Pratite nas

Vijesti

Dodik: Srpska kreće ka samostalnosti – Nema razlog za ostanak u BiH

Objavljeno

na

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da bi u narednom razdoblju trebalo razmisliti o promjenama Ustava koje bi podrazumijevale da onaj koji bude izabran za predsjednika Srpske bude i član Predsjedništva BiH.

“Ne mora to biti za vrijeme mog mandata, ali u dogledno vrijeme. To bi bilo najbolje, smanjilo bi troškove, a ojačalo bi i sposobnost Srpske za afirmaciju interesa i ciljeva u BiH”, rekao je Dodik.

On je dodao da Republika Srpska, ma koliko se drugi trudili, nikada neće biti ukinuta, da će se od naredne godine krenuti sa snažnijim koracima ka samostalnosti, jer je Srpska po svemu dovoljno samostalna država i nema nijedan razlog da ostane u BiH.

“Srpska nema nijedan ekonomski i socijalni razlog da ostane u BiH. Razlozi koji još postoje u vezi su sa političkim odlukama velikih centara moći, istih onih centara koji su u vremenu rata na prostoru bivše Jugoslavije propustili priliku da trajno srede Balkan”, rekao je Dodik, navodeći da će Srpska pažljivo koristiti mehanizme koji su joj na raspolaganju i poštovati Daytonski mirovni sporazum.

Komentirajući nedavnu presudu suda u Strasbourgu u slučaju “Maktouf i Damjanović”, predsjednik Srpske je ocijenio da bi ona trebala dovesti do ukidanja Suda i Tužiteljstva BiH, koji su se pokazali kao politički subjekti.

“Kao takvi oni ne bi trebali postojati. Može se sjesti i dogovoriti o nekom novom sudu BiH, a o transformaciji ovog apsolutno ne”, rekao je Dodik.

Govoreći o odnosima Srpske sa aktualnom vlasti u Srbiji, Dodik je za magazin “Novi pečat” ocijenio da su oni izuzetno dobri, i da postoji visoka svijest o potrebi suradnje, bez obzira na personalna rješenja, prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

On je podsjetio da se završava zajednički projekat sportske dvorane na Palama u okviru škole “Srbija”, da je zajednički rađeno na Andrićevom institutu, da postoji mogućnost rehabilitacije Tjentišta, te najavio da će u narednom razdoblju biti održano još nekoliko sastanaka koji će učvrstiti suradnju Srpske i Srbije.

Srna

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati