takve zaštitne postrojbe su bile:

Pučki ustaše, od 4. stoljeća (navodi Ferdo Šišić), Gusari (knez Domagoj), uskoci, senjski uskoci, seoske i mjesne patrole (razni povijesni izvori), pučki ustaše (1905. navodi Ivan Košutić), rakovički ili Kvaternikovi ustaše 1871. (navodi August Cesarec), seoske, mjesne i gradske straže Hrvatske seljačke stranke (Radić, Maček, itd.), općinski panduri ili redari, hrvatska teritorijalna obrana za vrijeme Socijalističke Republike Hrvatske (rasformirao komunist Ivica Račan i predao oružje neprijateljskoj JNA).

K tome su postojale dragovoljne posve civilne službe: poljari, šumari, nadzornici poljskih puteva i kanala, seoski i mjesni starješine, itd. Svi su oni bili naoružani od batine do kubure i austrijskih karabina.

photo-region-hrvatska-hrvatski_branitelji-Hrvatski_branitelji_03_u_385475646

Dakle, Hrvatska je uvijek imala pored regularne vojske i regularne policije još jedan ili više oblika oružanih postojbi u civilu ili u specijalnim odorama (Gradska straža) za zaštitu ljudi i svih dobara, a sada Hrvatska nema jake regularne vojne postrojbe, nego se oslanja na NATO. Upitne su i izvanredno jake policijske postrojbe pa se Hrvatska oslanjala na međunarodni institucije kao što je Interpol. Današnja Republika Hrvatska nema niti jednu zaštitnu postrojbu u smislu gore spomenutih. Ima zaštitare političara, ali to su najizvježbaniji prefesionalci.

Srbija je uvijek bila, jest i ostaje najveći hrvatski neprijatelj

Svjedoci smo da je najveći hrvatski neprijatelj Srbija naoružana do zuba, drži okupirano lijevo Hrvatsko podunavlje i ne vraća ga. Politika u Hrvatskoj ne brine dovoljno o čuvanju hrvatskog prostora. Kroz obe Jugoslavije Srbija nam je otela vjekovni Hrvatski Srijem do ušća Save u Dunav, a Crna Gora nam je otela Boku Kotorsku ponajjaču hrvatsku kolijevku. Političari Hrvatske nisu ništa, baš nista poduzeli, da ono “ŠTO JE NAŠE, DA NAŠE OSTANE I U DAN HUD I CRN” (Nazor, ulomak iz Šikare, spjevane upravo u vrijeme srpske i crnogorske otimačine hrvatskog prostora).

Već 23 godine Srbija drži okupirano Hrvatsko Podunavlje na lijevoj obali

U zadnjem srpskom genocidnom i agresorskom ratu na Hrvatsku, kojeg mi pogrešno nazivamo Domovinski rat i time štitimo genocidne i agresorske Srbe, okupirali su Srbi oko 1000 km/2 lijevog Hrvatskog Podunavlja, Slovenci Svetu Geru, Bošnjaci Zavalje i oko Martin Broda, a o povratku okupiranog Hrvatskog Podunavlja, Svete Gere i Zavalja…političari u Hrvatskoj šute.

Srbija može svakog dana napasti Hrvatsku, čak se i sprema na takav zločin novim SANU-memorandumima, obnovom četništva i pjesmama: “I kad postanemo Evropa // Klat ćemo Hrvate // Do srpske granice svete..”. Tako pjevaju ovih dana srpski politički pobjednici. Milorad Dodig na svoj način prijeti, odvođenjem Republike Srpske s desnom Hrvatskom Posavinom u Srbiju. Novoizabrani srpski čelnik Aleksandar Vučić je ovih dana izjavio preko javnih medija da su Ogulin i Karlovac srpski gradovi. Sada taj novoizabrani srpski čelnik Aleksandar Vučić je potencijalna opasnost za Hrvatsku, a starica Vesna Pusić mu se podređuje tropoljupcem.

Srpski fašistički četnici i hrvatski komunisti zajedno slave obljetnice

U Hrvatskoj velečetnik Milorad Pupovac slavi četničke jubileje u Srbu i pridružuju mu se hrvatski komunisti, agnostici i protuhrvati poput Vesne Pusić i Ive Josipovića, koji u Srbu hvali petokraku. Pritom vrhovni zapovjednik HV-a i predsjednik RH Ivo Josipović policijski izolira Hrvatske branitelje, koji su mirnim prosvjedom pokušali ukazati ne nepoželjne manifeste srbskog četništva i komunističke petokrake. Jedino su Slunjani omeli četnički dernek i nogirali Pupovca u Veljunu!

