Pratite nas

Hrvatska

DOSSIER – Kriminal u HAVC-u

Objavljeno

na

Izvješćujemo  javnost da smo dana 14.10.2016.godine od tijela  koje istražuju kriminal u HAVC-u, primili  službenu pisanu obavijest  ur .br  620/13 o istrazi  koja je u tijeku te daljnjem postupanju po našoj kaznenoj prijavi.

Također, ovime javnost izvješćujemo kako smo zasuti novim dokumentima i dokazima za najteža kršenja Zakona od strane ravnatelja i UO HAVC-a.

Očito,kriminalu i ismijavanju pravne države i sustava vrijednosti na kojima počiva Hrvatska, nikada kraja u HAVC-u!

Dokumente o zadnjim  kriminalnim radnjama u HAVC-u koje smo primili nakon našeg zadnjeg zahtjeva, provjerili smo višestruko, jer nam se učinilo da je takva drskost i pljačka nemoguća čak i u HAVC-u!   Obratite pažnju na ovo:

HAVC je  23.09.2016.godine  OPET DODIJELIO  NOVAC PRODUCENTU ANTIHRVATSKOG PAMFLETA “15 minuta-MASAKR U DVORU” , NUKLEUS FILMU ,očito, kao nagradu!

Tu se naravno radi o NAJTEŽEM KRŠENJU ZAKONA, čl.6. PRAVILNIKA O RADU HAVC-a, jer je PRODUCENTIMA KOJI SU PREKRŠILI UGOVORNE OBAVEZE  ZABRANJENO SUDJELOVATI NA JAVNIM POZIVIMA HAVC-a što je više puta javno izjavilo vodstvo HAVC-a pokušavajući obmanuti javnost “da nisu znali..i da su prevareni” vezano uz koprodukciju „Nukleus filma“ za antihrvatski pamflet „15 minuta – masakar u Dvoru“.. Iz ovoga je sasvim jasno da nije vodstvo HAVC-a prevareno, nego da pokušava na osobito drzak način PREVARITI SVE NAS!

Izvješćujemo javnost kako smo u petak 14.10.2016. PODNIJELI NOVU KAZNENU PRIJAVU PROTIV RAVNATELJA I UO HAVCa I SVIH ODGOVORNIH!

Ovdje se više ne radi “samo” o “recidivistima” u kriminalu i “samo” o organiziranom kriminalu. Radi se o drskoj provokaciji interesne klike koja nam se svima smije u lice i pljuje na sve vredmote za koje smo se borili i dali svoje zdravlje i živote.

Ovaj zadnji slučaj kriminala, više je nego dovoljan razlog da svi umiješani u kriminal i prikrivanje kriminala u HAVC-u  odmah odu i budu procesuirani od strane nadležnih tijela!

Sve ovo događa se pod pokroviteljstvom UO HAVC-a koji je zadnjih dana pokušao lažima obmanjivati javnost kako se u HAVC-u ne krše Zakoni i kako su nalazi upravnog nadzora nad zakonitošću rada pozitivni. Istina je naravno savim suprotna. A sve je to UO HAVC-a radio jer njegovi članovi, suprotno Zakonu, od HAVC-a primaju preko svojih udruga, tvrtki, članova najbliže obitelji  MILIJUNE KUNA!  Javnosti  dostavljamo OTVORENO PISMO koje smo poslali  mandataru Vlade g. Plenkoviću, Predsjedniku  Hrvatskog sabora  g. Petrovu i svim saborskim zastupnicima, uz priložene dokumente i izvatke iz nalaza upravnog nadzora koji dokazuju više od stotinu teških kršenja Zakona, Pravilnika, Statuta.

Sva dokumentacija više nego jasno demantira javne istupe članice UO HAVC-a Nine Obuljen i cijelog vodstva HAVC-a. Oni prijete tužbama djelatnicima HAVC-a, DORH-a, Ministarstva kulture i financija, PNUSKOK-a i USKOK-a zato jer  su nama i javnosti navodno dostavili  nalaze nadzora i revizija, dokumentirane dokaze o kriminalu i kršenju Zakona u HAVC-u! Stotine njih! Nama i njima prijete, jer smo razotkrili njihov kriminal!

