Dodik: ‘Proglasit ću koaliciju s Čovićem’

119

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je već poznato ime mandatara za sastava nove vlade u RS i najavio da će sutra u Zvorniku s predsjednicima DNS-a Markom Pavićem i SP-a Petrom Đokićem proglasiti partnerstvo u stvaranju vlasti na razini RS.

Dodik je rekao da će se sutra tri lidera dogovoriti o svemu.

“Prvo trebamo konstituirati Narodnu skupštinu Republike Srpske, a onda dolazimo u poziciju da predlažemo mandatara”, izjavio je Dodik za “Pres Republika Srpska”.

Dodik je rekao da nema nikakve sumnje da će SNSD i HDZ BiH činiti vlast na razini BiH, naglasivši da će ove dvije stranke i u četiri naredne godine činiti zajedničke napore i biti nezaobilazan stranački blok u formiranju institucija na razini BiH.

Lider SNSD-a je rekao da će danas u Mostaru s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem razgovarati o nastupu u zajedničkim institucijama i dodao da misli da će nakon toga SNSD i HDZ BiH proglasiti koalicijski nastup.

“O tome nema nikakve dvojbe. Ove dvije stranke su nezaobilazne u formiranju zajedničkih institucija. To jasna poruka koju ćemo poslati nakon sastanka vodstva naše dvije stranke”, naveo je Dodik i dodao da ne treba gubiti vrijeme nego da je potrebno što prije postići dogovor o podjeli vlasti na toj razini.

On je dodao da se u zajedničkim organima partneri ne biraju, nego se popunjavaju mjesta u vlasti.

“Onaj tko ima legitimitet `upada` unutra. Vidjet ćemo što će se događati i sve ovisi od razvoja situacije na federalnoj razini. Međutim, moram naglasiti da je veoma važna politička, ali i svaka druga poruka, da će HDZ i SNSD činiti zajednički napor i biti nezaobilazan stranački blok u formiranju institucija na razini BiH”, rekao je Dodik.

Komentirajući izjavu zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića prema kojoj bi za pregovaračkim stolom radije vidio SDS i PDP, nego SNSD, Dodik je rekao da ga Izetbegovićeve simpatije ne iznenađuju i da vjeruje da mu /Izetbegoviću/ SNSD ne odgovara.

“Međutim, SNSD je jedini relevantan iz Republike Srpske da može sudjelovati u razgovorima i formirati koaliciju, zato što ćemo imati vlast na republičkoj razini. SNSD će na pravi način afirmirati politiku Srpske u zajedničkim institucijama”, istakao je Dodik.

On je rekao da izborni pobjednici trebaju formirati vlast, kao i da izbor partnera s kojima je moguće uraditi taj posao nije stvar želja, nego političke pragmatike.

Sastanak Dodika s Čovićem počinje u 12 sati u Domu HDZ BiH u Mostaru. (press.rs/dnevnik.ba)

facebook komentari

 • Gabro Vuskic

  Sve je to znak propasti bošnjačke bosne, a ostvarivanje ideje ili ideja dra. Vojislava Šešelje, koji je 1989. godine u gradu Hamilltonu, Canada, pred hrpom svojih istomišljenika Srba rekao oko prilike ovako:
  Nas Srbe i Hrvate će bosanski Fundementalisti, što se je za sigurno mislilo na bih muslimane, prisiliti na zajedničku SRPSKOHRVATSKU ILI HRVATSKOSRPSKU KOALICIJU.

  • srka

   Ahahaha…što bi vam bilo lepo…
   Fundamentalista ima samo u glavama nesretnika i dezorjentiranih …
   by Srka®

   • Agromentum

    Moreš mislit kakvo su zlo tvoji sunarodnjaci pa da moramo sa Srbima. 🙂

    • gost

     Reklo bi se, nuzda zakon mijenja.

    • srka

     Hahahaha…pa gdje izmedju dva “zla” izabraste ono gore?
     😉

     by Srka®

     • Agromentum

      “zla” si mogao pisat’ i brez navodnika. 🙂

     • cleuna

      Po čemu gore?
      Zar oni koje ti zastupaš nisu pokazali što bi sve radili i nisu li dovoljno razotkrili svoju politiku birajući Hrvatima predstavnike zloupotrebljavajući svoju brojnost?
      Mislim da se ovdje između dva zla radi o onome manjem.