Isto sa slavljem četničkog jubileja na pokolju mirne osmeročlane hrvatske obitelji Mravunac i kažnjavanja četnika za taj zločin, pokušao je velečetnik Milorad Pupovac s dernrkom u Veljunu pa su ga omeli, nogirali i spriječili veterani Hrvatskog domobrana grada Slunja uz pomoć Hrvatskih branitelja iz Slunja.

Svi mediji u Hrvatskoj su stali uz Milorada Pupovca i pokrenuti su sudski postupci protiv hrvatskih branitelja, protiv invalida iz Domovinskog obrambenog rata, gospođe Lugarić i protiv predsjednika udruge Hrvatski domobran – Dragana Hazlera. Hrvatski sud nije kaznio tužene jer su bili u pravu rastjerati srpske fašističke četnike u Veljunu. Koliko u Hrvatskoj imamo sudova, koji osuđuju fašističke četnike Titove/Marxove koljače Hrvata?! Vrlo malo ili nimalo.

Pravosuđe u Hrvatskoj dozvoli međunarodnu kriminanizaciju hrvatskog pozdrava!

Svjedoci smo ovih dana da je FIFA kaznila hrvatskog nogometaša jer je pozdravio publiku s najljepšim starodrevnim hrvatskim pozdravom “Za dom spremni!” Taj stari hrvatski pozdrav je toliko lijep, da su ga rabili i ustaše za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Hrvatsko pravosuđe dozvoli da FIFA napravi od najljepšeg hrvatskog pozdrava međunarodno kažnjivi premet. Pitamo se što je sljedeće za listu zabrane u Hrvatskoj? Zabranjen je ustaški pravopis, koje je stvorio “ustaša” Ljudevit Gaj, Zabranjen je starodrevni “ustaški” pozdrav “Za dom spremni”! Sad valjda slijedi zabrana “ustaškog” pozdrava “Hvaljen Isus i Marija” i zabrana spomena BOGA jer su ustaše zazivale BOGA u pomoć.

Pravosuđe u Hrvatskoj nije Hrvatsko pravosuđe jer ne štiti Hrvate!

Pravosuđe u Hrvatskoj, koje zabranjuje starodrevni hrvatski pozdrav dozvoljava i promiče uporabu srpske ćirilice, pod kojom se je pjevalo u Hrvatskoj za vrijeme srbske okupacije: “Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate.” Pod srpskom ćirilicom silovali su srpski četnici oko 3.000 Hrvatskih majka i djevojaka. Nijedan srpski silovatelj hrvatskih majka, supruga, djevojaka i djevojčica nije kažnjen od Pravosuđa u Hrvatskoj.

Svi su oni bili označeni srpskom ćirilicom. Pod tom nasilnom srpskom četničkom ćirilicom ubijeno je 402 hrvatske djece.

Srpskom ćirilicom označene su srpske ubitačne mine, od kojih svakog dana pogibaju hrvatski vaditelji mina, hrvatska djeca, domaće i divlje životinje i zemlja se ne može obrađivati. Pod srpskom ćirilicom pjevaju Srbi u Hrvatskoj: “Bože spasi, bože hrani, srpske zemlje srpski rod”. Po ovoj himni, Hrvatska je srpska zemlja.

HTV, napose PRIZMA neštedimice vrijeđa Hrvatski narod s pozicija srpske nacionalne manjine. Čak u uvodu se prijeti – kome: Hrvatima. Još dalje u vrijeđanju Hrvata ide srpska novina “Novosti”. Po svemu sudeći, Hrvati se trebaju podrediti srpskoj nacionalnoj manjini.

Hrvatsko pravosuđe je gluho, slijepo i nemarno, kad je u pitanju bilo koja zaštita Hrvata, a zalaže se za zaštitui srpskih zločinaca. Obznanilo je “aboliciju i amnestiju” srpskim zločincima, uključuje ih u sve hrvatske vlasti (Stanimirović), a četnik i velikosrpski nacionalist Milorad Pupovac ide po “ključu” u parlament EU. U bivšoj hrvatsko-Mađarskoj Bačkoj, Banatu i u Hrvatskom Srijemu nema nijednog hrvatskog zastupnika u vlastima Srbije – niti po izboru niti po “ključu” kao Milorad Pupovac u Hrvatskoj.

Pravosuđe u Hrvatskoj nije još nikada zatražilo izručenje Srpske krajiške vlade i generalštaba iz Beograda, niti zločinca i lažnog svjedoka protiv Hrvata Savu Štrbca niti ozbiljno traži od Australije izručenje posredstvom Interpola “drugog” Miloševića – kapetana Dragana.