Danas smo uputili novo otvoreno pismo gospođi Nini Obuljen potaknuti njenim istupima u kojima je pokušala, bez ijednog argumenta, braniti najteža kršenja zakona u HAVC-u, tvrdeći nesitinito da ih nema.

U međuvremenu su na njihovu veliku žalost, u javnost izašli dokumenti koji jasno dokazuju stotine(!!!) slučajeva kršenja zakona u HAVC-u i protuzakonitog izvlačenja javnog novca u privatne džepove.

UO HAVC-a i ravnatelj HAVC-a nisu demantirali ništa – jer ne mogu demantirati pisane dokaze i nalaze nadzora koje smo mi proslijedili dalje na postupanje nadležnim državnim institucijama za progon kriminala.

No, kako je to moguće, da u državi Hrvatskoj, neko tako prozirno i drsko laže cijeloj javnosti?

Što na ovaj zadnji kriminal kažu  gospođa Nina Obuljen i članovi UO HAVC-a?

Mi smo izbrojali, u sada  javno dostupnim nalazima upravnog nadzora i revizije, više stotina najtežih  kršenja Zakona od kojih su u našem otvorenom pismu državnom vrhu navedena samo neka, jer bi za sva trebalo objaviti “SABRANA NEDJELA U HAVC-u”.

Mi ćemo ovaj odvratni slučaj istjerati do kraja. Pozivamo nadležne institucije da ODMAH RAZRIJEŠI CIJELO VODSTVO HAVC-a. U tome imamo najširu  podršku hrvatske javnosti, hrvatskih branitelja  i više desetaka saborskih zastupnika. Jer, ravnatelj i UO HAVC-a očito ne znaju da mogu varati neke ljude neko vrijeme – ali ne mogu sve ljude cijelo vrijeme! Od novog državnog vodstva očekujemo hitno postupanje!

ZA KOORDINACIJU UDRUGA BRANITELJA I STRADALNIKA DOMOVINSKOG RATA

ZORICA GREGURIĆ

DRAGOVOLJKA DOMOVINSKOG RATA

Drugo otvoreno pismo g. Plenkoviću Koordinacije braniteljskih udruga

Poštovani gospodine Plenković,

uz ispriku što Vam uzimamo vrijeme u ovom vremenu sastavljanja hrvatske vlade, molimo Vas da pročitate naše priopćenje, novu kaznenu prijavu protiv UO HAVC-a i cijelog vodstva HAVC-a, te novo otvoreno pismo gospođi Nini Obuljen.

Kako smo se i Vama osobno obraćali višekratno (prvi put 6. rujna 2016.godine), smatramo kako je hrvatska javnost sada iscrpnije informirana o kriminalu i teškim kršenjima zakona  u radu Javne ustanove HAVC. Tako nešto niti su europske još manje hrvatske vrednote  za koje smo se izborili u Domovinskom ratu, a koje  biste Vi kao budući predsjednik Vlade Republike Hrvatske trebali vrednovati.  Temelje ove države postavili su hrvatski dragovoljci i branitelji u Domovinskom ratu te bez lažne skromnosti da nas nije bilo niti Vi danas ne biste imali mogućnost sastavljati novu Vladu Republike Hrvatske.

U petak 14. listopada poslali smo Vam dokumente  nadzora nad zakonitošću rada HAVC-a. Ljudi  iz HAVC-a , Ministarstva kulture, ali i DORH-a, USKOK-a i MUP-a RH dostavili su kako nama tako i medijima desetke dokumenata koji dokazuju činjenje najtežih oblika kriminala.

Dokumentirano je dokazano više od 100 (!!!) teških kršenja Zakona u HAVC-u i protuzakonite milijunske isplate.

