Donald Trump: Danas je veliki dan, gradit ćemo zid prema Meksiku

1
Foto: AFP

Američki predsjednik Donald Trump, kako se očekuje, danas bi mogao narediti gradnju zida na granici s Meksikom, prenose američki mediji, čime bi ispunio jedno od ključnih obećanja svoje kampanje.

Trump je u utorak kasno navečer napisao na Twitteru: “Za sutra je planiran veliki dan za NACIONALNU SIGURNOST. Među ostalim izgradit ćemo zid!”

Očekuje se da će novi američki predsjednik  na sastanku sa zaposlenicima Ministarstva za domovinsku sigurnost potpisati izvršne naredbe koje omogućavaju gradnju zida, objavio je Washington Post.

Potpisat će i odluke o obračunu s gradovima koji pružaju utočište ilegalnim imigrantima i onemogućavaju njihovu deportaciju.

New York Times piše da bi Trump ovoga tjedna mogao naciljati i legalne imigrante mjerama poput zabrane izdavanja viza onima iz Sirije i drugih islamskih zemalja koje su “sklone terorizmu”.

facebook komentari

  • Ne kaže se “izvršne naredbe”, nego se kaže i to je pravilno gramatički, nacionalno i državotovrono: “ZAKONSKA ODREDNA”.

    Nije lisica toliko mudra koliko je kokoš glupa, znala je reći Iva/Vićeka Boban, Gabrića. Ja bih nadodao da taj IZDAJICA, LOPOV, LAŽOV nije toliko mudar, koliko su glupi oni Hrvati koji mu još vjeruju, koji ga slijede, koji ga veličaju i koji su u njegovu društvu.
    http://otporas.com/tri-linka-tri-na…ri-velike-istine/