   • peppermintt

    fundametalista ima srka zalud ti to niječeš. E sad tko o njima skrbi to je druga priča…

    • Ljuta Trava

     Lipo sam ja znao nekad napisati : Nisu svi tzv.bošnjaci teroristi ali su svi potencijalni teroristi.

     • ja sam govorio kako to treba primit na znanje i s tim računati, tako da nema iznenađenja!

     • cleuna

      Neki dan je novinar Večernjeg lista Hassan Haidar Diab o tome jako lijepo napisao.
      Čovjek je još 2007.god.posjetio Gornju Maoču i kako sam kaže “jedva živu glavu izvukao”.
      Tada su se svi okomili na njega jer je pisao točno o onome što se danas događa.

     • peppermintt

      je ali zapitaš se što se maoča ne rasformira a mogla bi u pet minuti jel tako ? Pa triba dodiku da može uvik uprit prstom evo vidiš kakvi su.

     • srka

      to ti je ista konstatacija kada nesretni cetnici kazu:
      “Nisu svi hrvati ustase, ali su svi potencijalni koljaci”…
      Eto toliko….pa ti vidi koliko ti je to validno nesretnice!
      by Srka®

     • HRSmoock

      Čuj Srka, nažalost…To je istina za sve tri ili kolko već ima strana. Nepovjerenje ostaje, dok ga dijelima ne uklonimo.

   • Ljuta Trava

    To se kod tebe odmah primjeri.

  • Agromentum

   Stjepan Radić je bio u koaliciji sa strankom Svetozara Pribičevića, tako da neka nova koalicija sa Srbima ne bi bilo nešto novo. Doduše, onda su bile druge konstelacije. Zanimljivo je bilo da su se i sami Srbi u Hrvatskoj borili protiv beogradskog centralizma.

   • gost

    Centralizam je jedno veliko zlo koje uspavljuje narod.

   • peppermintt

    nekad bilo cvijetni, danas imaš Srbe u entitetu rs-a koji imaju jednaku politiku prema nama , istu kao i devedesetih
    osobno nisam za koalicije dva protiv trećeg….

    • HRSmoock

     To bi bilo najgore. Kao da se nekima žuri da rasture BiH…Može i ovako, a bilo bi mnogo bolje sa tri entiteta. Čist račun, duga ljubav. Čak i da se BiH raspadne, zar je nezamisliva slika da entiteti prerastu u države? :)) Pošto se elite već gade “Bosančerosa” i “Ercegovaca”, što će im onda njihova zemlja, glasovi, lova od poreza :))

     • peppermintt

      nema govora o raspadanju, neće se to dopustiti.. Te su priče koje lako mute vodu u nama svima..lako je manipulirati emocijama …

     • HRSmoock

      Ma kako god da bude…Uvijek se stvari mogu dogovoriti. Ni raspad ni opstanak BiH nisu vrijedni ni jedne kapi krvi, ni jedne suze. Dosta je bilo emocija, ‘ajmo malo pametno.

     • peppermintt

      pa vidiš li ti planira se povezivanje autoputevima a ko fole i dalje o nekakvom raspadu mantraju:)

     • HRSmoock

      Nepovjerenje razumijem do određenih granica. Ali đubrad koja vrte neke svoje agende za nešto malo vlasti nikada neću shvatiti. No, bolje da se borimo riječima protiv takvih, nego da posle opet…Bum bum.

     • peppermintt

      ja ne bum -bum bum
      ali isto tako ne da mi se više slušat ove gluposti, ko će to još četiri godine ispiranja mozga.
      Ali dobro je što su u ovom ciklusu napokon u sva tri naroda isplivali nacionalni vođe, što imaju izborni legitimitet i napokon će valjda svakom bit jasno ko koga krade i potkrada..

     • HRSmoock

      Ma ako mora i sa Bakirom se dogovarati…Koliko god to suludo zvučalo. Najlakše je dići ruke i reći..Ne mere! Uh. Da ne bismo prešli na gudro i alkohol, mora se naći neki oblik meditacije, ono kao zen kutak. I nešto protiv glavobolje.

