Donald Trump: Sjevernokorejski režim izvor je golemih problema i to je nešto za što će se trebati pobrinuti i to vjerojatno brzo

1

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je u ponedjeljak iz Bijele kuće na “brzo” rješavanje sjevernokorejskog pitanja i prijetnje koju predstavljaju njezini nuklearni i balistički programi.

“Sjevernokorejski režim izvor je golemih problema i to je nešto za što će se trebati pobrinuti i to vjerojatno brzo”, izjavio je Trump iz vrta Bijele kuće pored indijskog premijera Narendre Modija koji je u posjetu Washingtonu.

Američki predsjednik zahvalio je indijskom čelniku što je “uveo nove sankcije protiv sjevernokorejskog režima” koji nastavlja program naoružanja iako ga je UN zabranio.

Sjevernokorejsko pitanje dodatno se zaoštrilo prošli tjedan nakon što je umro Otto Warmbier, američki student koji je vraćen u SAD u komi nakon 18 mjeseci koje je proveo u zatvoru u Sjevernoj Koreji.

Trump je taj slučaj nazvao skandaloznim, a Pjongjang mu je odgovorio da se radi o američkoj klevetničkoj kampanji.

Sjeverna Koreja bit će na dnevnom redu ovotjednog sastanka u Washingtonu između Trumpa i novog južnokorejskog predsjednika Moon Jae-Ina, koji se zalaže za dijalog sa sjevernim susjedom.

Uoči tog susreta, Pjongjang je naglasio kako je Trump sličan Adolfu Hitleru, te da utjelovljuje “nacizam 21. stoljeća”.

Trump “slijedi Hitlerovu diktatorsku politiku” čiji je cilj podijeliti svijet na dvije kategorije, “prijatelje i neprijatelje” kako bi se opravdalo gušenje ove druge kategorije, kaže službena agencija KCNA.

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Šjor Trump, mislim da bi jedna dobra ,,raketna kiša” riješila stvar sa Sj.Korejom?! Vi, ameri, ionako niste poznati u svijetu po suptilnom ratovanju, pa neće biti problema za vašu savijest koja desetina tisuća civilnih žrtava više od neophodnog, a sve u ime ,,svjetskog mira i demokracije” :))) Ionako ti kreteni već svima idu na živce, a i vrijeme je da taj narod prestane patiti pod manijakalnim tiraninom, pa čak i nešto više žrtava može biti prihvatljiva cijena za budućnost većine, naročito ako dođe do ujedinjenja sa južnim dijelom braće, jedino ako vam ne predstavlja opasnost rađanje još jednog ekonomskog diva, u takvoj mogućnosti???