Draga ženo…

18

Draga ženo! Možda u današnjem vremenu sve manje čuješ ove slijedeće riječi, ali zapravo to tebe kao ženu najbolje opisuje: ti si dijamant na Božjem dlanu!

Ne pišem o tebi kako bi dobio promociju za blog, za članke na poznatim portalima, za što više lajkova, nego jer se brinem za tebe. Želim da postaneš svjesna tko si i što si, najviše kako te Bog zamislio, a ne današnje društvo i svijet.

Prvo se sjeti jedne činjenice. Bog stvori prvog čovjeka, Adama, ali nešto fali. To vam je kao slagalica. Recimo da je složite, ali jedan dio fali. Također i mozaik. Jedan kamenčić fali. I što je to onda? Jedno veliko ništa. Taj jedan mali dio toliko puno znači, da bez njega ono cijelo ništa ne vrijedi. Bog dakle vidi da mu treba nekoga staviti na put, netko tko će kompletirati taj “skoro gotovi” mozaik. To si ti, draga ženo. Bez tebe, ovaj bi mozaik bio nezavršen, ali sa tobom je on u cjelini, gotov, završen i divan. Ako malo bolje pogledaš, posebice feministkinje i razne druge udruge kao i većina društva žele da žene imaju što više prava, bolje pozicije, pa sve do toga da i poneki vjernici traže reforme, tj. ređenje ženskog svećenstva.

bračni parDa ti kažem nešto: Bog tebe, dragi dijamant, treba na drugom mjestu. Nije on izabrao samo muškarce kako bi prkosio ženama, kako bi stvorio nekakvu buku, nego zato jer te pod hitno treba negdje drugdje. To istovremeno ne znači da ti ne bi bila sposobna za propovijedanje i sve što svećenik čini, naprotiv, možda bi bila i bolja za slušanje ispovijedi i dati savjeta, ali opet kažem, Bog te treba negdje drugdje. Časne sestre primjerice, dragulji našega društva, naših života, posebice Crkve, su “duhovne majke” koje svoju djecu vode k Bogu i odgajaju, kako bi jednoga dana stali na “noge” vjere i bili čvrsti kao stijena, primjerice kao Petar. Bog ne treba samo “duhovne majke”, dakle časne sestre koje naš život obogaćuju sa tisuću na sat, već i one majke u obiteljima. Bog te treba možda tu, da siješ sjeme svoje predragocijene ljubavi, mira i radosti, da svoju nježnost predaš u srce i dušu svoje djece, kako bi i oni bili blagi, dragi, vedri, radosni i puni ljubavi. Ne stidi se naučiti svoje dijete da i ono nikada ne izgubi to srce koje zna zaplakati, jer je i sami Isus plakao. Predaj svome djetetu svoje nježno srce, svoju milinu…

