Pratite nas

Zanimljivosti

Dubrovnik, Good Food Festival 2014

Objavljeno

na

Objed s knezom održao se danas u sklopu Good food festivala u restoranu Kopun. Na objed je stigao i knez s pisarom pozdravivši prisutne stihovima Marina Držića i Ivana Gundulića te zaželio dobar tek uz renesansna jela. Danas su na jelovniku bili šporki makaruli, kopun na dubrovačku (s narančom, medom i domaćim njokama) te rozata. Redateljica kratkog igrokaza je Paola Dražić Zekić, kneza je utjelovio Hrvoje Sebastian, a pisara Mirko Matić.

Posljepodne u 16 sati u palači Sponza održano je predstavljanje knjige „Dubrovnik Table“ – priče  o hrani i recepti poznatih dubrovačkih chefova uz prigodni tratamenat. Knjiga je djelo autorica Katije Živković i Mije Erak , zaljubljenica  u  proizvodnju, nabavu, pripremu hrane.

Program posljednjeg dana GFF-a

1414254621_3542me_good food01

Marina Žibert Ercegović, chef i vlasnica poznatog dubrovačkog restorana  SESAME  priprema za nedjelju pravu malu gastronomsku poslasticu – naime u posebnojn atmosferi tovjerne Sesame, točno u podne kušajte druge načine spravljanja ribe. U večernjim satima  na Stradunu završit će prvo izdanje Good Food Festivala Dubrovnik s cocktail showom i DJ –om.

Što će pripremati Marina Žibert Ercegović, chef i majstorica „Cordon Bleu“  škole  i vlasnica restorana Sesame? Mariniranje je izvorno bila metoda konzerviranja mesa ili ribe, a riba se marinirala s onim što su posjedovali – dobro maslinovo ulje, ružmarin, češnjak, limunov sok, domaći vinski ocat…

1414254621_5652me_good food02

Na Sradunu s početkom u 20 sati završni je dio festivala Glod Food Dubrovnik 2014. uz cocktail show. Ugostiteljski objekti La Bodega i Caffe bar Cele ponudit će izbor koktela po dvostruko nižim cijenama.

Iskoristite priliku i organizirajte nedjeljni objed u jednom od 28 restorana s posebnim jelovnicima, za svega 100 kn imate priliku probati odlične specijalitete – od onih japanskih, naših tradicionalnih mediteranskih do „fusion“ kuhinje koje za vas pripremaju vrijedne ruke dubrovačkih chefova.
Neka Vam Good Food Festival 2014. ostane u lijepom sjećanju – do dogodine!

dubrovniknet team

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

U VUKOVARU PODIGNUT SUHOZIDNI ZAVJETNI KRIŽ

Objavljeno

na

Objavio

U Vatikanskoj ulici nasuprot Vodotornja u Vukovaru, hrvatski  branitelji  s otoka Paga  izgradili su suhozidni križ, koji je posvetio gvardijan fra Ivica Jagodić iz Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

“Skupa s našim braniteljima UHVDR-a već smo napravili puno suhozidnih križeva, a sada smo željeli jedan  pokloniti gradu Vukovaru. Ovo je bilo nešto posebno, Vukovar je grad heroj i svi oni koji su sudjelovali u izgradnji ovog križa napravili su ga s puno emocija. To je hrvatski simbol koji je grad Vukovar zaslužio i ovaj križ za Vukovar predstavlja svu patnju i sve ono što su Vukovar i njegovi branitelji prošli tijekom Domovinskog rata. Križ koji je rađen u Vukovaru, bio je gotov za tri sata, a radilo ga je 54 hrvatska branitelja s otoka Paga”, istaknuo je Ante Fabijanić, gradonačelnik Paga, javlja Glas Slavonije.

Foto/Grad Vukovar

Davor Fabijanić, predsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskoga rata s Paga i zamjenik gradonačelnika, rekao je da su se za ovu lokaciju odlučili jer je nedaleko od prepoznatljivog vukovarskog simbola stradanja- Vodotornja s kojeg će se vidjeti suhozidni križ koji je podignut kao simbol žrtve i patnje, ali i simbol zajedništva.

 

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava za ovu hvale vrijednu akciju izrazio je riječi zahvale… pa je i na Facebooku poručio:

 

“Posvetili smo suhozidni križ koji su Vukovaru na dar izgradili prijatelji s Paga na čelu s gradonačelnikom Antom Fabijanićem i udrugom HVIDR-a Pag.

Ovaj je križ simbol patnje koju su Vukovarci i hrvatski branitelji Vukovara podnijeli. Grad Vukovar rado je prihvatio ovaj hrvatski simbol i promiče vrijednosti iz Domovinskog rata. Također, ovo je autentična priča o hrvatskom zajedništvu izraslom upravo na tim vrijednostima.

Hvala vam, dragi prijatelji što Vukovar uvijek nosite u srcu i što ste s velikom energijom i pijetetom Vukovarcima učinili ovu gestu te ugradili dio sebe kao trajni podsjetnik na značaj koji Vukovar ima u srcima pravih domoljuba diljem Hrvatske i šire!”, napisao je Ivan Penava.

facebook komentari

Nastavi čitati

Zanimljivosti

(VIDEO) Iznenađenje za mladu i goste: Njemački mladoženja po prvi put pričao na hrvatskom jeziku i sve oduševio

Objavljeno

na

Objavio

Na jednoj svadbi mladoženja je priredio iznenađenje za mladu.

Obratio se mladi i svim svatovima na hrvatskom jeziku, priznajući na kraju da hrvatski ne razumije i da je sve naučio napamet.

Simpatični je mladić priznao da je svoj govor naučio napamet, a supruzi Mariji nije rekao da će ga držati kako ona ne bi bila nervozna. I iz njenih se reakcija vidi da je iznenađena. A ako ga nakon ovog govora ostavi, rekao je, otići će živjeti s ujakom u Livno i biti čoban.

Pogledajte video koji je objavio Foto studio Micko:

facebook komentari

Nastavi čitati