Također u petak, 14. listopada primili smo službenu obavijest o daljnjim koracima u istrazi kriminala u HAVC-u. U međuvremenu smo primili nove dokumente i dokaze o kriminalu u HAVC-u.

U Vukovaru , na dan pogibije hrvatskog heroja Blage Zadre, dogovorili smo slijedeće korake Udruga, obzirom kako do sada, institucije države nisu obavljale svoj posao.

Ovo uistinu nećete vjerovati: HAVC je 23.09.2016. donio odluku da ponovo financira producenta filma “15 minuta-Masakr u Dvoru”, “NUKLEUS FILM” što je temeljem  čl.6. Pravilnika izričito zabranjeno.

UO HAVC-a je nakon toga , na konferenciji  za novinare 14.10.2016.godine tvrdio kako je sve to legalno!!!

HAVC nije demantirao ništa , samo je prijetio tužbama onima koji su javnosti dostavili negativne nalaze  nadzora i dokaze njihovog kriminala!

Ono što za razumijevanje ovog slučaja trebate znati jest kako je UO HAVC-a  višekratno odbio postupiti po Zakonu i smijeniti ravnatelja HAVC-a Hribara.

Razlog je  sasvim očit : ČLANOVI UO HAVC-a, suprotno Zakonu, čl. 21. Zakona o audiovizualnoj djelatnosti  preko svojih udruga , tvrtki kojima su suvlasnici  i članova najuže obitelj ; i supruga i djece , do sada su protuzakonito od HAVC-a primili VIŠE DESETAKA MILIJUNA KUNA!

Sav taj kriminal i otvorenu antihrvatsku djelatnost pokriva i neuspješno pokušava braniti članica Upravnog odbora HAVC-a  Nina Obuljen.

Uistinu nam nije jasno, kako i zašto se gospođa Nina Obuljen, kao nekadašnja visoka dužnosnica Ministarstva kulture, upušta u lakoprovjerljive i prozirne laži te pri tome zloupotrebljava i spominje okolo  Vaše ime. Jednako tako i vodstvo HAVC-a!

Svaki od dokumenata , svaki od , redom izrazito negativnih nalaza  nadzora jednoznačno i jasno govore kako je u HAVC-u na djelu organizirani kriminal najširih razmjera. U prilogu ovog pisma dostavljamo Vam na znanje dopunu kaznenoj prijavi koju smo podnijeli prije nekoliko dana, priopćenje Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga te  otvoreno pismo gospođi Obuljen na koje se u svojim mnogobrojnim javnim i medijskim nastupima nije očitovala niti odgovorila, a koje sadržava itekako važna pitanja na koja hrvatska javnost i mi hrvatski dragovoljci i branitelji imamo pravo dobiti odgovore. Također svu opsežnu dokumentaciju vezanom uz aferu HAVC dostavili smo i svim saborskim zastupnicima.

Taj zadnji slučaj, ponovnog financiranja producenta koji je, po tvrdnjama samog vodstva HAVC-a, “prevario HAVC”, ne ostavlja nikakvog prostora sumnji.

Potez  govori o nevjerojatnoj bahatosti i bezobrazluku. Emisari koji su nas posjećivali usudili su se, nama hrvatskim braniteljima, prijetiti i smijati se u lice kako im ne možemo ništa jer će u novoj vladi imati svog čovjeka. Da nije toga, ne bi se usudili, na takvo očito kršenje Zakona i takvu drskost i  bezobrazluk!

Molimo Vas da se u sve osobno uvjerite. Od Vas, sa pravom očekujemo da ovakve kriminalne i za Hrvatsku pogubne pojave zaustavite, a njihove nositelje sankcionirate. Promoviranje i podrška osoba koje su prikrivale i podržavale kriminalne radnje u HAVC-u, uvjereni smo ne može i ne smije biti politika hrvatske vlade. Podsjećamo Vas kako se glavni tajnik HDZ-a gospodin Gordan Jandroković tijekom kampanje, ogradio u ime novog HDZ-a od podrške Hrvoju Hribaru  od strane g. Jasena Mesića nakon skandala sa antihrvatskim pamfletom „15 minuta-Masakr u Dvoru“.