     • peppermintt

      normalno triba , ma lako oni dogovore osobne dilove iss pogledaj samo protok roba i usluga i love….

     • HRSmoock

      Realno je “pritisnut” ih sa lokalnog nivoa. To su izbori koje vrijedi dobiti. Jer ono što “gazde” tri entiteta dogovaraju iza zatvorenih vrata u funkciji je njihovih stranačkih i ličnih interesa. To je ono što se mora promjeniti.

     • peppermintt

      normalno, znaš više je Čović pridonio navici prihvatanja RS-a nego sva nastojanja Dodika, jednostavno ta đavolja koalicija samo njih dva meni nikada nit je mirisala niti će.

     • HRSmoock

      Ovo je ranije dogovoreno, prije izbora i sada ostaju u sedlu, ali traže dodatni oslonac. Ostaje da vidimo što će braća Bošnjaci uzjeti kao “protumjeru”.

     • 1diablo

      Potpisujem yubee,svako slovo….Eehh,sanjam Zeland i ovce.. 🙁

     • peppermintt

      e jube barem je moj stav uvik bio čist i jasan glede ovoga 🙂

     • 1diablo

      već vidim stado merino ovaca,a ja sa štapom kao mojsije trčkaram za njima i kroz kosu mi lagani lahor struji…. :))))

     • DIKI

      Kakve ovce??? Eno ti simpatije, pa pravo u Nemačku. Uteče ti samo tako, evo i ja pocrveneo u tvoje ime. Ali ako pepermintica vidi, onda ćeš da obereš bostan. Onaj srkin, zelen.

     • 1diablo

      Nije ni radetova svaka za bacit..:) Vojno lice a vojnu tajnu,okači mačku o rep…DIKI,živoga me šalješ u grob..Pusti barem da se dokopam ovaca i Novog Zelanda…

     • DIKI

      Ajde kukavico, neka ti bude. Mada, ko te zna, možda ti je to tehnika zavođenja. Ona prosto ne podnosi da ostane bez odgovora, naskočiće te još koji put, samo ako bude šanse. I obavezno pitati koji si znak u horoskopu. A tek kada Smuk čuje da si vabnuo vamo Radeta u goste, radovaće se samo tako. Ako išta Smuk voli, voli sabrana dela Radeta tripl M.

     • 1diablo

      Eheehe,pa da ona šta valja koda bi mene zapalo pored dva stara lisca.. 😀

     • DIKI

      Ne foliraj se. Iz momenta bi ti dala fejs pozdrav i postali bi intimni. A možda i ne. Ali, onda bi mene morao zvanično da mrziš, Smuka da ignorišeš a Pepermintica bi ti isplela konopče, mislim, za onu granu. Ma znaš već.
      Nije ona tako loša, zbog nje je jedan moj net prijatelj postao moj neprijatelj, i to broj 1 neprijatelj. Ono što nije od stakla i od sapuna čini čuda.

     • 1diablo

      DIKI,samo dvije stvari pokreću ovaj svijet,a to su novac i pipi,sve ostalo je laž…
      Zbog tih stvari se i ratovi pokreću i pokretli su se u povijesti….

     • DIKI

      Za pipi će ti da. Za pare, e to sumnjam. Dobro, ništa, Zeland, ovce, Mojsije….

     • DIKI

      Ej bre, pola vaših komentara na Vesti otišlo. Nestalo. Ništa, ima da im udarim bojkot. Često sam komentarima oživljavao rasprave, prilično ljudi se slaže sa mojom malenkošću, ali, sada su preterali. Pre su mene masovno brisali, sada retko. E da im ne bih dizao rejting. Ja od komentara ne živim, davno sam baš tamo to rekao, ja ne moram biti tamo. Eeee sada sam već ljut, ovo im je uvreda na ličnoj osnovi.

     • 1diablo

      Ma ne diraj ih..Pusti ih,nesvjesno nam čine uslugu jer čiste tragove iza nas,što nama ide u prilog..Ko je trebao pročitati,taj je pročitao i sve ok..Pozdravi Radeta..Kukavac obrisao i poziv u goste.ahahaha..Valjda da mu ne padne rejting. 🙂

     • DIKI

      Sada sam i ja napravio neke izmene. Neka me banuju, ne bi bilo prvi put. Ništa ne gubim.

