Pratite nas

Zanimljivosti

Dirljivo pismo koje svaka žena treba pročitati: Tata objašnjava kćeri što je prava ljepota!

Objavljeno

na

Dirljivo pismo koje svaka žena treba pročitati: Tata objašnjava kćeri što je prava ljepota!
Tata jedne djevojčice pismima je priprema za surovi i površni svijet reklama, podsjećajući je da je prelijepa i izvrćući fraze kojima se prodaje proizvod koji krije istinsku žensku ljepotu – šminka.

Otac jedne četverogodišnje djevojčice piše svojoj najdražoj djevojci na svijetu pisma koja planira da joj jednog dana, kada za to dođe vrijeme, pročita, ali on piše i svim ženama koje žele čuti riječi jednog oca. On podsjeća da nitko ne smije i ne može definirati istinsku ljepotu žene, ali da će mnogi to pokušati učiniti, prenosi Yumama.com.

Svjestan prave i prirodne ljepote svake žene, on ne želi da njegova kćer jednog dana zamaskira svoje lice i šminkom mijenja svoj izgled jer su joj drugi rekli da joj je to neophodno. Zato vrijedno radi na tome da se ona ne pokori tipičnoj predstavi žene koju mediji nude i, iako smatra da je pred njim veliki posao, vjeruje da će uspjeti.

Evo njegovog pisma:

“Draga malena,
Dok ti ovo pišem, sjedim u odjeljku u kom se prodaje šminka u jednoj lokalnoj trgovini. Nedavno mi je prijatelj poslao poruku dok se nalazio na sličnom mjestu i rekao mi da se osjeća kao da je na jednom od najsurovijih mjesta na svijetu. Zato sam želio pokušati razumjeti zbog čega je tako. I sada, dok sjedim ovdje, počinjem se slagati s njim. Riječi imaju moć, a riječi koje na policama sa šminkom vidim su veoma moćne. Riječi i fraze poput sljedećih: pristupačno prelijepo, bezgrješno, besprijekorna završnica, sjajna snaga, tečna moć, izaberite prirodno, prkosi godinama, momentalno vraća vrijeme, izaberi svoj san, gotovo gola i prirodna ljepota.

Kada postaneš roditelj djevojčice, shvatiš da je ona jaka koliko i svi oko nje – ona je sila na koju treba računati, vatrena duša s istim željama i strastima kakve ima svako drugi. Ipak, dok sjedim u dijelu trgovine u kojem se nudi šminka, uviđam da je većina neće vidjeti kao takvu. Vidjet će je kao lijepo lice i tijelo za uživanje. I reći će joj da mora da izgleda na određeni način da bi vrijedila i bila utjecajna.
Ali riječi imaju moć i, možda, samo možda, riječi oca mogu se natjecati s riječima svijeta. Možda očeve riječi mogu pomoći djevojčici da pretvori šamar institucionaliziranog srama u stabilan osjećaj vlastite vrijednosti i ljepote.

Očeve riječi nisu druge riječi, ali imaju drugačije značenje:

Sjajna snaga
Neka tvoja snaga ne bude u noktima, već u srcu. Razumi tko si, a potom ćeš moći da se uspješno probijaš kroz život.

Izaberi svoj san
Ali neka taj san ne dođe s rafa. Pronađi tiho mjesto u sebi i posadi tu prave snove. Otkrij što želiš u ovom svijetu, a kada izabereš – nastavi s time, s integritetom i nadom.

Gola
Svijet želi da se razgolitiš. Međutim, ti skini rukavice. Reci što ti je na srcu. Budi ranjiva. Riskiraj. Voli sve koji i sami jedva znaju što je to ljubav. Čini to ogoljeno. Otvoreno. Raskalašeno.

Bezgrješno
Budi uvijek svjesna jedne stvari – bezgrješnost ne postoji. To je iluzija koju su stvorili ljudi koji su zainteresirani za tvoj novčanik. Izabereš li da tragaš za savršenstvom, budi nepogrješivo zahvalna zbog toga tko si i zbog svih koji te okružuju.
Prkosi godinama
Tvoja koža će se naborati, a mladost će iščeznuti, ali tvoja duša će vječno ostati mlada. Uvijek će znati kako da se igra, kako da uživa i kako da luduje u ovom životu u kom imamo samo jednu priliku. Prkosi starenju svog duha.

