Dubrovnik, Good Food Festival 2014

4

Objed s knezom održao se danas u sklopu Good food festivala u restoranu Kopun. Na objed je stigao i knez s pisarom pozdravivši prisutne stihovima Marina Držića i Ivana Gundulića te zaželio dobar tek uz renesansna jela. Danas su na jelovniku bili šporki makaruli, kopun na dubrovačku (s narančom, medom i domaćim njokama) te rozata. Redateljica kratkog igrokaza je Paola Dražić Zekić, kneza je utjelovio Hrvoje Sebastian, a pisara Mirko Matić.

Posljepodne u 16 sati u palači Sponza održano je predstavljanje knjige „Dubrovnik Table“ – priče  o hrani i recepti poznatih dubrovačkih chefova uz prigodni tratamenat. Knjiga je djelo autorica Katije Živković i Mije Erak , zaljubljenica  u  proizvodnju, nabavu, pripremu hrane.

Program posljednjeg dana GFF-a

1414254621_3542me_good food01

Marina Žibert Ercegović, chef i vlasnica poznatog dubrovačkog restorana  SESAME  priprema za nedjelju pravu malu gastronomsku poslasticu – naime u posebnojn atmosferi tovjerne Sesame, točno u podne kušajte druge načine spravljanja ribe. U večernjim satima  na Stradunu završit će prvo izdanje Good Food Festivala Dubrovnik s cocktail showom i DJ –om.

Što će pripremati Marina Žibert Ercegović, chef i majstorica „Cordon Bleu“  škole  i vlasnica restorana Sesame? Mariniranje je izvorno bila metoda konzerviranja mesa ili ribe, a riba se marinirala s onim što su posjedovali – dobro maslinovo ulje, ružmarin, češnjak, limunov sok, domaći vinski ocat…

1414254621_5652me_good food02

Na Sradunu s početkom u 20 sati završni je dio festivala Glod Food Dubrovnik 2014. uz cocktail show. Ugostiteljski objekti La Bodega i Caffe bar Cele ponudit će izbor koktela po dvostruko nižim cijenama.

Iskoristite priliku i organizirajte nedjeljni objed u jednom od 28 restorana s posebnim jelovnicima, za svega 100 kn imate priliku probati odlične specijalitete – od onih japanskih, naših tradicionalnih mediteranskih do „fusion“ kuhinje koje za vas pripremaju vrijedne ruke dubrovačkih chefova.
Neka Vam Good Food Festival 2014. ostane u lijepom sjećanju – do dogodine!

dubrovniknet team

facebook komentari

 • peppermintt

  e lipo se papilo..;)

  • Ostalo mi samo u želju morskih ježeva 😉

   • peppermintt

    triba si bit doli ovih dana, super ..;) osvetila sam se školjkama :)))

 • peppermintt

  Stradun, kavica.. 😉