Afera HAVC je lakmus papir koji će pokazati smjer u kojem ide Hrvatska. Je li to smjer prema „balkanskoj krčmi“ u kojoj nadležna tijela pokrivaju kriminal, jer u njemu sudjeluju i primaju milijune kuna kao što je slučaj sa UO HAVC-a,  ili prema HRVATSKOJ DOMOVINI uređenoj državi koja poštuje europske vrednote i u kojima se svaki i najmanji kriminal te njihovi nositelji odmah sankcioniraju, a ni u kom slučaju promoviraju.

Sa cijelim skandalom ćemo upoznati  Predsjednicu Republike i zatražiti zaštitu vrednota  na kojima počiva Hrvatska te sankcioniranje kriminala u HAVC-u.

Za koordinaciju Udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata

Zorica Gregurić

U Vukovaru, 16.listopada 2016.godine

Prilog: havc-kaznena-prijava-nukleus

Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Ministar Krstičević sa švedskim ministrom obrane Hultqvistom

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska će prilikom odabira borbene eskadrile koja će zamijeniti islužene ruske MiG-ove 21 voditi računa ne samo o karakteristikama i sposobnostima zrakoplova već i o strateškom partnerstvu, cijeni te poslovno-gospodarskoj suradnji, izjavio je ministar obrane Damir Krstičević nakon razgovora sa švedskim kolegom Peterom Hultqvistom.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov s izaslanstvom susreli su se danas, u ponedjeljak, 25. rujna 2017., u Ministarstvu obrane RH s ministrom obrane Kraljevine Švedske Peterom Hultqvistom s izaslanstvom.

Ministar Krstičević i ministar Hultqvist su izrazili zadovoljstvo napretkom bilateralne suradnje dviju zemalja, koja se odražava ponajprije kroz suradnju u okviru Europske unije.

Ministar Krstičević zahvalio je švedskom ministru Hultqvistu na dolasku u Hrvatsku i upoznao švedsko izaslanstvo s razvojem hrvatskog sustava nacionalne sigurnosti u kontekstu donošenja nove Strategije nacionalne sigurnosti.

“Republika Hrvatska je prepoznala važnost izmijenjene sigurnosne paradigme i usvojila Strategiju nacionalne sigurnosti, a očekujemo i donošenje novog Zakona o sustavu domovinske sigurnosti i ovom prilikom želim zahvaliti kolegama iz Švedske na sugestijama i pomoći u izradi ovih važnih dokumenata”, istaknuo je ministar Krstičević.

Također, ministar Krstičević rekao je kako je Švedska značajan gospodarski partner Hrvatske s područja Skandinavije, te da je Hrvatska zainteresirana za daljnji razvoj bilateralnih gospodarskih odnosa.

Švedski ministar Peter Hultqvist izrazio je zadovoljstvo posjetom Hrvatskoj i istaknuo kako i Švedska ulaže značajna sredstva u obranu i u razvoj novih sposobnosti.

Tijekom sastanka su razmijenjena mišljenja o trenutnoj globalnoj i regionalnoj sigurnosnoj situaciji. Ministar Krstičević naglasio je kako “stalno promjenjiva sigurnosna paradigma traži od nas da budemo još bolji i spremniji u suočavanju sa sigurnosnim izazovima današnjice”, a ministri su se složili da je važno pronaći nove načine kako bi se bolje suočili s novim sigurnosnim izazovima.

Ministri su također razgovarali i o aktualnoj temi nabave višenamjenskog borbenog aviona, u kojoj je Švedska jedna od zemalja kojoj je upućen Zahtjev za ponudom.

