Do ljeta rotacija dvadesetak veleposlaničkih mjesta

2

Ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier obznanio je u srijedu da će Hrvatska do ovoga ljeta u sklopu redovnih rotacija popuniti ili izmijeniti dvadesetak veleposlaničkih mjesta.

Stier je također kazao da je novi veleposlanik u Moskvi, mjesto koje je dugo bilo ispražnjeno, dobio agreman ruskih vlasti.

‘Kao što znate, mjesto veleposlanika u Moskvi je dugo bilo nepopunjeno. Agreman je stigao i sada će se to riješiti’, kazao je Stier nakon sastanka s crnogorskim kolegom Srđanom Darmanovićem.

Ministar nije spomenuo njegovo ime, ali Hina neslužbeno dozanje da se radi o Tončiju Staničiću, veteranu hrvatske diplomacije koji je već obnašao veleposlaničke dužnosti u BiH, Srbiji i Bugarskoj.

‘Zbog dvije izborne godine zaredom, 2015. i 2016., nije bilo one uobičajene rotacije veleposlanika. Mi sada imamo stabilnu vladu i do ljeta ćemo napraviti tu rotaciju. Možda će biti nešto veći broj, ali to je upravo zbog razloga koji sam naveo’, rekao je Stier.

Kazao je da se radi o otprilike dvadesetak veleposlaničkih mjesta.

facebook komentari

  • damirphr

    stanicic? jel’ to onaj koji se hvalio da je prvi cestitao Komsicu na izboru za hrvatskog clana predsjednistva?
    sumnjive su mi ove “rotacije” – zasto nistu otkazi? je li to znaci da ce veleposlanik poznat po plagijatima i francuskom sada dobit priliku da uci neki drugi jezik?
    daleko smo mi od hrvatske diplomacije – svaki hrvatski diplomat mora polagati ispite kod profesora koji ne mogu smislit Hrvatsku – a sto dalje da pisem – da se samo jos vise zivciram …

  • Ivan Tetkovic

    Pozurite da ne bude kasno i nemojte nasjedati Plenkovicevim idejama da je najvaznije da buduci Veleposlanici budu mrzitelji najboljeg HDZ-ovca,KARAMARKA.