     • 1diablo

      Ma nema potrebe da se kačiš sa njima..Jel bolje da brišu što smo se mi dopisivali nego da svaka šuša čita što smo ti i ja pisali..Samo ti njega loži da on onako i u buduće očisti nakon 15 minuta…Znaš,neki ljudi nikada neće biti svjesni svoje nesvjesti..

     • DIKI

      Znaš, cenzura je uvek uvod u fašizam. Ja se ceo život borim protiv toga, Malo je kasno da se menjam. Laku noć.

     • 1diablo

      Laku noć..

     • Alan B’Stard

      Ja Sam davno pobjegao zbog brisanja i filtera, mrzim glupe filtere, ne volim tipkat uzalud 🙂

     • wolf

      To jedino,ne moramo vise upirat prstom u tudje.
      Dosta su nami nasi za ovaj zivot.

     • wolf

      Ja sam zaludu govorija da nema nista od predizbornih obecanja.Pricaj ludom narodu
      sta voli cut,posle po starome.

    • wolf

     Razbije se to o glavu vecinom,ko i vezanje zastava 1992.

     • 1diablo

      Ja više ni šnjure ne vežem… 😀

     • wolf

      Ja kupujem bez snjura,more me djava natentat stobi
      stariji rekli :)))

     • 1diablo

      Tako ti je i kod mene prijatelju.. :)))

  • peppermintt

   eto moj gabro di su nas doveli naši političari kad se potežu izjave zločinca Šešelja…

   • HRSmoock

    Mostav :))

    • peppermintt

     Vivovtica
     :))

     • HRSmoock

      Pepevmitč. Sa č. I v, navavno.

     • peppermintt

      polomi ja jezik :))))

     • HRSmoock

      Jao…Znam da ću zazvučati kao fašista…Ali “Francuzi”, oniži ljudi i generalno osobe sa nekim nedostatkom…Pate od kompleksa. Dječija logika, ali ispravna. Vučić-Žvalavi. Zoko-Rošavi. Josipović-Ćoro, Derpe, Metiljavi…Toma-Baksuz…

     • peppermintt

      ja baš što je to tako ? 🙂

     • HRSmoock

      A šta, kao mi smo ostali krivi jer smo ih zezali :))

  • HRSmoock

   Ne bih se ja…. Gabro, mnogo uzdao u Vojislava Šešelja i njegovu riječ. Svašta je on pričao po Kanadi i Americi, samo da bi izvukao lovu od iseljenika, kao i mnogi drugi…

   • Gabro Vuskic

    Ne radi se tu više o dru. Šešelji koliko se radi o njegovoj izjavi. Ja tu njegovu jednosatnu vrpci imam, a slovenska novina Mladina se u listopadu 1989. godine na tu vrpcu osvrnula i, mislim, da ju je u cijelosti prepisala kako bi “jugoslavenske narode i narodnosti” upoznala o srpskoj demagogiji s jedne strane, a opet s druge strane o “međunarodnom Fondamentalizmu” koji se je tada, godine 1989, uoči revolucije iranskog vođe Homenija, širio kao kuga, a njemački novinar i publicista Hanz Petar Rullman u svojem časopisu “HRVATSKA DOMOVINA” opominje i Srbe i Hrvate na opasnot tog Fondamentalizma, kojeg bi se danas, godine 2014 moglo okarakterizirati kao prethodnica svih današnjih ratova ISLS po Iranu, Siriji, Turskoj i dalje. O tome sam htio reći dali je ili nije dr. Vojislav Šešelji bio u pravu ili ne, ili, čak, vizioner. Ništa ni više ni manje.

    Ostim toga nama Hrvatima se ne može ni iz kojeg ugla predbacivati, reći i prstom u nas upirati da smo bili neprijateljski raspoloženi prema “braći” muslimanima. Mi smo njih smatrali, a i danas to mnogi u svojim srcima tako misle, uključivši i mene, SVOJIMA. BRAĆOM, ali to je tako bilo s naše strane, što, na svu žalost to nije bilo sa njihove, muslimanske strane. To su oni uvijek znali, a to i mi Hrvati danas znamo; i ne samo to, nego uz to znamno nešto i više, a to je: da nam nisu bili iskreni.