Pravosuđe u Hrvatskoj dozvoli da Srbija kindapira, zatvara i muči hrvatske branitelje. Veljko Marić, 12 godina robuje u Srbiji, a srpski ubojice, pljačkaši, mučitelji, silovatelji Hrvatica šeću po Hrvatskoj, grade im se nove kuće i dobivaju novčane i druge potpore.

Hrvatska treba pomoćne postrojbe iz redova hrvatskih braniteljica i branitelja

Kad bi postojale odgovarajuće postrojbe Hrvatskih branitelja ne bi četnik Milorad Pupovac i crvena Marina Lovrić Merzcel iz Siska (poznata po raskoši poput skupe limuzine i skupih crvenih derneka) niti udbaš Stjepan Mesić ni Golootočki sin Ivo Josipović slavili i to zajednički: fašističko četništvo i marksistički genocidni komunizam sa zvijezdom petokrakom – u Srbu, u Brezovici, u Kumrovcu i titovanje u najljepšem dijelu Zagreba na Trgu Hrvatskog narodnog kazališta, kojeg su komunistički zločinci preimenovali u Trg maršala Tita.

To je hrvatska nacionalna sramota, poniženje i uvreda svih poštenih Hrvatica i Hrvata da Republika Hrvatska njeguje kult komunističkom velezločincu Titu, desetom na listi najvećih zločinaca u svijetu 20. stoljeća ili četvrtom najvećem zločicu u Europi: Hitler, Staljin, Lenjin, Tito, Berija…

Postrojbe Hrvatskih branitelja su nam potrebne u slučaju bilo kojeg iznenadnog napada na Hrvatsku iz brloga vjekovnih hrvatskih neprijatelja Srbije i Italije. Mi zaboravljamo da u Italiji djeluju revanšistička društva: Nostra Istia, gradsko poglavarstvo talijanskog Zadra “ZARA italiana”…

Dok nam stignu UN ili EU, odnosno NATO trupe, može do zuba naoružana i uvježbana srpska četničko-fašistička vojska pregaziti pola Hrvatske, razarati sela i gradove, ubijati ljude i silovati žensku hrvatsku čeljad.

Da nas ovakvi ekscesi ne bi neugodno iznenadili Hrvatski branitelji moraju biti uvijek spremni braniti dom i domovinu Hrvatsku za što treba naoružanje, a ne goloruki.

Imamo unutrašnjih problema, koje treba sprječavati

Unutar granica Republike Hrvatske imamo raznih slučajeva kriminala, počevši od rasprodaje droga čak pred školama, krađe obiteljskih stanova za vrijeme ljetovanja i drugih izbivanja, krađa banaka, trgovina, itd. Za sprječavanje takvih kriminalnih zločina može biti od goleme pomoći naoružana postrojba hrvatskih braniteljica i branitelja.

Ima mnogo raznih promašaja i pogrješaka, koje naoružana postrojba može ispraviti

U ovome zamolbenom podnesku za hrvatske braniteljske udruge za osnivanje naoružane postrojbe izneseno je samo nekoliko primjera za potrebne djelatnosti, a vi Hrvatske braniteljice i branitelji znadete najbolje, gdje ćete i kako ćete djelovati za zaštitu Hrvatskog naroda i sebe u sustavu Hrvatskog naroda. Želimo vam uspjeh u opisanom potrebnom ustrojstvu.

Uz izraze osobitog poštovanja, najljepše hrvatske pozdrave i želje za ovaj i svaki uspjeh!

Mr.sc. Dragan Hazler u ime HAZUD-a i osobno

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Događaji

Predsjednica primila počasni doktorat ruskog sveučilišta

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas završava službeni posjet Rusiji. U Moskvi je održala predavanje na Ruskom ekonomskom sveučilištu Plehanov, koje joj je uručilo počasni doktorat.

Predsjednica je obišla Sveučilišni muzej i upisala se u Knjigu slavnih gostiju, a također je održala predavanje na temu “Novi trendovi globalnog gospodarstva”.

Izrazila je zadovoljstvo zbog toga što govori o toj temi na jednome, kako je rekla, od najvećih i najprestižnijih sveučilišta u Rusiji, koje se više od 100 godina bavi visokim ekonomskim obrazovanjem.

U njezinu predavanju bilo je riječi o trendovima globalizacije i slobodne trgovine, s jedne, te izolacionizma s druge strane; tradicionalnim i modernim industrijama i u tom kontekstu o mogućnostima jačanja suradnje između Hrvatske i Rusije.

Predsjednica je naglasila da se danas treba više posvetiti stvaranju inovativnih usluga i proizvoda visoke dodane vrijednosti jer samo na taj način može se natjecati za mjesta najrazvijenijih na globalnoj razini.

