do 2022 godine nove tri države u BiH?

  6

  Nijemci su prije dvije godine najavili da će do masovnih prosvjeda građana doći 2015. zbog nesposobne i korupcijom opterećene vlasti.

  Ako se u sljedećem razdoblju ne naprave žurne i korjenite reforme, BiH ulazi u posve neizvjesnu situaciju čiji bi krajnji ishod mogao biti raspad, kako su prognozirali stručnjaci okupljeni oko njemačke zaklade Fridrih Ebert Stifung u publikaciji pod nazivom “Bosna i Hercegovina 2025.: Scenariji budućeg razvoja događaja”. Dokument, čiji je sadržaj prije dvije godine odjeknuo u regiji, predviđa nekoliko scenarija razvoja budućih političkih, ekonomskih i sigurnosnih prilika u BiH, a u jednom od njih prognozirani su masovni prosvjedi građana koji su se, prema njihovim simulacijama, zbog loše ekonomske politike, korupcionaške vlasti, trebali dogoditi 2015. godine.

  [pullquote_right]Do 2022. treba održati ‘Dayton 2’ na kojem će se BiH podijeliti na tri dijela[/pullquote_right]

  Odvajanje republika

  U scenariju kojim se bavi Zaklada Fridrih Ebert Stifung, između ostalog piše: “Nakon posljednjeg vala krize 2015.godine, EU je pokazao veliki interes za stabilizaciju posljednjeg problema u regiji. Međunarodna zajednica i same zajednice u BiH vidjele su mirni razlaz, kao što je to postignuto u nekim drugim zemljama, kao jedino moguće rješenje. Bošnjački politički predstavnici i većina bošnjačkog naroda bili su sve više frustrirani zbog stalnih neuspjeha u nastojanjima da se zemlja održi cijelom i pomirili su se s činjenicom da se dvije od tri etničke zajednice ne mogu identificirati sa svojom državom BiH”, piše između ostalog u studiji.

  Nove tri države u BiH

  “Postignut je dogovor između EU-a, SAD-a i Turske da se pokrene postupak disolucije. Rezultat pregovora bila bi konferencija održana 2022. pod nazivom “Dayton 2” koju potpisuju čelnici triju konstitutivnih naroda u BiH uz pomoć EU-a i NATO-a”. Nakon svega stvorene bi bile, piše u studiji, tri nove države tako što bi se poštovala granica RS i dvije skupine županija, jedna s bošnjačkom i druga s hrvatskom većinom. Srebrenica bi bila proglašena eksteritorijalnim distriktom sa statusom memorijalnog centra. Nova bosanska država zadržala bi pravni kontinuitet prethodne države, uključujući sve diplomatske misije u inozemstvu. U slučaju takvog razvoja scenarija, međunarodna zajednica bi trebala organizirati investicijsku konferenciju za nove države i pokrenuti njihovo gospodarstvo. Kako bi na početku spriječili moguće konflikte između etničkih skupina koje od sada žive u tri države, trebali bi se vojno angažirati, prognozirali su u Zakladi Fridrih Ebert Stifung.

  VL

  facebook komentari

  • peppermintt

   bezze, kao prvo će nas razdvojit da bi nas sastavili u eu…niđe veze

   • do 2022 može biti ovdje šes država!

    a najžešće je ovo: Dogovorili se EU, SAD i Turska šta će biti s nama! pih!

    • peppermintt

     jok šest, ajmo i ti i ja jamit po jednu:))

  • peppermintt

   bezze, kao prvo će nas razdvojit da bi nas sastavili u eu…niđe veze

   • do 2022 može biti ovdje šes država!

    a najžešće je ovo: Dogovorili se EU, SAD i Turska šta će biti s nama! pih!

    • peppermintt

     jok šest, ajmo i ti i ja jamit po jednu:))