    Možda će doći vrijeme da ćemo mi Hrvati ispeći VOLA NA RAŽNJU umjesto janjca, kada se oni povrati svojima, kao što je i onaj iz Bibilje ispeka na ražnju janje svojem izgubljenom sinu kada se je povratio K SVOJIMA, U SVOJU KUĆU.

    • HRSmoock

     Morat ćemo karte na stol. To vrijedi i za Bošnjake koji baš ne žele fundamentaliste na vlasti. A što se ražnja tiče, sve je dobro dok ne okrenu nekog od nas :))

    • Misliš da bi nam se ‘cvijeće’ vratilo? Sumnjam, pa taman su napravili sebi ‘naciju’

     • Gabro Vuskic

      Možda su oni dobilo ono za čim su tećili? Ali, u svakom slučaju, ako i kada ih se pritisne činjenicama i povijestnim dokazima da kažu svoje prirodne izvore, prirodne korijene, njihov originalni izvor, bez laganja i tepanja bi trebali reći da su potomci Hrvata katolika, koji su se tijekom povijesti i ratnih prilika i Otomanskog pritiska, silom prilika, da ostanu živi, stisnuli zube, zatvorili oči i prešli na islam, isto što i danas, svjedoci smo ovih dana, rade ISLS u Iraku, Siriji i drugdje, terorom i na prisilu sile kršćane da se poturče. To je danas nova današnja bošnjačka nacija. Nazdravlje!

 • wolf

  Vidim snjuvaju se,jesu se cmoknuli triput.

  • HRSmoock

   Ma ako ostane na poljupcima…Još je i dobro. Da ne bude ono prs’ u…:))

   • 1diablo

    Stavljam lovu da je Ćiril muško u khmmm.. :))

   • wolf

    Kako su se potpisali,jeli ovaj tjedan latinica ili cirilica :)))))

    • HRSmoock

     ПRИХВAĆAM…I dalje u potpisu…

     • 1diablo

      ;)))

    • peppermintt

     a to o potpisu na ćirilicu, jel znaš tko je “drmao ” u Sokolu? e kod Novice si se mora potpisivat ćirilicom ako oćeš posa je , ne branim ja Čovu samo govorim tko nam je vladao

     • HRSmoock

      Ima sve da vas tužim. I Tita i SFRJ i naslednice, da mi vratitite mašine iz fabrike pradedine. Hoću i ja malo na Bahame :))

     • peppermintt

      moreš onima i u Hag 😛 :))

     • HRSmoock

      Neću se ograničiti na 1991. i 1992. Tužit ću i Njemačku i FNRJ. :))

     • peppermintt

      plati traktorče bre :))))

     • HRSmoock

      Može, ali da mi isplatite odštetu za moj udio u tvornici “SOKO”. :))

     • wolf

      Ma neka ga ne branis odman mi je lakse :)))

 • Ljuta Trava

  Dodik opet lupa ko Maxim po diviziji.Koalicija se ne proglašava , već se potpisuje , a čisto sumnjam da bi Čović izvršio političko samoubojstvo .Suradnja ona nužna da , ali sve iznad toga je čista ludost.Iako , istine radi, sve što je dogovoreno , Dodik je ispoštovao .

  • Ida Galić

   A ima li negdje napisano, što o tome kaže Čović!!? Znam, da vrag u sili i muhe jede, ali neka se ne igra vatrom! On si poslije tih izbora, koji su završili relativno povoljno za Hrvatski narod u BiH i za Čovića samog, mora zadati druge ciljeve i zaokružiti nešto kao zametak Hrvatskog entiteta u bilo kom obliku! Za početak možda samo to, da Hrvati autonomno određuju svoje predstavnike na izborima i dalje korak po korak!!