Besprijekorna završnica
Kraj nema nikakve veze s tim kako danas izgledamo, ali ima veze s time kakav je naš život. Neka, zato, godine života budu priprema za dan kada će doći kraj. Stari graciozno, rasti mudro, voli toliko da ljubavlju obuhvatiš sve ljude. Neka tvoja besprijekorna završnica bude spokojan zagrljaj kraja i put ka nepoznatom, a tvoj život dar svakome kome si u srcu.
Malena, ti voliš sve što je roze i ukrašeno i siguran sam da ćeš jednog dana i sama shvatiti je li šminka zaista važna. Ipak, molim se da ti jedna riječ postane važna – posljednja riječ koju izgovoriš pred spavanje, kada te pitam gdje si najljepša. Riječ koja je toliko svijetla da je nijedan korektor ne bi mogao sakriti.
Gdje si najljepša? Unutra.
Od mog srca tvom,

“Tata”

pogled.ba

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

U VUKOVARU PODIGNUT SUHOZIDNI ZAVJETNI KRIŽ

Objavljeno

na

Objavio

U Vatikanskoj ulici nasuprot Vodotornja u Vukovaru, hrvatski  branitelji  s otoka Paga  izgradili su suhozidni križ, koji je posvetio gvardijan fra Ivica Jagodić iz Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

“Skupa s našim braniteljima UHVDR-a već smo napravili puno suhozidnih križeva, a sada smo željeli jedan  pokloniti gradu Vukovaru. Ovo je bilo nešto posebno, Vukovar je grad heroj i svi oni koji su sudjelovali u izgradnji ovog križa napravili su ga s puno emocija. To je hrvatski simbol koji je grad Vukovar zaslužio i ovaj križ za Vukovar predstavlja svu patnju i sve ono što su Vukovar i njegovi branitelji prošli tijekom Domovinskog rata. Križ koji je rađen u Vukovaru, bio je gotov za tri sata, a radilo ga je 54 hrvatska branitelja s otoka Paga”, istaknuo je Ante Fabijanić, gradonačelnik Paga, javlja Glas Slavonije.

Foto/Grad Vukovar

Davor Fabijanić, predsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskoga rata s Paga i zamjenik gradonačelnika, rekao je da su se za ovu lokaciju odlučili jer je nedaleko od prepoznatljivog vukovarskog simbola stradanja- Vodotornja s kojeg će se vidjeti suhozidni križ koji je podignut kao simbol žrtve i patnje, ali i simbol zajedništva.

 

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava za ovu hvale vrijednu akciju izrazio je riječi zahvale… pa je i na Facebooku poručio:

 

“Posvetili smo suhozidni križ koji su Vukovaru na dar izgradili prijatelji s Paga na čelu s gradonačelnikom Antom Fabijanićem i udrugom HVIDR-a Pag.

Ovaj je križ simbol patnje koju su Vukovarci i hrvatski branitelji Vukovara podnijeli. Grad Vukovar rado je prihvatio ovaj hrvatski simbol i promiče vrijednosti iz Domovinskog rata. Također, ovo je autentična priča o hrvatskom zajedništvu izraslom upravo na tim vrijednostima.

Hvala vam, dragi prijatelji što Vukovar uvijek nosite u srcu i što ste s velikom energijom i pijetetom Vukovarcima učinili ovu gestu te ugradili dio sebe kao trajni podsjetnik na značaj koji Vukovar ima u srcima pravih domoljuba diljem Hrvatske i šire!”, napisao je Ivan Penava.

facebook komentari

Nastavi čitati

Zanimljivosti

(VIDEO) Iznenađenje za mladu i goste: Njemački mladoženja po prvi put pričao na hrvatskom jeziku i sve oduševio

Objavljeno

na

Objavio

Na jednoj svadbi mladoženja je priredio iznenađenje za mladu.

Obratio se mladi i svim svatovima na hrvatskom jeziku, priznajući na kraju da hrvatski ne razumije i da je sve naučio napamet.

Simpatični je mladić priznao da je svoj govor naučio napamet, a supruzi Mariji nije rekao da će ga držati kako ona ne bi bila nervozna. I iz njenih se reakcija vidi da je iznenađena. A ako ga nakon ovog govora ostavi, rekao je, otići će živjeti s ujakom u Livno i biti čoban.

Pogledajte video koji je objavio Foto studio Micko:

facebook komentari

Nastavi čitati