Dokle ćeš, Katilino, zlorabiti našu strpljivost?

12

Ona je potpredsjednica Vlade. Ne bilo koja, nego prva potpredsjednica. Ona smatra kako je dobro glasovati za ulazak u EU jer su u Sloveniji jeftinije gume, a i mirovine bi mogle doći u pitanje, ako ne uđemo. Za Božić obično čestita sve blagdane “u đuture”. Smatra kako je silovanim ženama najbolje da se solidariziraju u koloni na gay prideu. Fascinirana je vanjskom politikom pa je postala i šefica diplomacije. Vodi stranku koja ima oko 1% podrške, ali u Vladi drži sve važne resore za razvoj i oblikovanje identiteta. Stranku donatori obasipaju vlastitim novcem, a ministri onda dalje doniraju za, recimo, predsjedničku kampanju Ive Josipovića.

Zove se Vesna Pusić, dugogodišnja je političarka u državi koju smatra agresorom na BiH. U vezi referenduma o definiciji braka smatra da ljudi nemaju što razmišljati nego bi, po njezinoj preporuci, morali glasovati protiv. Inicijativa “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom” prema njezinom mišljenju pokrenuta je samo zato da se “jedna osoba” probije u Sabor. Što je potpuno besmisleno – jer se zna kome valjda po naravnom pravu pripadaju Sabor, Vlada, vlast, poduzeća, nadzorni odbori i tokovi novca. Kad je zauzela stav o referendumu, odmah su i članovi njezine stranke mahom na društvenim mrežama zauzeli “svoj” stav. Potpuno identičan onome koji je izrekla šefica najdemokratskije od svih demokratskih stranaka u Hrvatskoj. Koja Radimira Čačića nogira iz stranke dok je bio na odsluženju zatvorske kazne.

Nekad davno, dok je još bila sveučilišna profesorica, zastupala je tezu kako kapital mora biti kontroliran od strane određene male skupine tehnomenadžera. Poslije se predsjedniku Tuđmanu spočitavalo 200 bogatih obitelji.

I što se onda čudimo najnovijem postupku ministrice Pusić, kada je izjavila kako je povratak Vladinim avionom iz Ankare s nedavnog službenog posjeta bila najekonomičnija odluka, umjesto one da se putuje redovnom linijom. Podsjetimo, taj je put porezne obveznike stajao 120.000 kn. Naših kuna koje po pravu pripadaju onima koji njima (a i nama) upravljaju. Prema nekim procjenama koje su se pojavile u medijima, to je 100 tisuća više nego da je delegacija prespavala u Ankari i ponovno se vratila redovnim letom. Osim ako se možda spava u hotelu gdje noćenje s doručkom stoji preko 30.000 kn.

Vladin avion, dodala je prva potpredsjednica, sredstvo je koje se koristi za obavljanje posla, odnosno putovanja vezana uz vanjske i europske poslove. “To je moj posao, ja sam ministrica u tom resoru i za to se to koristi”, rekla je. Možda bi bilo ekonomičnije da ministrica nauči i pilotirati zrakoplovom.

Ivo Josipović nedavno je u predizbornom sučeljavanju Vesnu Pusić uzeo za primjer uzorne političarke. Danas je rekao kako je jedan od hrvatskih problema bahatost elita. Nije valjda da se odrekao uzorne političarke? Ili bespotrebno korištenje Vladinog zrakoplova nije bahatost? Ili je bahatost samo kad Jadranka Kosor pošalje isti zrakoplov po Tihomira Purdu?

Ne znam… Logika mi nikad nije bila jača strana.

Davno je Ciceron rekao: Quousque tandem abutere, Catilina, patientia nostra? – Dokle ćeš, Katilino, zlorabiti našu strpljivost?

>>Ministarstvo Vesne Pusić o letu Vladinim avionom: Mi racionalno trošimo državni novac!

Mladen Milić/Narod.hr

facebook komentari

 • EMINƎM

  srbijanska šojka u predsjedničkom hrvatskom zrakoplovu, grandiozno

 • wolf

  Sta li je radila u Ankari,osim da je nekom turcinu poskliznila
  na khurcinu.Ta za drugog i nije,sto se intelekta tice
  najbolje je pustit medju ovce.Metnit joj zvono na glavu,
  svima dobro a ona vesela ima funkciju.

  • peppermintt

   ne more običan svit znat što nam radi elita, ona je poznata po “tihoj diplomaciji” kako vele štovatelji njenog lika i djela a to što nas ta njena “tihost” odvede u tri……….. to smo valjda zaslužili jer smo svi mrski kradezeovci i tuđmanisti.
   bolest je to teška

  • Zdenka

   Ma Wolfe!!! A mogu li te igdi citirat?

   • wolf

    Ma mores sta oces 😀

    • Zdenka

     Dobre onda! Viću još di. A dobro si ti sve kaza. Sudeć po slici, ona se doima pravo zadovoljno!

   • Lilith

    Pozdrav Zdenka! Sretna ti Nova Godina 🙂

    • Zdenka

     I tebi! I svim ljudima dobre volje! I 11.1. ćeš moć uredit da promatrači obađu starčad koja ne mogu do birališta?!

    • Zdenka

     Et tako znači-kako smo se dogovorili. Čut će mo se još dovečer!