Ministar Krstičević je naglasio kako je to jedan od najvažnijih projekata koji očekuje Hrvatsku i da će ključni parametri osim karakteristika i sposobnosti aviona, biti tri segmenta: međudržavni ugovor, cijena i paket poslovno-gospodarske suradnje. „Vodit će se transparentan postupak, sustavno će se ispitati svaki segment kako bi krajnji izbor bio najbolji za Republiku Hrvatsku.

Potrebna je i poslovno gospodarska suradnja s novim partnerima od koje očekujemo snažan zamah našem gospodarstvu, širenju poslovanja naših tvrtki i otvaranju novih radnih mjesta za naše građane. “

Također, tijekom sastanka se razgovaralo i o mogućnostima buduće suradnje u kontekstu razmjene iskustava pri implementaciji ciljeva sposobnosti.

U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj, švedski ministar obrane s izaslanstvom će se susresti i s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem.

Damir Krstičević: Ponosan sam na našu pobjedničku Hrvatsku vojsku

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

“Antife” izviždale Predsjednicu na spomen uloge katoličkih svećenika u priključenju Istre matici zemlji

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je boravila u Pazinu povodom Dana Istarske županije i i 70. obljetnice Pariške konvencije

Predsjedničin je govor u Pazinu izazvao pljesak prisutnih nakon što je pozdravila ‘antifašiste’ Istre, ali i zvižduke negodovanja kad je spomenula doprinos Katoličke crkve pripajanju Istre Hrvatskoj.

Na njenu izjavu da je poseban doprinos u narodnoj borbi za slobodu dalo katoličko svećenstvo, prisutni su burno reagirali s negodovanjem. Kolindu Grabar Kitarović, međutim, zvižduci nisu smeli, nego je mirno nastavila.

Treba naglasiti da je katoličko svećenstvo predvođeno don Božom Milanovićem, objavom spomenice hrvatskog svećenstva u Istri, i na druge načine tijekom Pariške mirovne konferencije dalo ključan doprinos konačnoj međunarodnoj potvrdi Pazinskih odluka.

Jednake je zvižduke na spomen utjecaja Katoličke crkve na Istru dobio i saborski zastupnik Anton Kliman, koji se također obratio prisutnima i čestitao obljetnicu.

Bez negodovanja prisutnih nije prošao ni ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, čiji je govor također bio prekidan povremenim zvižducima.

Prošle su 74 godine od slavnih pazinskih odluka kojima su istarski narodni predstavnici potvrdili već prije izraženu odlučnost Hrvata i domoljuba svih nacionalnosti o priključenju Istre matici zemlji Hrvatskoj, izjavila je između ostalog predsjednica Republike Grabar-Kitarović.

Prošle godine imala sam čast posebno odlikovati istaknutog antifašista Ljubu Drndića, autora proglasa o 13. rujna 1943., proglasa kojim je autentično izražena volja naroda o pripadnosti Istre Hrvatskoj i ujedinjenju, kako je istaknuto, s ostalom našom hrvatskom braćom uz poklik “Živjela hrvatska Istra!”. U tom pokliku izražena je sva ljubav istarskih Hrvata prema domovini koji su, iako su od nje kroz većinu svoje prošlosti odvojeni granicama oduvijek pripadali. To domoljublje nisu mogli gušiti fašistički progoni i zločini, nego su naprotiv, potaknuli otpor tijekom kojega su kroz više od dva desetljeća borbe za slobodu i narodna prava život dali mnogi domoljubi, a mnoge su hrvatske obitelji bile prognane. U Istri su pale prve žrtve fašizma u Europi i u njoj se razvio prvi antifašistički pokret. Svaki istarski domoljub bio je antifašist, neovisno o ideološkoj pripadnosti, kazala je.

Domoljublje Istrijana istim je žarom došlo do izražaja i u Domovinskom ratu, najvećim mogućim odazivom u postrojbe Hrvatske vojske i policije, kazala je između ostalog predsjednica Republike.

Kako su se Boris Miletić i povijest kao znanost posvađali

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati