Dosta im ISIL-a i džihadista: Trudne Samra i Sabina žele se vratiti

15

Austrijski mediji tvrde kako su se Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16), podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, javile svojim obiteljima i zamolile ih da ih izbave iz Sirije.

”Dosta nam je života u Islamskoj državi i džihadista”, navodna je poruka dviju djevojaka koju prenosi britanski Telegraph.

Ipak, čini se da to neće lako ostvariti. Austrijski dužnosnici izjavili su kako trenutni zakoni ne dopuštaju njihov povratak, javljaju mediji.

”Gotovo je nemoguće da se one sada vrate kući”, kazao je glasnogovornik austrijskog ministarstva unutarnjih poslova.

Sabina i Samra u Siriji su se udale za dvojicu čečenskih boraca koji se bore na strani ISIL-a i ostale trudne. No, kako piše Telegraph, više im se ne sviđa strogi životni stil pod Islamskom državom.

Podsjetimo, djevojke su u travnju nestale iz Beča, gdje su živjele s obiteljima.

Nakon što su pozirale držeći automatske puške u rukama te otvoreno podržale ISIL na društvenim mrežama, u svijetu su ih počeli nazivati “novim licima džihada”.

Iako se djevojke žele vratiti kući, kažu da su i same svjesne da su izgradile negativan imidž jer ih se povezuje s ISIL-om.

facebook komentari

 • peppermintt

  evo svašta bi čovik ima reć ovim zaluđenim glavama ali kad pogledaš one imaju tek 15 i 16 godina, a onda se sitiš pa to su još uvik dica, s glavom u oblacima , naivna, povodljiva i bude ti ih doista žao…
  njihov život je upropašten jer budimo realni obitelji iz kojih dolaze već su pokazale svoj propust i kako bi im mogle sada pomoći prevladati traume kad tu očito niti ranije nije bilo kvalitetne komunikacije ???

  • HRSmoock

   Njih na prevaspitavnje, djecu oduzeti. Roditelje kazniti, a država nek istraži ko je sve zakazao. Kazniti i posmjenjivati. Ostaje činjenica da ove dve koze nisu punoljetne. Nek pričaju na TV o blagodetima IS.

   • peppermintt

    točno, one su mlade imaju pravo i pogriješiti, ali …zamisli sad neki ludi scenarij ..da su programirane…uuufff
    nek im je dragi Bog na pomoći

    • HRSmoock

     Zamisli koliko ih ima sa ovih prostora. I što sve planiraju kad se vrate. Izolacija. Tu nema milosti.

     • peppermintt

      evo baš opet im pogledah fotke gore, obje ko lutke lipe, s vedrim osmjehom, je u pravu si triba to struka sve odraditi

     • HRSmoock

      Ajd kad neki matoriji konj poželi da se “isproba” pa ode u Legiju…Ne odobravam, ali barem neće biti bombaš samoubica. Pogledaj ove iz Pazara. Gomila je tek završila srednju. Umjesto da jure cice, cap oni u Siriju kod onih luđaka.

     • peppermintt

      pa kako dođu uopće do njih za regrutaciju ???

     • HRSmoock

      Ih, to je uvijek bilo lako. Milom ili silom. Ali više šarenim lažama. A posle…Uh.

    • wolf

     Meni je to juce palo na pamet,kako to da ih sad ovi cecenci tako lako puscaju nazad.
     Ma sve je to sumnjivo,vratit se oce tamo di su i regrutovane u Bec.

     • HRSmoock

      Slabo razvijaju pite. To je u Beču raslo, naviklo se na “Mekić” i zapadnjačku hranu. A ovaj Čečen dođe, baci joj ovcu i kaže “Ispeci”.

     • wolf

      Dobro je,sta da cuju za diple.
      Sad od misine da si napravila diple.

     • peppermintt

      vidiš wolfe nakon svih događaja kreneš promišljati na takav način..a opet ne triba ni upast u te paranoje one su zapravo dica a nisu još ni zakonski odgovorne za svoje postupke..a opet…

     • HRSmoock

      Trebalo bi naći te koji nisu djeca, a koji su napunili uši ovim ćurkama. Pod uvjetom da Austrijanci nisu potpuno poludjeli.

     • DIKI

      Dođi na vesti i to na ”
      Neki znakovi očigledno pokazuju da u vama čuči genije” da vidiš ko se pojavio i kako se društvo samo polako razotkriva. A i spominjali su te, slali puse (mada ne liči na to). Kada nađeš i ako nađeš vremena.

     • wolf

      dica jesu,ali su dica stigla u aziju bez obzira na godine.