Prema njezinim riječima, iz tog razloga Hrvatska je zajedno s 11 srednjoeuropskih država članica Europske unije pokrenula Inicijativu triju mora koja je okrenuta boljem povezivanju do sada zanemarivanih veza između tih država.

Inicijativa je otvorena za suradnju svim drugim državama, a velik broj trećih država (poput Kine, drugih članica Eurospke unije ili SAD-a) već je iskazao želju i spremnost za uključenjem projektima. “Zašto među njima ne bi bila i Rusija? I na ovom mjestu bih željela istaknuti kako je ovo Inicijativa ‘za’, za koheziju srednje Europe i Europske unije u cjelini, a ne ‘protiv'”.

Dalje je objasnila da je početna platforma inicijative 150 projekata, vrijednosti veće od 45 milijardi eura u području energetike, prometne infrastrukture i digitalizacije te da u tome leži mogućnost realizacije visoke razine sinergije između Rusije i država inicijative, te Rusije i Hrvatske. “I ovim putem pozivam vas da nam se pridružite u našim projektima kako bi zajedno iskoristili prilike koje su pred nama i zauzeli mjesto najrazvijenijih”, rekla je predsjednica.

Na kraju je poručila studentima da ne posustaju u stalnom obrazovanju jer je ono presudno važno za njihovu budućnost.

Nakon posjeta sveučilištu Plehanov predsjednica putuje u Sankt Peterburg, što je posljednja postaja njezina trodnevnog službenog posjeta Rusiji tijekom kojeg je uz Moskvu posjetila i Soči.

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Glasnović: Doprinos hrvatske dijaspore je ogroman, no Hrvati izvan domovine potpuno su izolirani

Objavljeno

na

Objavio

Sabor raspravlja o Godišnjem izvješću o provedbi strategije i zakona o odnosima Hrvatske s Hrvatima izvan domovine u kojem se, među ostalim, navodi i da je Hrvatska lani financirala s više od 40 milijuna kuna brojne infrastrukturne, obrazovne, kulturne i druge važne projekte hrvatskih institucija i udruga u cijelom svijetu.

Saborska sjednica počela je stankom. Zatražili su je Željko Glasnović zbog hrvatske dijaspore, Ivan Lovrinović koji želi govoriti pretvaranju građana u dužničke robove, a Mislav Šimić iz Mosta tražio je stanku na temu aktualne političke situacije, jednako kao i HDZ

Željko Glasnović rekao je da je doprinos hrvatske dijaspore ogroman, no da su Hrvati izvan domovine potpouno izolirani.

Iz iseljeništva u Hrvatsku stiže oko 16 milijardi kuna i milijardu eura, što je velik dio BDP-a. No, hrvatski iseljenici i dalje se susreću s preprekama kad se žele vratiti u Hrvatsku.

Imate socijalističku birokraciju, treba tri godine za državljanstvo, dvije godine za domovnicu, svakih šest mjeseci dizati rodni list.

To je namjerna sabotaža od nekih kadrova, možda su oni u MUP-u. Zadnji stop je Črnomerec.

Nema dopisnog glasovanja. Ti ljudi imaju formalno pravo glasa, ali ustvari on mora letjeti šest sati iz Vancouvera da glasuje tamo u Torontu, Ottawi.

U isto vrijeme vraćamo četnike u Hrvatsku koji su vršili agresiju. Ima 31.000 zahtjeva za povratak ljudi koji su tu bili kad je vršena agresija na Hrvatsku. A ovi naši vani, koji daju lovu, koji doprinose, su isključeni iz društvenog i ekonomskog razvoja.

Začuđujuće, 20 godina nakon rata mi još nemamo cenzus i točnu sliku, statistički okvir koliko ljudi imamo vani.

Koje su njihove sposobnosti, kako su podijeljeni, kako se osjećaju. Ima skoro tri milijuna ljudi vani, minimum tri milijuna. A nema konzulata u Novom Zelandu i tako dalje – rekao je Glasnović.

Kako kaže, zna za ljude iz Južne Amerike koji bi se vratili u Hrvatsku, ali njihovi ‘dosjei stoje u ladicama godinama’.

Imate 5000 dosjea koji nisu procesuirani. I to je, ja bih rekao, rak rana hrvatske države, ta hrvatska diplomacija,  gdje sjede bivši kadrovi Udbe, Partije, čiji jedini interes je njihova stražnjica.

Glasnović je poručio da se ljudi neće vratiti dok se u Hrvatskoj ne popravi ta ‘pravna kaljuža’ te kako smatra da iseljenici ovdje nisu poželjni, a ‘doći će 200 sirijskih izbjeglica’

facebook komentari

Nastavi čitati