Znam, pišem o tebi opet, pa bi se moglo stvoriti dojam, da su muškarci savršeni, ali reći ću ti jedno: nismo savršeni. Znam da ih ima svakakvih, ali molite za nas, čuvajte nas, pazite nas, jer – iako smo dobili od Isusa naredbu da budemo glava obitelji – slabi smo i ne možemo bez vas. Vidjela si to na primjeru sa slagalicom. Ta predivna slika koju smo u slagalici stvorili, nije završena, potpuna i ne može funkcionirati kako treba, ako taj jedan dio fali … tako i ti! Toliko vrijediš i toliko si važna. I kada pišem o današnjoj modi i odijevanju, nemoj misliti da tu samo mislim na tebe. Ne. I muškarac je kriv, jer ima onih koji će uvijek imati “zle” i “bludne” misli, ma kako god da si obučena. Ali zato pazi na nas druge, koji to ne želimo misliti, pazi i čuvaj nas. Svi smo odgovorni jedno za drugo, pa zato se s razlogom može pitati, zašto jedan protiv drugog kada smo zajedno jači? Zato se toliko brinem o tebi, zato mi je urnebesno žao kada te vidim “razgolićenu” ili kada slijediš neke čudne gole trendove današnje mode, jer znam da nisi za to stvorena, jer znam da nemaju dobre namjere. Žele te ubaciti u jedan krug iz kojega ništa dobroga neće izići. Kako to mislim? Pa prvo će te sa novom modom skinuti, kako bi te “svi” poželjeli. Na bazi “želje” – iako to možda ni ne znaš – se gradi odnos sa muškarcem, kojem je više stalo skidati TEBE nego TEBI zvijezde s neba. Možda ćeš biti slaba i pasti, možda zatrudniš, pa kroz pritisak sa sviju strana (karijera, mladost, obitelj, prijatelji, društvo) abortiraš, pa na kraju ostaneš doslovno psihički uništena. Ako i ne abortiraš, možda ostaneš sama sa djecom, bez one podrške muškarca, one čvrste ruke koja te želi zaštititi – ali ne samo tebe, nego i djecu vašu. Uglavnom uvijek tebe napadaju zmajevi današnjice, a zna se tko iza toga stoji, jer taj netko, LuciBuci, ne može zamisliti da ti imaš veće moći nego on. Ti draga ženo imaš moć roditi novi život. Samo ti. Nitko drugi. Eto, toliko o tome koliko vrijediš. Pa samo ovo je dokaz koliko te Bog treba.

Budi svjesna da vrijediš puno.

Budi svjesna svoga dostojanstva.

Budi svjesna da postoje još dobri muškarci koji ti žele dobro i koji bi sve dali za tebe.

Budi svjesna da “polugola” nikada nećeš biti zanimljiva kao osoba, već kao nešto što se koristi.

Budi svjesna da imaš plemenito srce i nježnost, s kojom možeš svijet promijeniti.

Budi svjesna da si samim postojanjem već na najvećoj poziciji i da si dobila najviše.

Budi svjesna da te Bog voli.

Mario Trifunović/medjugorje-info

facebook komentari

 • peppermintt

  Lipo piše o ženi, je žena je Božji dar ali i muškarac je jednako Božji dar.

  Stvoreni za nadopunjavati se, uživati u ljubavi, dijeliti život… 🙂

  • HRSmoock

   Točno. I nama treba nježnost. I šolja kave izjutra. I palačinke. I da idemo na fuzbal dva puta nedeljno, a ne samo petkom. I da nas ne terate da čistimo garažu svako malo, to je radni prostor.

   • peppermintt

    pa znaš i treba 🙂 i nogomet i prijatelji i malo neuredan radni prostor ( ta ne mora sve bit ka izlog ) isto ka i nama malo isprazne priče o noktićima, boji kose , n-tom paru cipelica..

    jedino di vam triba bit strog i nema popuštanja su topli zagrljaji.. 🙂

    • HRSmoock

     Bez zagrljaja nema prenosa energije potrebne za život, tj. ljubavi. U tom smislu, evo jednog zagrljaja na daljinu. Pristupi! Zagrl.

     • U ono stilu: ‘Izvoli primiti zagrljaj’ 🙂 … a telepatija?

     • HRSmoock

      Telepatija, telekineza, teleportacija…Sve može :))

     • ooou yeaa

     • peppermintt

      al opet ako vam se ostavi prostora ode to skroz ..

     • ima ono ometanje radara :))

     • peppermintt

      ima al ode onda na novu “rutu” :))))

     • HRSmoock

      U tome i jeste poenta braka. Sputavati se međusobno :))

     • peppermintt

      haha još i protokolirat zamolbu 😛

     • peppermintt

      i odstupi 😛 :)))

     • 1diablo

      Oni bi malo ko galebarili jube moja,aaa!?? 😀

     • peppermintt

      jah , produžena sezona 😀

     • 1diablo

      ništa padavine,poplave,ovo,ono,oni ne znaju za the end.. 😀

     • peppermintt

      pa the end će svakako doć, jel bolje dotad galebariti 😀

     • HRSmoock

      Pomjeri se s mjesta! :))