Dirljivi prikaz boli, milosrđa i praštanja kroz skulpturu majke i abortiranog djeteta

2

skulptura-majke-i-abortiranog-djeteta“Spomen za nerođenu djecu” naziv je umjetničkog djela koje kroz susret majke i nerođenog djeteta pokušava dočarati snagu opraštanja.

Martin Hudáček, student umjetnosti iz Slovačke, napravio je skulpturu kojom je želio privući pozornost na emocionalne posljedice pobačaja u životu žene i na činjenicu da je kroz Božju ljubav i milosrđe moguće doživjeti pomirenje i ozdravljenje.

Njegova skulptura prikazuje žensku osobu koja osjeća duboku bol zbog svog pobačaja. Pokraj nje nalazi se abortirano dijete koje joj nježno prilazi i nudi oproštenje.

Martin, koji je svoje djelo nazvao ”Spomen za nerođenu djecu”, rekao je da skulptura također ”izražava nadu koju nam je darovao Onaj koji je za nas umro na križu i time nam pokazao koliko mu je stalo do svih nas”.

Djelo su pohvalili mnogi kritičari kao izuzetno efektni prikaz post-abortivne traume, a skulptura je dotaknula srca mnogih majki koje su imale pobačaj.

– Prizor je vrlo snažan i dirljiv, realno prikazuje tjeskobu majke. Smatram da bi ovakav prikaz mogao pomoći mnogim majkama da se suoče sa svojim ranama i da je to prvi korak do njihova ozdravljenja – kaže Julie Thomas iz Atlante koja je osobno iskusila tragediju pobačaja.

facebook komentari

  • srka

    Nikada neću razumjeti…što će ljude na ovakav bezuman čin natjerati?

    by Srka®

    • Oleg

      na ubojstvo! ni ja!