dr.sc. Ivo Lučić: ‘Jedni čineći dobro žele zlo, a drugi čineći zlo žele dobro’. Tko je tko?

1

Dvije predstave na stadionima. Na jednome pjesma a na drugome tučnjava. Na jednome mržnja i fašizam a na drugome ljubav i antifašizam. Jedni čineći dobro žele zlo, a drugi čineći zlo žele dobro. Tko je tko? Nisam bio ni na jednom, ali ovdje nešto nije u redu, ili s definicijama ili sa sadržajem, komentirao je dr.sc. Ivo Lučić.

Podsjetimo, Navijači nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na stadionu ”Bilino polje” u  Zenici, gdje se igrao susret sedmog kola skupine H kvalifikacija za SP 2018 protiv Grčke,  izviždali su himnu Grčke ”Imnos eis tin Eleftherian”. A na kraju utakmice prilikom izlaska igrača došlo do je tuče. U tučnjavi koju su započeli Edin Džeko i Kostas Manolas (suigrači iz Rome!) , Stefan Žili, pomoćni trener u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, udario je grčkog reprezentativca Janisa Janiotasa izbivši mu dva zuba.

Druga slika je sa koncerta potpore Haškim uznicima gdje se desetak tisuća ljudi zabavljalo  u najvećem redu i miru. Nastupio je Thompson koji je istaknuo kako je ovo skup temeljen na ljubavi i odavanju poštovanja onima koji to zaslužuju.  Skup je prošao na najbolji mogući način. Ružnih scena ili povika nije bilo.

U BH medijima, ‘Thompsonom koncert’ je osporavan i prikazivan kao huškački, a za događaje u Zenici nema osuda. Pa da ponovimo komentar dr. sc lučića: ‘ovdje nešto nije u redu, ili s definicijama ili sa sadržajem’

Kamenjar.com

 

 

facebook komentari