Drugi krug konzultacija 7. prosinca, Grabar-Kitarović izvijestila o prijetnjama

1

Završen je prvi krug konzultacija za imenovanje mandatara nove hrvatske Vlade. Konzultacije su pokazale kako nitko nema dostatnu potporu zastupnika u Saboru kako bi postao mandatar. Zakazala sam drugi krug konzultacija za 7. prosinca, izjavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u obraćanju javnosti.

 [ad id=”93788″]

U cilju potpune transparentnosti s hrvatskom javnošću želim podijeliti zabrinutost činjenicom kako su me neki novoizabrani zastupnici obavijestili o prijetnjama i pritiscima kojima su izloženi, političkim i institucionalnim.

Pozivam sve aktere na punu odgovornost. Pozivam sve da poštuju volju birača, zakone, demokratski uzuse i dignitet formiranja vlasti. Držim da nema potrebe za odugovlačenjem i odlučila sam sazvati prvo zasjedanje Sabora za 3. prosinca. Neka se Sabor konstituira i počne s radom, izjavila je Grabar-Kitarović.

facebook komentari

  • Agromentum

    Znači, moglo bi na kraju doći i do “manjinske vlade”. Most se nije odlučio a kako brzo razmišljaju, prije će se do 07.11. još više raspast’ nego donijeti neku odluku. Kako bi “manjinska vlada” bila novum na hrvatskoj političkoj sceni, nije jasno tko bi trebao biti mandatar. U normalnom slučaju se povjerava stranci koja je dobila najviše glasova – upravo iz razloga zato što ima previše “neopredjeljenih”.