   • kamenjar.com/covic-dodik-potvrdili-saveznistvo/

   • peppermintt

    povoljno je zapravo situacija u kojoj hrvatski predstavnik ima legitimitet hrvatskih birača, znači pozitivan je proces kao takav, akteri su druga priča…

   • barem izbornu jedinicu! e

  • peppermintt

   i tu jesi u pravu ispoštovao je sve što je dogovoreno, međutim pitanje jest zbog čega je tako malo traženo ?

   • Ljuta Trava

    E to je već druga strana medalje .

    • peppermintt

     zapravo morala bi biti prva 🙂

     • Ljuta Trava

      Stvar je u odnosu snaga , tko je stajao iza Čovića proteklih godina a tko iza Dodika ??
      Ako to znamo ,sve je jasno .

     • peppermintt

      mi bi sarkastično kod nas kazali ne vidi se čova iza dodinih skuta 😛

     • Ljuta Trava

      Bez obzira na sklonost ili ne sklonost Čiviću , ali on je kao političar pravi majstor .
      Dok je iza Dodika kompletna srpska politika bez obzira radi li se o ljevici ili desnici , Čović je cijelo vrijeme usamljen bio , bez bilo kakve podrške Zagreba , osim deklarativne , a to je ta bitna razlika , i jedini saveznik na političkom bojištu mu je bio Dodik , iako je to čisto iz interesa ,što ni jedan ni drugi ne skrivaju .
      Boli kad Čović leti sa službenim avionom RS , a kakvi smo mi kao Hrvati složni , mi bi ga poslali na magarcu kao svog izabranog predstavnika .

     • srka

      Aaaah, evo ga i nasmijani!
      Otkuda tebe ?
      Ahahaha….cuj magarcu???
      Pa bolje je posteno al magare….neg “sluzbeni” zrakoplov…obliven krvlju iz minulog rata!!!
      by Srka®

 • Herceg-Bosna

  jel ovo zajebancija ili ?

  • 1diablo

   ahhaa,samo šuti.. -.-”

 • perokvrzica

  s nekim se mora koalirati i kad bogledaš izbor potencijalnih partnera uvidiš da čović baš i nema neki dobar izbor.
  pitanje je smo jel će čović, opet, ispasti privjesak za ispunjenje isključivo srpskih ciljeva u konačnici.

  • Dobio je mandat za konkretne ciljeve.. Hoće li se formirati stabilna vlast i hoće li uspjeti , ostaje nam gledati

   • perokvrzica

    iskreno se nadam da hoće!
    ciljevi nisu jednostavni. ne treba se zavaravati, ali opet… na stanje defanzive više ne smije potrošiti ni momenta!

   • peppermintt

    Lako je bit stabilan kad stalno praviš ustupke i ništa ne tražiš

    • perokvrzica

     lol

     • peppermintt

      nama nije do smija 😉
      tribaš znati da samo iz ZHŽ svaki mjesec ode vanka na rad jedan pun autobus mladosti neporcjenljiv kapital i radni i životni. Ovi iz srpske i bošnje skrivaju svoje podatke ko zmija noge a moš zamislit naš jedan digni na n-tu

     • perokvrzica

      takva realnost je prikladna za crni humor.
      odrasto sam na njemu:)

    • 1diablo

     Kratko,jasno i sažeto u jednoj rečenici..yube,moj naklon do poda..

    • ovoga puta je zadao ‘prioritete’.. ciljevi su artikulirani! jasno je naznačeno što se želi u ovom mandatu postići s hrvatske strane! Hoće li to biti moguće i ostvarivo vidjet će mo!

     • perokvrzica

      kažeš, nema više šveranja ni kod tebe? :))))

     • peppermintt

      evolucija čini svoje :))

  • peppermintt

   Hoće.

   • perokvrzica

    znači, čaša je uvijek napola prazna:))
    baš ne volim tvoj pesimizam jer si jako često, na moju žalost, u pravu!

    trenutno je čova, ipak, u boljoj(legitimnijoj) političkoj poziciji pa bi bio i red očekivati da neće na kraju on biti taj- “naghuženi” od ostalih.

