Dodik mandat za satav Vlade RS povjerio Željki Cvijanović, nova vlada do 20. prosinca

10

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik imenovao je danas Željku Cvijanović za mandatarku za sastav nove Vlade RS-a.

dodik željkaDodik je na pres-konferenciji, nakon imenovanja Cvijanović za mandatarku, rekao da je osigurana skupštinska većina za izbor nove Vlade RS-a, koju čine SNSD, DNS, SP i dva nezavisna zastupnika.

Podsjetio je da je u proteklom razdoblju obavio konzultacije s političkim strankama te socijalnim partnerima i drugima i da Cvijanović ima obavezu u roku od 40 dana od dobivanja mandata Narodnoj skupštini RS-a predložiti sastav i novi program nove entitetske Vlade.

Nakon izbora nove izvršne vlasti, Dodik očekuje da se usvoje proračun za narednu godinu i drugi važni dokumenti.

”Time ćemo pokazati sposobnost i snagu ”,rekao je Dodik i naveo da Cvijanović ima znanje i sposobnost da obavlja sve važne poslove, među kojima je naveo i razgovore o europskim pitanjima za BiH i odbranu interesa i jačanje RS-a.

On je demantirao, kako je naveo, sve spekulacije koje su pojavljivale u vezi s izbornom nove vlasti u RS, jer se, kako kaže, radi o snažnoj skupštinskoj većini koja postoji u RS.

Odbacio je i neke informacije da su u SNSD-u postojali različiti stavovi u vezi s imenovanjem Cvijanović za mandatarku, ističući da je usuglašen prijedlog i da su izmišljenje priče o audio-snimci o navodnoj kupovi poslanika u RS-u.

Željka Cvijanović je i do sada obavljala premijersku funkciju. Za predsjednicu Vlade RS-a izabrana je u ožujku 2013. godine.

Rođena je 1967. godine u Tesliću, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Sveučilišno obrazovanje sticala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Filozofskom fakultetu u Banja Luci, te Pravnom fakultetu u Banjoj Luci.

Profesorica je engleskog jezika, a završila je i postdiplomski studij na Pravnom fakultetu u oblasti diplomatsko-konzularnog prava.

Radila je kao nastavnik i profesor engleskog jezika, kao viši prevoditelj, a potom i asistent u Misiji Europske unije u BiH, kao savjetnik predsjednika Vlade za europske integracije i suradnju sa međunarodnim organizacijama, a obavljala je i poslove šefa Ureda predsjednika Vlade Republike Srpske i rukovodila Jedinicom za koordinaciju i europske integracije.

U Vladi RS-a, koja je bila u mandatu od 2006. godine, bila je ministrica za ekonomske odnose i regionalnu suradnju RS.

facebook komentari

 • 1diablo

  Jel ovo muško ili žensko?

  • peppermintt

   Ono 😛 :)))

   • 1diablo

    Ružno je 😛 :)))

    • peppermintt

     al vjerno služi viš ti to, oli nema dodo malo širu bazu za odabir i novih kadrova ?

     • 1diablo

      Je Ono vjerno služi Dodu i ima nekako zbunjeno-mrk pogled.. 😀

     • peppermintt

      ko da joj je lako s onom silosinom :)))

     • 1diablo

      Je lud ali ne kidiše on na ONO.. :))

     • peppermintt

      jube ne mogu ja njega zamislit da kidiše na bilo što, bljak 😀 :)))

  • Transvestit.. 🙂

   • 1diablo

    Ja isto vjerujem,ali zavirivat neću.. 🙂