Dragan Čović: Ukidanjem Federacije riješili bismo puno problema

5

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović predložio je ukidanje Federacije BiH kao jedan od modela rješenja krize u ovom entitetu.

Na prijedlog nekih da se smanji broj županija, mi smo odgovorili prijedlogom da se ukine Federacija. Time smo riješili puno problema. Onda, hajde da napravimo tri ili četiri županije, umjesto sadašnjih 10, ali da u tom ukidanju vodimo računa da ono što će nastati bude multietnično i da ni koji način ne ugrožava put BiH ka EU – rekao je Čović.

dragan covicO prijedlozima Ekspertskog tima za reformu FBiH Čović za “Dnevni avaz” kaže da tu ima puno prihvatljivih rješenja, ali i onih koja to nisu, kao i prijedloga koji se međusobno isključuju.

Tim je iznio 188 prijedloga. Neki od njih su u koliziji s drugima ili sa situacijom u BiH. Predlaže se ukidanje predsjednika Federacije BiH, a u Republici Srpskoj ostaje predsjednik. Eto nove asimetrije – konstatirao je lider HDZ-a i napomenuo da ima mnogo toga što je ili sporno ili nejasno.

Čović kaže da je HDZ spreman reorganizirati FBiH, ali taj proces mora osigurati njeno funkcioniranje, ali i elemente ustavne ravnopravnosti.

Jedan od puteva, ali ne i uvjet, je ukidanje Federacije. Zašto ne bismo pravili zajednicu općina, uz obavezan uvjet multietničnosti – pita Čović.

fena

facebook komentari

 • peppermintt

  ukinut točno ovakva je ko crna rupa

  inače nema nikakvog smisla bilo kakva reorganizacija same federacije, ništa se time ne rješava

  • Herc.Križar

   Ne znam… do sad su mogli dogovoriti i nemoguće!

   • peppermintt

    pa dogovorili su križaru, sve između sebe
    dogovorili nek je veći nered- njima lov u mutnom

    • Herc.Križar

     dogovorili su se da će se dogovorit… samo neka.. i njih će netko u ovoj mutnoj vodi uloviti

  • HRSmoock

   Točan opis. To je taj rad. Crna rupa koja guta sve.