Dirljivo pismo koje svaka žena treba pročitati: Tata objašnjava kćeri što je prava ljepota!

6

Dirljivo pismo koje svaka žena treba pročitati: Tata objašnjava kćeri što je prava ljepota!
Tata jedne djevojčice pismima je priprema za surovi i površni svijet reklama, podsjećajući je da je prelijepa i izvrćući fraze kojima se prodaje proizvod koji krije istinsku žensku ljepotu – šminka.

Otac jedne četverogodišnje djevojčice piše svojoj najdražoj djevojci na svijetu pisma koja planira da joj jednog dana, kada za to dođe vrijeme, pročita, ali on piše i svim ženama koje žele čuti riječi jednog oca. On podsjeća da nitko ne smije i ne može definirati istinsku ljepotu žene, ali da će mnogi to pokušati učiniti, prenosi Yumama.com.

Svjestan prave i prirodne ljepote svake žene, on ne želi da njegova kćer jednog dana zamaskira svoje lice i šminkom mijenja svoj izgled jer su joj drugi rekli da joj je to neophodno. Zato vrijedno radi na tome da se ona ne pokori tipičnoj predstavi žene koju mediji nude i, iako smatra da je pred njim veliki posao, vjeruje da će uspjeti.

Evo njegovog pisma:

“Draga malena,
Dok ti ovo pišem, sjedim u odjeljku u kom se prodaje šminka u jednoj lokalnoj trgovini. Nedavno mi je prijatelj poslao poruku dok se nalazio na sličnom mjestu i rekao mi da se osjeća kao da je na jednom od najsurovijih mjesta na svijetu. Zato sam želio pokušati razumjeti zbog čega je tako. I sada, dok sjedim ovdje, počinjem se slagati s njim. Riječi imaju moć, a riječi koje na policama sa šminkom vidim su veoma moćne. Riječi i fraze poput sljedećih: pristupačno prelijepo, bezgrješno, besprijekorna završnica, sjajna snaga, tečna moć, izaberite prirodno, prkosi godinama, momentalno vraća vrijeme, izaberi svoj san, gotovo gola i prirodna ljepota.

Kada postaneš roditelj djevojčice, shvatiš da je ona jaka koliko i svi oko nje – ona je sila na koju treba računati, vatrena duša s istim željama i strastima kakve ima svako drugi. Ipak, dok sjedim u dijelu trgovine u kojem se nudi šminka, uviđam da je većina neće vidjeti kao takvu. Vidjet će je kao lijepo lice i tijelo za uživanje. I reći će joj da mora da izgleda na određeni način da bi vrijedila i bila utjecajna.
Ali riječi imaju moć i, možda, samo možda, riječi oca mogu se natjecati s riječima svijeta. Možda očeve riječi mogu pomoći djevojčici da pretvori šamar institucionaliziranog srama u stabilan osjećaj vlastite vrijednosti i ljepote.

Očeve riječi nisu druge riječi, ali imaju drugačije značenje:

Sjajna snaga
Neka tvoja snaga ne bude u noktima, već u srcu. Razumi tko si, a potom ćeš moći da se uspješno probijaš kroz život.

Izaberi svoj san
Ali neka taj san ne dođe s rafa. Pronađi tiho mjesto u sebi i posadi tu prave snove. Otkrij što želiš u ovom svijetu, a kada izabereš – nastavi s time, s integritetom i nadom.

Gola
Svijet želi da se razgolitiš. Međutim, ti skini rukavice. Reci što ti je na srcu. Budi ranjiva. Riskiraj. Voli sve koji i sami jedva znaju što je to ljubav. Čini to ogoljeno. Otvoreno. Raskalašeno.

Bezgrješno
Budi uvijek svjesna jedne stvari – bezgrješnost ne postoji. To je iluzija koju su stvorili ljudi koji su zainteresirani za tvoj novčanik. Izabereš li da tragaš za savršenstvom, budi nepogrješivo zahvalna zbog toga tko si i zbog svih koji te okružuju.
Prkosi godinama
Tvoja koža će se naborati, a mladost će iščeznuti, ali tvoja duša će vječno ostati mlada. Uvijek će znati kako da se igra, kako da uživa i kako da luduje u ovom životu u kom imamo samo jednu priliku. Prkosi starenju svog duha.

Besprijekorna završnica
Kraj nema nikakve veze s tim kako danas izgledamo, ali ima veze s time kakav je naš život. Neka, zato, godine života budu priprema za dan kada će doći kraj. Stari graciozno, rasti mudro, voli toliko da ljubavlju obuhvatiš sve ljude. Neka tvoja besprijekorna završnica bude spokojan zagrljaj kraja i put ka nepoznatom, a tvoj život dar svakome kome si u srcu.
Malena, ti voliš sve što je roze i ukrašeno i siguran sam da ćeš jednog dana i sama shvatiti je li šminka zaista važna. Ipak, molim se da ti jedna riječ postane važna – posljednja riječ koju izgovoriš pred spavanje, kada te pitam gdje si najljepša. Riječ koja je toliko svijetla da je nijedan korektor ne bi mogao sakriti.
Gdje si najljepša? Unutra.
Od mog srca tvom,

“Tata”

pogled.ba

facebook komentari

 • peppermintt

  Neka tvoja snaga ne bude u noktima, već u srcu. Razumi tko si, a potom ćeš moći da se uspješno probijaš kroz život.

 • peppermintt

  Međutim, ti skini rukavice. Reci što ti je na srcu. Budi ranjiva.
  Riskiraj. Voli sve koji i sami jedva znaju što je to ljubav. Čini to
  ogoljeno. Otvoreno. Raskalašeno.

  • HRSmoock

   Otvoreno samo sa onima koji se dokažu. I to više puta. Ništa na priču.

   • peppermintt

    ljubav je bezuvjetna 😉

    • HRSmoock

     Zato mora biti obostrana. U protivnom, jedan strada.

 • peppermintt

  posljednja riječ koju izgovoriš pred spavanje, kada te pitam gdje si
  najljepša. Riječ koja je toliko svijetla da je nijedan korektor ne bi
  mogao sakriti.

  Gdje si najljepša? Unutra.

  🙂