    • peppermintt

     to stoji, kao proces izbornog legitimiteta , ali ono što mi je poznato iz stvarnosti jer živim tu ne daje mi za pravo na bilo kakav optimizam. Jedino Perice što će dati malo vitra u leđa mogu biti aktivnosti iz smjera EU, Rezolucija je već tu…

     • perokvrzica

      ne zaboravi, vjetar iz hr-a je povljniji. mesićeva doktrina je ispucana i odbačena što ima kao posljedicu i tu rezoluciju.

      imate našu punu podršku i navijamo za vas:))

     • peppermintt

      perice znaš što mene zanima, kako to da je ljevica na vlasti u Hrvata uvik RH približavala i usmjeravala tzv regionu ?? meni to ne ide u glavu

     • perokvrzica

      prvo- velik dio asortimana prizvoda koje moja tvrtka proizvodi kupuju ljudi u cijelom “regionu”. relaksacija odnosa doprinosi ekonomiji što pak doprinosi očuvanju radnih mjesta i, posljednično tome, punjenju jadnog hrvatskog proračuna.

      drugo-doktrina; ljevica ne živi od vječnih neprijatelja i hoće stabilne susjede u okruženju s kojima će hrvatska biti u pertnerskim odnosima.

      vjeruj mi , nikome nije do nikakvih balkanskih političkih asocijacija, a pogotovo ne do one prebijene lešine od juge.

     • 1diablo

      Točno tako Pero.HR ništa ne može ponuditi zapadnom tržištu osim vegete i pokojeg broda ili jahte,sve ostalo prodaje na istoku,samim tim je i potrebna relaksacija odnosa..No,svejedno ne podnosim ljevičare kao ni desničare..
      Mislim da je došlo vrijeme za neke nove i mlađe ljude u politici koji nisu opterećeni yugom,ustašama,partizanima,kumrovcem,ordenjima i kojekakvim glupostima..

     • perokvrzica

      bingo, šefe!!!

     • da je samo asortiman bilo bi lako.. dobra roba nađe kupca, nego što su hrvatskoj ‘potrebne’ zajedničke ambasade sa srbijom, nekakva zajednička sveučilišta, kakav je cilj uvlačiti srbiju bez ikakvih uvjeta u eu, crnu goru u nato i sl…. milion drugih stvari.. Meni je sasvim jasna politika dekonstrukcije i slabljenja Hrvatske…
      a ostalima?

      varaš se da yugovićamaderima nije do balkan asocijejšn 🙂

     • perokvrzica

      lilihtče, jel bi stvarno htio da se postavimo prema srbiji kako su se postavili iskompleksirani slovenci prema nama?sprdali smo se sa slovenijom, s pravom, kao i ostatak eu. ja stvarno nebih htio biti takav!
      uvjeti za srbiju postoje-ISPUNJIVI uvjeti.

      by the way, roba se prodaje i na zapadu, ali je daleko lakše je plasirati tamo gdje je ime tvog brenda poznato za uho, pogotovo jer svaka država svijeta pokušava štiti svoju prehrambenu industriju;)

     • Ne bi kao slovenci prema nikome, ali isto ih ne bi bezuvjetno pustio, barem da kažu ono što znaju i moraju… Ima srbija tih sitnica koje bi morala riješiti…

      recimo npr: ‘Nestali’ …

     • peppermintt

      znaš perice men se čini doktrina ove ljevice( iako istinske ljevice nit vidilo nije ) su “vječni prijatelji ” i to bezuvjetno.
      Razumim ja ekonomiju ona nije upitna tijekovi kapital nemaju granicu, govorim o stalnim koketiranjima s regioncima ne vodeći računa o državnosnim probitcima RH, a kao članici EU-a granice su otvorene . Bezveze troše našu energiju…ka pijavice

     • nije to ljevica.. to je naslijeđe yugokomunizma!

     • HRSmoock

      Mene je zaprepastila ostrašćenost nekih ljudi u ZG (koje znam čitavog života). Jaz između, ajmo uvjetno reći ljevice i desnice je možda i dublji nego u Srbiji. “Ili će biti sve kako ja kažem ili potop”. A “srednja struja” je spustila glavu i odriče se svega. Srednjestrujaši se lako dogovore da su sunarodnici u BiH balast, ili kako Toma Grobar reče “Bosanci”.

     • peppermintt

      i to si u pravu, bez stabilnosti državotvorne politike u Zagrebu nema ni nama pomaka.