Dujmović: Opasna i bespotrebna igra manjinama jednoga neotesanca

3
26.11.2015.,Zagreb - Konzultacije stranaka i koalicija kod predsjednice Kolinda Grabar Kitarovic. Dolazak koalicija Hrvatska raste na konzultacije. Premijer Zoran Milanovic nije pristao na zajednicku fotografiju s predsjednicom. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ne postoji nepristojniji gest na hrvatskoj političkoj sceni u zadnjih dvadeset pet godina od nepristojnosti i nekulture koju je Milanović pokazao jučer u Uredu predsjednice

[ad id=”93788″]

Povodom jučerašnjeg sramotnog ponašanja premijera Milanovića, koji se odbio fotografirati sa predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović, komentar za direktno.hr je dao politički analitičar i kolumnist Slobodne Dalmacije Tihomir Dujmović.

“Ne postoji nepristojniji gest na hrvatskoj političkoj sceni u zadnjih dvadeset pet godina od nepristojnosti i nekulture koju je Milanović pokazao jučer u Uredu predsjednice. To je kontinuitet njegove neotesanosti, jer treba podsjetiti i to kako Milanović nikada nije čestitao Predsjednici pobjedu na predsjedničkim izborima“, objašnjava Dujmović.

Upitan o tijeku konzultacija Tihomir Dujmović kaže kako će mandat predsjednice dobiti svaki onaj koji donese 76 potpisa saborskih zastupnika.

“Činjenica je kako HDZ strpljivo pregovara sa Mostom, usuglašavajući stavove i reforme, a da Milanović otima zastupnike metodama koji su sličniji trileru nego metodama političke borbe. Kao što se vidi došlo je do pakta Pupovac-Milanović gdje se Pupovcu obećava drugo mjesto u državi, a on sanja tu poziciju „starih odnosa i starih omjera hrvatskog i srpskog naroda“. Međutim, pojavio se Mirko Rašković koji je otkrio kako u nasilnom pritisku ne sudjeluje samo Zoran Milanović, nego i Milorad Pupovac te Vojislav Stanimirović. Da je to napravio HDZ, hrvatski bi mediji vrištali na sve strane. Ovako se Milanovićeva nepristojnost i bezobrazluk te pritisci tandema Stanimirović-Pupovac skrivaju pod tepih“, kazao je Dujmović.

Dodao je kako nitko ne propituje predstavnike manjina, koji zastupaju više manjina, imaju li potpise sviju manjina koje zastupaju.

“Mislim da su Stanimirović i Pupovac izmanipulirali manjine i da se igraju opasno vatrom jer što ukoliko se sutra dogovore Most i HDZ? Hoće li biti tada neprijatelji vlasti? Hoće li im tko vjerovati ukoliko budu pretrčavali vlastitom podrškom? Dakle, manjine su uvijek, koliko se ja sjećam, pristojno pričekale dogovor u državi, a onda se priklonili novom mandataru koji je vodio računa o njihovim željama i potrebama. To je jedino pristojno. Ali, kako je Pupovac već kod Sanadera navikao, a sjeća se i prilika u Jugoslaviji, biti arbitar odnosa u zemlji, onda mu se dopala rola koju mu je sada namijenio Zoran Milanović. Opasno i bespotrebno igranje manjinama“, zaključio je Dujmović.

facebook komentari

 • kršni

  Top članak! Samo bi nam falio neki Pupavac ili Stanimirović u vladi! Ako su četnici postali antifašisti u Srbiji, u Hrvatskoj još uvijek nisu.

  • Lisica65

   To je samo prividno! Oni su isti u Srbiji i u Hrvatskoj! Partizani i četnici su uvjek imali po dvije kape, jednu sa zvijezdom, drugu sa kokardom i po potrebi ih mijenjali! Tako bi moglo biti i u ovoj situaciji!
   Oni su uvjek ono, što im se trenutačno više isplati!

 • prepri43

  Tko bi mogao otrpjeti još jedan mandat ovog primitivnog primata?!